Thursday, December 29, 2011

akan ku terjah kembali............

ASSALAMUALAIKUM

mood malas bekerja makin meninggi jek
mana x nyerr
masuk opis sepi x dak org
ramei yg ambik cuti smpi new year
tinggal la 2 3 kerat yg AL dh boooliau

hari ni nak crita pasal..........................
apa ya??
swimming pool
mmg dah lama x terjah kan
rasa nak ja terjah weekend ni klau x dak apa2 plan
jom kita layan gambo2 lama kami di swimming pool
 taman belia penang

masa ni 1st time tau kat tmn belia tue ada pool tahun 2009
ellesya baru berusia setahun lebih
suka sgt dia nak ja buka baju mandi tp 
sayangnya kami x bawak baju persalinan
so main2 air jekk

berkocak air kolam tue dek kayuhan kaki ellesya smpi basah abes sluaq dia

x puas ngan kaki tangan pulak dicelupnya

2nd time kami terjah lagi
ellesya masih setahun lebih
kali ni siap bawak floater lagi
ellesya cikit pon x takot walaupon kolam tue paras tengkok dia

see.. betapa happynya dia..

3rd
kami beli kolam sndri.. mandi kat porch depan umah
mmg best

bukan setakat ellesya ja yg mandi tau
kami laki bini pon terjun skali hahhahhaa
sambil ajaq ellesya berenang

4th
ellesya dah 2 tahun lebih
kami bawak ke tmn belia jugak
tapi kolam yg lebih besar
yg ada gabungan antara kolam org dewasa & kanak-kanak

ni bhgn kanak2

santainya kami ber2kan
ellesya dah kesejukan tapi x mau naik lagi

ellesya wit daddy berapungan di kolam org dewasa
klau ke bhgn ujung sana lagi dalam berbanding yg tempat daddy & ellesya main

dan kami ada plan nak terjah lagi pool tapi kali ni bkn di taman belia penang tapi di.....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ampang!!!!
adik nureen syat baru pindah umah
bleh terjah blog dia di http://syazieblog.blogspot.com/
dan disana ada pool
apa lagi nureen mintak dia send gambo sbb nk tunjuk kat ellesya
bila ellesya tgk ja gambo ni dia mmg ajak la kami bwk dia p sana
hehehhee

InsyaALLAH kami akan kecini tapi x tau lagi bila masanya
sambil tgk umah baru adik sambil santai2 mandi manda kat cini :)



19 comments:

el said...

aku dh lm giler x bw anak2 aku g taman belia tu...aku suka bw time xde org sgt..kalo wiken sure full...

ampang kt mn tu?

LYAfrina said...

YUHUUU,,,
msti elly dop sbr nk terjul pool tu... mandi puas2

Fieza79 said...

dah tunjuk gambo pool tu tk mengamuk ke dia nureen...leh sabaq ka tuu..hehee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik tempat ni..
nanti boleh elly mandi puas2.. ;)

MamaEma said...

besar gak pool tu..bestlah nanti alesya berenang kat sana

eB ezrin said...

nak ikottttttttttttt. ekekkeke axci x malu ;p

|| NaFiRaa || said...

bestnye mandi kolam..

zura dulu belikan jugak kolam untuk anis.. asal weken jek mandi kolam.. slalunye papa dia joint mandi skali.. mama dia tengok jek..sebab x muat dah nak joint..muehehehehe

Nens Collection said...

wahh..kondominium kah itu..hehe
sonok jugak kan ade swimming pool ni..kalo ptg2 turun..haha..kkalo dpt kt sayer keruh la pool tu..haha

Nens Collection said...

wahh..kondominium kah itu..hehe
sonok jugak kan ade swimming pool ni..kalo ptg2 turun..haha..kkalo dpt kt sayer keruh la pool tu..haha

wantie said...

bukan tak pergi sana. sebab kalau pergi panas giler. tambah plak air kolam tu berklorin.

berbahang panasnya

Bui Junaidi said...

wah..kalau part mandi manda ni anak2 bui suka sangat..

eiyzniey said...

Olooloo..
Comey nyee

amiey lee said...

nureen - umah kita ada pool...tapiii malasss sgt nk g bawa anak2 heee..sbb hubby selalu tk free..
tak berani nak manage dua org dlm kolam..

Imah Dinor said...

dah ujung tahun ni mmg ramai yg nak abiskn cutikn ..termasuk imah cuti dr 24 dec smp 2jan esk...kami pun suka mandi kolam...

Syima ~Mama Kyra~ said...

sama cam kyra pun suka swimming..tiap2 mggu ajak..kami je xde masa..

bestnya ada kolam besar..teringin nak beli tp tggu rumah baru siap :)

Salina@IbuAqil said...

Bestnya!!!!
Uwawawawawaaaaa!!
Nak g berenang2 jgk.. ;)

Dalila Hamid said...

sukanya main air... comel

kasihredha said...

makin besar elly makin comel..
budak2 mmg suka main air :)

wan nurul hezrina said...

nurul tak bawaklagi merah.adalah bawak masa g memana hotel.tapi taman tema belum lagi=)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011