Monday, May 16, 2011

last day kami d langkawi... vacation yg sgt2 best..


salam ceria di pagi isnin

jumaat lepas
budget cun2 utk n3 ni
tp.........
rasanya semua bloggers sama kan
x bleh nk wat n3
so ari ni la baru n3kan

masih dlm mood bercuti kerr???
jom layan kami hari terakhir d langkawi

kami x kemana2
abeskan masa di hotel saja
sbbnyerr flight balik ke penang dlm pkl 2

so apa xtvt kami??
jom kita terjah!!!!
macam nk p picnic kan

agak2 bleh teka x???
apa xtvt kami??

sakan elly
kemain lagi posing

di sbbkan mummy tertinggal kad breakfast
so tunggu daddy balik bilik ambil
sambil tunggu daddy kami 2 ni mmg x reti dok diam
asyik ambik gambo jerr
utk kenangan kan...;)

breakfast do hotel jer kan
elly offcoz la request nk susu
segelas susu utk elly
tp minum nyerr ada la 2 3 tegyk jerr..


eh...
nk ambik sosej mummy plak
sbb ellesya tgk dlm plate daddy ada 3 sosej
so dia pon nk 3 sosej jgk!!!
daddy murah hati
bagi ellesya lagi satu
so x jd la elly ambik sosej mummy...
tq daddy...;)

pose di meja pon jadilahh
apa yg ellesya teruja tue???

teruja la
tgk baju dah bertukar

suasana ni dh dpt agak kan
apa lagi............


swimming pool la.............
kita tgk aksi berani elly di kolam
layanzzz.....




ajar ellesya berenang













rehat sat
penat tol berenang ni kan...
perlu pernafasan yg betol...





mmg ada 1 lagi kolam khas utk kanak2
kami p sat ja sbb x best
gambar pon x ambik






muncung sapa paling sexy???
hehehe

daddy pon nk join k... ;p

1 ... 2.... 3!!!!!!!!

best2.. nk jgk hehe ;p




daddy slalu tanya ellesya

Daddy : ellesya, daddy tough ke gemok??
Ellesya : tough... hehehe

b4 naik bilik mandi dulu cuci2 badan
air plak suam2 mmg best ngan angin sepoi2 bahasa gi2 hehee


ni la kolam yg kami mandi td
besar kan

ok masa utk berangkat pulang


ni la keta yg kami sewa sepanjang 3 hari di langkawi
Suzuki SX4

harus ni


nak gak interprem..

kami dah smpi airport
nak di jadikan cerita
mummy tersilap tgk time check in tau
sepatutnya kami kena check in pkl 1.15[m
tp kami smpi 1.30 pm
seb baik kaunter x tutup lagi
dah la lmbt
nak serah keta plak
adusss....
agen tue x smpi2 lagi

p balik daddy dok jenguk kat luaq

so daddy mintak
kami 2 masuk dulu
tunggu daddy kat dlm
mmg cemas
bila dah di panggil utk msk dlm flight
daddy x smpi2 lagi

mummy mintak tunggu kejap
depa ckp klau bleh cepat cikit kol 2
pintu dah nk tutup
adusss...

sabar menanti dlm cemas
x kan nk tinggai daddy
x mumgkinnnnnnnnnnnnnn!!!!

bila jam tepat kol 2
baru nmpk kelibat daddy kat pintu msk
fuhhhh lega....
daddy kata mmg dia lari sekuat hati la td

awat la x dak kaunter untuk return keta tue kat airport ha???
paling dekat pon kat kuah
sbb tue lambat

nk tinggai kat mana2 pon bleh tp...
melayang la RM50 kami
sbb masa ambik keta tue
kena la bayar lebih cikit
org panggil apa tue...
adusss lupa la...
duit muka kot...

berlari2 kami
ellesya pon lari
hehhehe...

kira flight tue mmg tunggu daddy la..
;p


masa smpi kat seat kami
tgk2 ada couple mat saleh
aik tgk skali lagi no kami mmg 10 A,B & C
 tanya stewardess
so couple tue kena balik seat depa
hehhee
dpt balik seta kami

kami 2 dok pulun ambik gambo
dak ellesya plak siap nk pakaikan belt sndri
dok perosoh x bleh2
hehhee

dah pandai la anak mummy ni
duduk je kena pakai belt kan..;)

uikkk....
dah siap kemas baca buku plak
khusyuk tol
dok tgk gambar thinker bell


sat ja ellesya pakai belt
dah mintak buka
masa fligt tgh naik
mana bleh
sbb katanya...........

dia nk tgk bwh x nmpk!!!

buka jgk akhirnya sbb elly dh makin kuat teriaknyerrr

best la tue..
dpt main tingkap tue

yg kami 2 plak
x abes lagi
nk berposing sakan..
heheh ;p

lepas snap gambo ni
ckp kat daddy...

Mummy : ala......... mulut daddy x muncung sgt la...
Daddy : nk wat cam na pipi ni ha..

eh3x salahkan pipi lak
hehehe

tue yg ambik 2 kali

masa ni ellesya dah ckp sakit tengkak(tekak)
nak muntah
so mintak dia minum air masak la
mummy pon dah spare plastic beg
rasanya elleesya maintain lagi...

elly ni awat la serius sgt!!

slamat jalan pulau lagenda

tau x thn bila plak kami nk terjah cini..


jeling dak elly
sbb daddy dah himpit kami 2


dlm 15 minit je
kami dah smpi penang
bestnyerrr.....


tq daddy
tq so much..
percutian yg sgt2 best..

emuah...




11 comments:

Mama'cfa said...

uwahhh syok g cuti2 msia.. huarghh unty nk etut elly la.. hih so sweet la mummy die ngn die. hihihihhi xngk gmbr xpyh type byk2 da tau mesti seronok sgt......g nek flight yerk..

nureen said...

mama c'fa :
a'ah mmg sronok sgt2.. ;)

puan nina said...

seronoknye cuti2 msia..suke tgk elly main air..tak takut langsung

tolong vote Danial boleh..?
klik je link ni n like danial

thanks =)

nureen said...

puan nina :
dia mmg suka main air.. tambah2 swimming pool gini..

ok puan, saya vote skrg jgk!!!

dinor's family said...

sukanya cuti2 malaysia...t kita nak blk kg cuti sek. dah dekat 6bln xblk kedah...musim apa kat kedah la ni...kl durian payung ada la...

nureen said...

dinor :
hhmmm musim apa ya??? ntah la... rasa dah berbunga kot rambutan

Fieza79 said...

beh nyaa...fieza dh lama tk gi langkawi..kakak ada sana tp ni dh masuk 3 tahun tak pegi2 lg dh...plan nya tahun ni tp taktau jadi ke tak...yg dekat tu yg pyh nk smpai hehee...

byk nya gamba2 depa...hee seronok tgk..

nureen said...

fieza :
sgt2 byk tau.. smpi dh x tau nk edit..
best fieza tp kena p time bkn cuti skolah k..
fieza cm na masih alah ke??

LYAfrina said...

bestnyer...
lya xde pluang lg nk bwk asya bcuti, sbb kna maintainkan kesihatan lya dulu.. ssh btl...

nureen said...

lya :
kesihatan d utamakan lya.. klau x sihat nk p bercuti pon x best.. InsyaALLAH akan tiba masanya..;)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya banyak tol gambo, penuh dengan aktiviti, biler la kita nak sampai sana plak ek

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011