Friday, January 29, 2010

CONTEST BARU PULAK!


Contest baru ni.. dh nk close.. sempat lg ni.. join2..



penganjur
http://kameraxburuk.blogspot.com/

syarat2 penyertaan bolehlah layari blog ini...







Inilah gambar yg saya pertaruhkan..



#



#





Bergambar bersama org yg tersyg my luvly husband diatas honda bulat (kapcai) milik my father in law di hari raya tahun 2007.. klasik kan berbaju kebaya n baju melayu.. Luv u so much DADDY.. emuah..



Tag 3 Org Member :




1st ADIAH CONTEST



Ini la dia adiah yg 1st ellesya terima sepanjang contest yg mummy msk.. heeehee... Contest baby wearing baju melayu/baju kurung.. ellesya tempat ke 3.. Tahniah Ellesya Afreena.. Hope lepas ni ellesya terpilih lagi utk contest2 yg lain yerr.. Terima kasih kpd pihak penganjur walaupon saya terlewat reply email pihak penganjur hadiah ni masih menjadi milik ellesya TQ...

Wednesday, January 27, 2010

" SAAT MANIS SIMANJA "



BERCUTI DI GENTING HIGHLAND

Percutian yg pertama ellesya bersama mummy n daddy ketika berumur 4 bulan.. Walaupon sejuk ellesya tetap maintain..

Nama : ELLESYA AFREENA MOHD NASIR
Umur : 1 TAHUN 5 BULAN
D.O.B : 27 AUGUST 2008



1. Upload banner contest di atas ke sidebar.
2. Tajuk contest 'Saat Manis Si Manja'
3. Terbuka kepada kanak-kanak berumur 0-6 tahun sahaja.
4. Upload gambar saat manis si manja anda (spt percutian,hari lahir dll) Sertakan nama dan umur anak.
5. Tuliskan tajuk gambar. Tidak melebihi 15 patah perkataan.
6. Jadi follower blog saya My Small World.
7. List-kan My Small World di dalam blog list anda.
8. Pemenang berdasarkan gambar yang paling menyentuh hati!.
9. Tinggalkan link anda di dalam entri ini.
10. Juri akan dilantik oleh puan penganjur.
11. Hadiahnyer ??? seorang si manja lelaki DAN seorang si manja perempuan akan dipilih. Hadiah dipilih oleh si manja yang gambarnya terpampang di 'banner'.

Masing2 akan menerima
1 Single Bed Fitted Sheet Set dari Aussino


Bahagian Hadapan set cadar Disney Princess


Bahagian belakang set cadar Disney Princess

**Hadiah pemenang kategori si manja gegirl**
Bahagian hadapan set cadar Disney Mickey & Minnie Mouse

Bahagian belakang set cadar Disney Mickey & Minnie Mouse


**Hadiah pemenang kategori si manja boboy**


12. Contest ini bermula pada 11 Jan - 31 Jan 2010. Pemenang akan diumumkan 1 minggu selepas tarikh tutup!.


13. Keputusan juri adalah muktamad.


Jemputlah masuk contest ini!!!







Tuesday, January 26, 2010

" di KG Tanjung "



Comel tak anak mummy?? comel mcm daddy la kan.. ellesya bergaya ngan tudung n bola baru.. ellesya wit kezen adrian 2 tahun.. baru balik dari antaq pak njang my brother kat stesen bus blk kajang (UKM) slps cuti 1 week.. blk kg kali ni ellesya dh pandai main ngan adrian.. main kejar2 main basikal pas2 dok sembang bahasa kanak2 yang mummy dia ni pon x paham..







Dh buka tudung dh.. pusing merata dlm keta smpi tudung pon senget.. yg si adrian x abis2 ngan topi koboi mak teh.. pas2 dok mengendap plak mak teh boh barang2 yang mak tok pesan dlm bonet keta..


eh eh eh... ni buat pose sexy ker?? ellesya kat dlm opis wan.. opis baru siap...



Ni la xtvt ellesya di waktu petang.. sibuk nak basuh keta.. tapi bkn keta sgt yg dibasuhnya badan dia yang lebih.. lencun semua... klau nak blajaq macam mana cara nak cuci keta layan la pic kat bawah ni...






CONTEST : My Little Helper

Contest menarik ni.. nasib baik masih sempat lg nak join.. bz sgt smpi x sempat nak tgk blog.. jom la ramai2 kita join contest ni.. bleh la tgk tahap kerajinan anak2 kita kan...

Jeng jeng jeng.. ni la gambaq yang di pertaruhkan.. hope tersenarai la yerr..





Rajin kan ellesya tolong mummy basuh keta daddy.. keta daddy kotoq sangat smpi mak tok pon teguq keta kotoq so mummy pon ajak la ellesya basuh keta.. bkn main sronok lagi bleh main aiq.. slalu basuh kat kedai jer tp kali ni basuh sndri n lepas ni pon bleh la ellesya tolong mummy n daddy basuh keta k.. emuah syg ellesya..


