Monday, August 30, 2010

~~Happy Birthday Dear~~


27 August 2010
* Bonston Cheese Cake*
Genap usia ellesya afreena 2 tahun..
Happy birthday dear 'from mummy N daddy'
calebrate dekat rumah selepas sembahyang maghrib
plan nak celebrate kat hotel tp memandangkan nak blk umah mertua
kami cancel buat jerr kat umah

With Mummy b4 potong cake


Wit daddy.. ;)

Ellesya dah x sabar nak potong cake.. dok tarik2 seluaq mummy...

Ellesya : mummy cepat laaa.......

Awat ellesya ni serius ja muka dia.. mummy N daddy plak mcm xcited lebih..

Lambat lagi ka mummy???

Happy birthday to you

happy birthday to ELLESYA AFREENA

happy birthday to you......


acara tiup lilin daddy rakam buat video tp mummy tak boleh attach so x der la.. nanti mummy try lagi..

Penuh senyuman utk 1st slice

Acara suap menyuap...

daddy dah nganga punya la luas, ellesya suap mulut sendiri.....

Ellesya : kejap yerr daddy.. nak tak???

Daddy : ok... :)

Daddy : hhhmmmmm sedapnya.. patut la ellesya pulun soang2 ja dr td...

Aksi ellesya wit daddy..

Ellesya : mummy nganga.....

Mummy : hhhmmmm... sedap, tq ellesya

Ellesya : welcome

Ellesya tgh pujuk mummy utk suapan kali ke 2 .. pandainyerrr....

Suka betol ellesya dengan cake ni.. byk dia mkn mlm tu..

Layan aksi ellesya mkn cake..

(Sambil memegang pisau)

Layanzzzzz....

Tak sudah2 lagi anak mummy ni mkn..

Choclate Moist cake

Calebrate di umah PIL.. baju ellesya basuh dek tolong daddy basuh pinggan lepas berbuka...
Cake hand made From SIL special for ellesya

Aksi ellesya bersama TOK b4 acara meniup lilin..



Happy birthday to ellesya.... from Tok, Wan, Abg N Mak long...

Happy in calebration..

Dari kiri MIL, SIL, FIL me BIL

Paling ellesya suka patung2 atas cake tu...
1st patung yg dia sebut "kungfu panda" hehehee

Saat paling di sukai.. acara memotong cake, kalau boleh dia nak potong sendiri tanpa bantuan.. anak mummy ni suka berdikari N sangat suka menolong..

Ini dia rupa selepas di potong..


Minta ellesya suapkan Tok, Wan, Sil & Bil dia x mau.. last2 Tok suap sendiri... Dapat Hadiah T-shirt & sluar Jeans 'Garfild' daro Tok & Wan..

Contest "kenangan Ramadan & Syawal"

Nak join??? klik sini
*
*
*
*
*
Tahun pertama beraya bersama si comel Ellesya Afreena Mohd nasir. Cucu sulung sebelah suami dan cucu ke 3 sebelah saya.. Saya masih di dalam panatng yang ke 36hari tetap nak beraya.. ;)

Kenangan beraya bersama keluarga mertua



Kenangan beraya bersama keluarga saya





Giveaway "Breast Milk-the choice for new generation"


Anjuran
Tag

Thursday, August 26, 2010

~~imbau kenangan~~


Ellesya menangis sbb mengantuk lepas daddy salin pampers sblm nak bwk beraya ke rumah jiran2 tetangga.. tema "purple" mummy masih dlm pantang waktu ni 36 hari tp dok p beraya sakan yerr la pertama kali raya bersama anak tersayang..

Wednesday, August 25, 2010

!!!***ISU Mc DONALD***!!!



Info terbaru..
seperti n3 saya yag lepas




penemuan baru melalui member blog N merangkap member sekuliah dulu
jadi keraguan telah terjawab..
boleh layari sendiri utk lebih kepastian.
klik di sini..




Tuesday, August 24, 2010

~Contest AKU & RAYBON~~

************************
tag

Contest Happy Moment

Penganjur : ayuni


Photobucket

*

*

*

~~Happy Moment 1st year Hari Raya with Ellesya Afreena~~

Tag




****fesyen apa ni??****

Bz nya minggu ni x leh nk update blog.. ini saja yg sempat utk pagi ni.. kena rush siapkan 'homework' heheheh mcm keja sekolah la plak.. semua urgent nk kena siap jgk hari ni..
Layan ja piccas ellesya ni balik dari umah pengasuh siap mcm nak berjoging tp hujan la plak....

Bila dah sampai depan rumah tak mau turun dari kereta terus ke seat belakang, ni maksudnya nak suruh mummy bawak p ronda2 la tu.. baju yg ellesya pakai tu sebenarnya utk baby 3-6 bulan ellesya dah nak masuk 2 tahun 27/8 ni pon still boleh pakai.. kurus ker anak mummy @ baju tu yg besar???


Friday, August 20, 2010

@-::RENUNGAN PETANG JUMAAT::-@

RENUNGAN

KELEBIHAN MEMBERI MAKAN KEPADA ORANG YANG BERPUASA UNTUK BERBUKA




Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011