Thursday, July 29, 2010

"LAP FRAME"



Semalam bila mummy bagi tau ellesya daddy akan balik jumaat ni so dia xcited sangat2.. slalu mummy on laptop N tunjuk gambar daddy tp kali ni dia mintak mummy on camera nk tengok gambar daddy dlm camera.. lepas tengok terus dia masuk bilik..
Rupa2 dia ingat lagi gambaq perkahwinan kami ada kat tepi katil masih belum di gantung.. dengan rajinnya ellesya ambil wet tissue N lap frame sambil ckp "sayang daddy".. dah la handphone mummy tertinggal kat opis klau x boleh mummy call daddy terus.. nak pinjam anset p.njang dia kuaq plak..

Ditenungnya berkali2 muka daddy.. mmg rindu N sayang sangat2 ellesya pada daddy.



MUMMY : x kilat lagi kerr lap frame tu??
ELLESYA : dak... kejap2.. (sambil tangan ligat mengelap)


Eh2x.. dah abis lap frame di lapnya plak kaki dia.. kotor la ellesya.. dah buang jerr wet tissue tu k... esok plak kita lap..

Wednesday, July 28, 2010

" I SMELL FOOD GIVEAWAY" by Ibu Emir


Let's join.. yeaahhhh... i'll join now..

Anjuran IBU EMIR
join klik pada banner diatas

1. Open to my followers, those who don't you are most welcome to do so..
2. Post an entry of this giveaway with the title as above..
3. Put the above banner on your sidebar..
4. Just leave your comments here
5. Contest ends on 7 August at 3pm6. Just wait for the result. Result is based on Mr. Random Generator..


Since we are talking about FOOD.. of course the prizes are FOOD... Let's see..
1st lucky winner

2nd lucky winner

3rd lucky winner

Tuesday, July 27, 2010

:: ~ DINNER SEMALAM ~ ::


~~BISMILLAHIROHMANIRROHIM~~


Syukur alhamdullillah rezqi untuk santapan semalam.. mummy masak yang paling simple balik pon dh lambat, nti kecian ellesya dok tgu mummy masak x siap.. paling cepat N ringkas ja janji kenyang kan..



Ikan temenung masak tomyam + kacang buncit goreng ngan teluq (faveret daddy).. aduussss rindu plak kat daddy bila tgk buncis grg nih... lepas smbhyg maghrib trus ajak ellesya makan..
Nak makan sendiri x mau mummy suapkan.. bila ajak mkn ja "mana pinggan kakak (ellesya)" pinggan barney yg daddy belikan hadiah masa dia demam kuat 3 4 bln yg lepas.. eh3x syibok plak dia dok ambik nasi dr pinggan mummy..
Akhirnya.................
skali pinggan nasi mummy dia kebas, yg pinggan dia tolak tepi.. mmg ellesya suka sangat berkongsi pinggan.. klau daddy blk, bkn setakat dia tarik pinggan nasi daddy tp dia akan duduk atas riba daddy & mkn nasi daddy sambil suap nasi tu kat daddy....

anak mummy ni makin pandai la ni.. cuma klau mkn tu still tumpah2 lagi N masih belum dapat beza mkn tangan kanan @ kiri sbb kidal.. bila dia pegang ja nasi tangan kiri mummy akan ckp "right hand ellesya" baru dia akan tukar tangan

"BabyIbu Giveaway : BabyRuffkins"

Anjuran : BabyIbu
keterangan lebih lanjut klik banner diatas.. jom kita meriahkan GA ni... ;)


Syarat2 penyertaan:

1.Tampal banner di atas di sidebar blog anda dan link ke entri ini.
2.Membuat review mengenai contest ini dengan tajuk BabyIbu Giveaway: BabyRuffkins dan link ke entri ini.
3.Dalam entri anda, pilih satu permainan dalam laman web BabyRuffkins dan nyatakan mengapa ia sesuai untuk dijadikan hadiah untuk anak anda.
4.Anda boleh tulis entri dalam BI atau BM. Boleh tambah gambar dan sebagainya mengikut kreativiti anda.
5.Dalam entri pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan BabyRuffkins.
6.Add BabyRuffkins dalam bloglist anda.
7.Harus penuhi semua syarat di atas untuk melayakkan anda dalam giveaway ini (Sila semak ye).
8.Dah siap semua, tinggalkan komen di entri ini beserta link ke entri anda.
9.Boleh hantar seberapa banyak entri yang boleh.