Antara syarat2 contest

1. Tak wajib menjadi follower @ letak url di list side bar blog masing2.
2. Anda mesti ade blog! Sbb penyertaan anda perlu ditempek di dalam blog masing2... .
3. Perkara yg perlu ada dlm entry: Logo contest dan tulis link url blog ni (
http://wanfida.blogspot.com/).
4. Uploadkan sekeping gambar anak anda yg berumur 1 - 4 tahun sama ada girl @ boy yang sedang sibuk membantu ibu @ bapanya . Tak kiralah sedang basuh kain ke... sidai kain ke dan pelbagai kerja2 rumah ;-) .
5. Dan, setelah selesai semua.. letakkan url contest anda dalam petak comment yerr.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Hadiahnya macam mana pula???
3 orang pemenang
Hadiah akan saya putuskan setelah memilih pemenang. Takut tak bersesuaian dengan pemenangnya pulak kan..
....................................................................................................................
Contest akan dibuka mulai : 5 Januari 2010 sehingga 29 Januari 2010.

Friday, January 22, 2010

" AYUNYA "

Ayunya anak mummy tp ganas bila naik jet naik bear 2 cover blk hehhehe.. nak pakai tudung jgk klau nmpk mummy pakai tudung.. muka tetap serius.. sayang ellesya.. emuah..




Sebelah mlmnya p jln2 queensbay.. lepak sat kt coffee bean pekena my feveret drink 'ice blended caramel' fffuuuhhh terangkat!!


Thursday, January 21, 2010

" TRY JERR"


25/12/2008 ellesya 4 bln cuti2 m'sia ke genting highland.. ada gerai2 kat luaq kaki lima 2 kami juz singgah n try2 topi yg ada hehhehee.. naik lain jer muka si penjual 2.. mau x nya kami try last2 x beli pon.. bila lg nk p genting ni daddy?? rasa cm nk p langkawi plak la.. dh lama x p langkawi kan.. thn ni x rancang lg nk p mana.. yg pasti nak bwk ellesya jln2..

Saturday, January 16, 2010

' MANJA '

Selasa pagi slps antaq daddy naik bas blk KL bdn ellesya mula panas.. sehari sblm ellesya manja sgt.. asyik merap jer suruh dukung.. di sbbkan ellesya demam mummy ambil emergency leave utk jaga ellesya.. dr pagi smpi tgh ari mummy x berenti2 jelum kpala ellesya,, suhu trun naik around 35.6'C ke 37.6'C.. Dahi mmg tetap akan tampal ngan cool fever..




Walaupon demam nak jgk mkn 'nini cokolat celup' abis belemoih mulut sbb eksyen nk mkn sndri..

Ini la ropa ellesya dengan coklat penuh dimulut..

Ni baru la padan ngan dahi ellesya.. mummy kerat 2 klau x penuh dahi cam pict kat atas td.. baru la nmpk comel anak mummy ni.. ptg 2 kwsn umah kami nak kena fodging so kena la kuaq dr umah.. my father n mother in law bwk jln2 kat teluk kumbar n bwk ellesya mkn mee udang. masa dalam kereta ellesya dok menyanyi lagu pa pon mummy x tau.. lallalalallallaaaaa.. ho!!

Hari ke2 demam.. mummy p keja pon ati x tenang.. bila break time jer trus blk umah.. mmg x senang nk buat keja ari 2.. blk ja ellesya nmpk mummy trus teriak manja sgt.. pagi td masa dia bgn tdoq trus p dapur cari mummy tp tok bg tau dia mummy work..

mlm 2 bdn ellesya dh ok.. skrg masa utk tidoq...


mummy tetap nak snap gmbq wlpon ellesya dh mula mengamok nak tdoq!!



ellesya ajak mummy kuaq sbb lmbt sgt nk bg dia tdoq.. slalu klau ajak kuaq ni nak minum aiq masak la.. lps bg minum trus masok tdoq..

Sabtu pagi.. semua collection sudu susu ellesya dia ambik kuaq n buat mainan.. x kisah la janji lps main kemas blk k..

Mummy bwk ellesya p giant beli barang2 dapur.. sambil membeli sambil mkn kan ellesya.. abis comot.. nmpk x tudung ellesya yang tersidai kat blkg 2.. dr umah pakai tudung x mau buang smpi ke giant.. bila dh mkn comot sgt mummy minta buka baru mau buka.. ellesya pakai baju baru maklong beli.. pink clr..

masa otw blk dr giant ellesya letih sgt smpi tidoq smbil berdiri.. mummy trunkan seat bg selesa n ellesya sambung tdoq smpi ke umah.. ni la muka ellesya baru bgn tdoq smbil peluk bee mummy beli kat giant td n bergmbq di dlm 2nd room yang mummy baru kemas masa ellesya tdoq..

