Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2010

CONTEST BARU PULAK!

Contest baru ni.. dh nk close.. sempat lg ni.. join2..



penganjur
http://kameraxburuk.blogspot.com/

syarat2 penyertaan bolehlah layari blog ini...






Inilah gambar yg saya pertaruhkan..


#


#




Bergambar bersama org yg tersyg my luvly husband diatas honda bulat (kapcai) milik my father in law di hari raya tahun 2007.. klasik kan berbaju kebaya n baju melayu.. Luv u so much DADDY.. emuah..



Tag 3 Org Member :
1. yaniebest : http://yanie-akmar-alim.blogspot.com/
2. ieza : http://masidaman.blogspot.com/
3. mie : http://kamilahadnan.blogspot.com/


1st ADIAH CONTEST

Ini la dia adiah yg 1st ellesya terima sepanjang contest yg mummy msk.. heeehee... Contest baby wearing baju melayu/baju kurung.. ellesya tempat ke 3.. Tahniah Ellesya Afreena.. Hope lepas ni ellesya terpilih lagi utk contest2 yg lain yerr.. Terima kasih kpd pihak penganjur walaupon saya terlewat reply email pihak penganjur hadiah ni masih menjadi milik ellesya TQ...

" SAAT MANIS SIMANJA "

BERCUTI DI GENTING HIGHLAND
Percutian yg pertama ellesya bersama mummy n daddy ketika berumur 4 bulan.. Walaupon sejuk ellesya tetap maintain..

Nama : ELLESYA AFREENA MOHD NASIR Umur : 1 TAHUN 5 BULAN D.O.B : 27 AUGUST 2008


1. Upload banner contest di atas ke sidebar. 2. Tajuk contest 'Saat Manis Si Manja' 3. Terbuka kepada kanak-kanak berumur 0-6 tahun sahaja. 4. Upload gambar saat manis si manja anda (spt percutian,hari lahir dll) Sertakan nama dan umur anak. 5. Tuliskan tajuk gambar. Tidak melebihi 15 patah perkataan. 6. Jadi follower blog saya My Small World. 7. List-kan My Small World di dalam blog list anda. 8. Pemenang berdasarkan gambar yang paling menyentuh hati!. 9. Tinggalkan link anda di dalam entri ini. 10. Juri akan dilantik oleh puan penganjur. 11. Hadiahnyer ??? seorang si manja lelaki DAN seorang si manja perempuan akan dipilih. Hadiah dipilih oleh si manja yang gambarnya terpampang di 'banner'.
Masing2 akan menerima 1 Single Bed Fitted Sheet Set dar…

" di KG Tanjung "

Comel tak anak mummy?? comel mcm daddy la kan.. ellesya bergaya ngan tudung n bola baru.. ellesya wit kezen adrian 2 tahun.. baru balik dari antaq pak njang my brother kat stesen bus blk kajang (UKM) slps cuti 1 week.. blk kg kali ni ellesya dh pandai main ngan adrian.. main kejar2 main basikal pas2 dok sembang bahasa kanak2 yang mummy dia ni pon x paham..






Dh buka tudung dh.. pusing merata dlm keta smpi tudung pon senget.. yg si adrian x abis2 ngan topi koboi mak teh.. pas2 dok mengendap plak mak teh boh barang2 yang mak tok pesan dlm bonet keta..

eh eh eh... ni buat pose sexy ker?? ellesya kat dlm opis wan.. opis baru siap...


Ni la xtvt ellesya di waktu petang.. sibuk nak basuh keta.. tapi bkn keta sgt yg dibasuhnya badan dia yang lebih.. lencun semua... klau nak blajaq macam mana cara nak cuci keta layan la pic kat bawah ni...





CONTEST : My Little Helper

Contest menarik ni.. nasib baik masih sempat lg nak join.. bz sgt smpi x sempat nak tgk blog.. jom la ramai2 kita join contest ni.. bleh la tgk tahap kerajinan anak2 kita kan...

Jeng jeng jeng.. ni la gambaq yang di pertaruhkan.. hope tersenarai la yerr..





Rajin kan ellesya tolong mummy basuh keta daddy.. keta daddy kotoq sangat smpi mak tok pon teguq keta kotoq so mummy pon ajak la ellesya basuh keta.. bkn main sronok lagi bleh main aiq.. slalu basuh kat kedai jer tp kali ni basuh sndri n lepas ni pon bleh la ellesya tolong mummy n daddy basuh keta k.. emuah syg ellesya..