Hadiah pilihan mummy untuk ellesya:


Sesuai la untuk ellesya yg suka sgt duduk belakang bila nak main.. mummy boleh nmpk dia dkt mirror elmo nih.. ;)

ejaMaria 1st Giveaway

Anjuran ejaMaria
Simple GA.. maklumat lanjut klik pada banner di atas..




Monday, July 26, 2010

~~: Nandos AT Queensbay :~~



XTVT hujung minggu lepas..

Walaupon hujan totap keluaq.. paling xcited si comel ni la ellesya afreena.. nak cari botol air masak untuk ellesya yg lama straw mcm dh rosak..

Sampai dlm queensbay mesti cari mkn dlu.. asal nak mkn GCB kat McD tp full la plak.. my bro ckp x pa da blanja jom mkn kat nandos...


Antara menu2 yg menyiurkan..

Dessert... juice...


Bz memilih menu.. buka ja buku menu dia nmpk ni...

Ellesya : Cabai... pedas (itu la terkeluar dr mulut dia)

Dok lap meja plak smbil tgk menu..

Sementara menunggu mkn smpi pekena flurry dulu...

~~ Mummy with ellesya~~

Ice blended strawbery.. nmpk mcm menarik tp rasanya... hhhmmmm agak kureng sedap laa... lain kali ambik coffee la baru best kan..

Ellesya merasmikan ice blendednya...

P.njang nya order grill chicken burger kot ntah la lupa la nama dia...

Mummy N ellesya plak 1/4 chicken with rice~mild peri2.. ingatkan x pedas, cian ellesya dia x mau mkn ayam sbb pedas juz mkn nasi ja...

Licin jua akhirnya...

Ellesya : Sayang P.njang...


Ellesya bersama p.njang beraksi sebelum kuaq dr nandos.. lepas mkn masuk jusco cari botol x dak yg mummy berkenan so nmpk gayanya esk kita terjah gurney la plak..

Untuk tebus balik ellesya x leh mkn ayam td, mummy blanja J.CO donut.. xcited dia nk mkn kat c2 jgk.. mummy pujuk suruh mkn dlm keta ja sbb dah lewat nak blk smbhyang..

Semua ada 24biji donut yg comel2..

Ellesya : hhhmmmm sedapnyerrr...

Cukup lembut.. mmg sedap sesuai untuk semua golongan.. hehhee..

Ellesya : suap mummy..

Sebelah malamnya... merajuk ngan mummy sbb x mau bg nenen..

Gaya budak comel merajuk..

Dah merajuk mummy pujuk bawak p sunshine cari kasut.. ni kasut yg dia pilih sendiri.. tapak dia lembut ala2 school tp ni tom&jerry = RM43.90.. ok la kan sandal untuk dia pakai kat umah pengasuh yg lama dah kecik..

Beli terus pakai.. merata dia jelajah.. naik basikal, lari2 anak sambil menjerit2 panggil mummy kuat gila suara ellesya, pas2 p ruangan buku dok syibok pilih buku yg nk di baca.. dah penat ajak dia blk la dh lewat...

Mama Zharfan 1st GA~"ole2 from UK"





Anjuran mama zharfan


Dah jadi follower seminggu lalu tp GA baru ari ni boleh join.. sempat lagi kan mama..Untuk keterangan lanjut boleh klik pada banner diatas..


"I follow Miles of Smile because..."


~~I'm so proud of U mama zharfan because at the same time U are wife, mother & student.. AND mama zharfan also have beautiful N happily family.. ;) ~~

I'M the 331st follower


Friday, July 23, 2010

"ellesya wish headphone"

WHOA...
register whoa dapat gift headphone.. jadi mainan si ellesya ni la... pandai jugak anak mummy ni buka kotak tu.. (abaikan yerr mainan yg bersepah kat blkg tu....) masa ni tgh relax2 nak lipat kain..

Yeaahhh... dah berjaya pakai pon...


Dok belek apa tu?? ada muzik x??


"Hello daddy" eh eh boleh kerr tu?? nak ckp ngan daddy plak..

Dah habis adjust dah tp kpala ellesya kecik so terjatuh la kedepan.. mummy!!!!

aaahhhhhhh..... buka jerr la... main tarik2 wayar lagi best...


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011