Kat blkg ellesya 2 adalah stock susu dia la.. smpi 5 kotak.. td ada offer so beli trus wat stock.. biasanya susu ellesya rm37.90 tp td offer juz rm28.88.. so apa tunggu lagi sambaq la.. bkn slalu nk offer.. 2 pon dh nak abis.. di tangan ellesya 2 adalah ubat gigi dia "kodomo lion".. mummy baru nak ajaq ellesya berus gigi with ubat gigi itupon sbb dia suka buat2 ambik ubat gigi n sapu kat berus gigi dia so mummy rasa dh tiba masanya ellesya mula berus gigi ngan ubat gigi..

Ellesya baru nak lunch.. disbbkan td blk lmbt mummy juz beli KFC jer utk ellesya.. bkn main lg nk mkn sndri.. 2 dok celup fun fries dlm kentang putar..

Mlm ni baru mummy tau ellesya demam nk tumbuh gigi graham rupanya.. gigi dh kuaq ckit atas dan bwh sblh kiri.. patot ellesya demam 2 skali gus nak tumbuh.. sakit la gusi cm bengkak la gigi graham kan besaq.. anak mummy ni dh besaq la.. emuah syg ellesya..

Friday, January 8, 2010

" ALWAYS BE MY BABY CONTEST "




Contest yang menarik!!!
Jom kita join contest ni.. simple jerr ni ikut jer syarat2 dibawah:






1)Just perlu letakkn YOUR picture bersama Budak KECIL atau BABY..seperti contoh di atas.
2) Buat quotes ataw kata-kata ringkas yang menggambar kan gambar tesebut
*RINGKAS SAHAJA ,oke?*
3) kreativiti anda diambil kira =)
4) Post kan link anda di comment column.
5) tarikh tutup contest ini adalah pada 10JANUARI 2010



Gambar yang menjadi pilihan!!!
LIKE FATHER LIKE DAUGHTER


Baby Name : ELLESYA AFREENA MOHD NASIR
Age : 1 YEAR 4 MONTH
D.O.B : 27 AUGUST 2008
Location : FERI P.PINANG




Bila tengok byk2 kali saya jadi geram n comel sgt tgk ellesya senyum dengan mimik muka macam malu2 tapi mahu... mula2 masa nak ambil gambar ni ellesya tunduk2 konon2nya tak suka la ambil gambar tp bila ckp jer 'SMILE' trus toleh kearah daddy.. hehehee..macam daddy lerrr kan... but she so swweeeettt.. ni dlm feri nak balik ke rumah.. ni juga pertama kalinya ellesya naik feri teruja jgk bila nmpk alunan ombak dengan tiupan angin yg cukup nyaman..kami sefamily dari taiping.. ellesya dan daddy ambil mummy kat taiping sehabisnya kursus induksi selama 3 minggu..

</ target="_blank" href="http://www.mylivesignature.com/"
Tengok la khusyuknya ellesya tgk air laut dengan buih2 yg memutih...



"CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU"


Ada contest lagi la.. jom ramai2 join contest ni.. contest ni di anjurkan oleh http://eiyakiesah.blogspot.com/..

ni la 1st contest yg saya masuk utk tahun 2010..



Kepada sesiapa yg berminat sila la baca syarat2 kat bawah ni k..


Syarat2 adalah seperti berikut...


1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..umur dari baby sehingga 3tahun..
bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..
3) Letak picture satu SAHAJA yer...coz byk2 nnt pening juri
4) Ceritakan kenapa gambar tersebut d'anggap SWEET utk korg..
5) Jadi follower untuk blog ibu & blog
MYTOMEIOUTLET
6) Letak banner yang dicipta khas (gambar d'atas) diruang sidebar korang semua
7) Letak tajuk sperti d'atas jugak yer..Make sure ur entry link back to mine
8) Tarikh tutup penyertaan 29hb Januari 2010
9) Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box entry ni k..itu jer...senang je..
HADIAH??Suprise la...tapi confirm best utk korg n your kids

So rajin2 kan diri anda untuk join...Thanks!!!



Gambar yg di pertaruhkan adalah... jeng3x

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

SO SWEEEETTTT...


Nama mummy : AZIATUL NUREEN SAMSUDIN
Nama Anak : ELLESYA AFREENA MOHD NASIR
Umur : 1 TAHUN 4 BULAN
Gambar ni saya ambil masa saya nak hantar elly ke rumah pengasuh.. muka pon still nampak sembab lagi sebab elly baru saja bangun tidur tp tetap ceria tersenyum manis bila nak bergambar.. pagi tu saya ketempat kerja pon dengan penuh senyuman bila terkenangkan senyuman manis dari anak tersayang..



Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011