Antara syarat2 contest

1. Tak wajib menjadi follower @ letak url di list side bar blog masing2.
2. Anda mesti ade blog! Sbb penyertaan anda perlu ditempek di dalam blog masing2... .
3. Perkara yg perlu ada dlm entry: Logo contest dan tulis link url blog ni (http://wanfida.blogspot.com/).
4. Uploadkan sekeping gambar anak anda yg berumur 1 - 4 tahun sama ada girl @ boy yang sedang sibuk membantu ibu @ bapanya . Tak kiralah …

" AYUNYA "

Ayunya anak mummy tp ganas bila naik jet naik bear 2 cover blk hehhehe.. nak pakai tudung jgk klau nmpk mummy pakai tudung.. muka tetap serius.. sayang ellesya.. emuah..



Sebelah mlmnya p jln2 queensbay.. lepak sat kt coffee bean pekena my feveret drink 'ice blended caramel' fffuuuhhh terangkat!!


" TRY JERR"

25/12/2008 ellesya 4 bln cuti2 m'sia ke genting highland.. ada gerai2 kat luaq kaki lima 2 kami juz singgah n try2 topi yg ada hehhehee.. naik lain jer muka si penjual 2.. mau x nya kami try last2 x beli pon.. bila lg nk p genting ni daddy?? rasa cm nk p langkawi plak la.. dh lama x p langkawi kan.. thn ni x rancang lg nk p mana.. yg pasti nak bwk ellesya jln2..

' MANJA '

Selasa pagi slps antaq daddy naik bas blk KL bdn ellesya mula panas.. sehari sblm ellesya manja sgt.. asyik merap jer suruh dukung.. di sbbkan ellesya demam mummy ambil emergency leave utk jaga ellesya.. dr pagi smpi tgh ari mummy x berenti2 jelum kpala ellesya,, suhu trun naik around 35.6'C ke 37.6'C.. Dahi mmg tetap akan tampal ngan cool fever..



Walaupon demam nak jgk mkn 'nini cokolat celup' abis belemoih mulut sbb eksyen nk mkn sndri..
Ini la ropa ellesya dengan coklat penuh dimulut..
Ni baru la padan ngan dahi ellesya.. mummy kerat 2 klau x penuh dahi cam pict kat atas td.. baru la nmpk comel anak mummy ni.. ptg 2 kwsn umah kami nak kena fodging so kena la kuaq dr umah.. my father n mother in law bwk jln2 kat teluk kumbar n bwk ellesya mkn mee udang. masa dalam kereta ellesya dok menyanyi lagu pa pon mummy x tau.. lallalalallallaaaaa.. ho!!
Hari ke2 demam.. mummy p keja pon ati x tenang.. bila break time jer trus blk umah.. mmg x senang nk buat keja ari 2.. blk j…

" ALWAYS BE MY BABY CONTEST "

Contest yang menarik!!! Jom kita join contest ni.. simple jerr ni ikut jer syarat2 dibawah:





1)Just perlu letakkn YOUR picture bersama Budak KECIL atau BABY..seperti contoh di atas.
2) Buat quotes ataw kata-kata ringkas yang menggambar kan gambar tesebut
*RINGKAS SAHAJA ,oke?*
3) kreativiti anda diambil kira =)
4) Post kan link anda di comment column.
5) tarikh tutup contest ini adalah pada 10JANUARI 2010


Gambar yang menjadi pilihan!!! LIKE FATHER LIKE DAUGHTER


Baby Name : ELLESYA AFREENA MOHD NASIR Age : 1 YEAR 4 MONTH D.O.B : 27 AUGUST 2008 Location : FERI P.PINANG



Bila tengok byk2 kali saya jadi geram n comel sgt tgk ellesya senyum dengan mimik muka macam malu2 tapi mahu... mula2 masa nak ambil gambar ni ellesya tunduk2 konon2nya tak suka la ambil gambar tp bila ckp jer 'SMILE' trus toleh kearah daddy.. hehehee..macam daddy lerrr kan... but she so swweeeettt.. ni dlm feri nak balik ke rumah.. ni juga pertama kalinya ellesya naik feri teruja jgk bila nmpk alunan ombak dengan t…

"CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU"

Ada contest lagi la.. jom ramai2 join contest ni.. contest ni di anjurkan oleh http://eiyakiesah.blogspot.com/..
ni la 1st contest yg saya masuk utk tahun 2010..



Kepada sesiapa yg berminat sila la baca syarat2 kat bawah ni k..

Syarat2 adalah seperti berikut...

1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..umur dari baby sehingga 3tahun..
bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..
3) Letak picture satu SAHAJA yer...coz byk2 nnt pening juri
4) Ceritakan kenapa gambar tersebut d'anggap SWEET utk korg..
5) Jadi follower untuk blog ibu & blog MYTOMEIOUTLET
6) Letak banner yang dicipta khas (gambar d'atas) diruang sidebar korang semua
7) Letak tajuk sperti d'atas jugak yer..Make sure ur entry link back to mine
8) Tarikh tutup penyertaan 29hb Januari 2010
9) Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box entry ni k..itu jer...senang je..
HADIAH??Suprise la...tapi confirm best utk korg n your…