akan ku terjah kembali............

ASSALAMUALAIKUM

mood malas bekerja makin meninggi jek
mana x nyerr
masuk opis sepi x dak org
ramei yg ambik cuti smpi new year
tinggal la 2 3 kerat yg AL dh boooliau

hari ni nak crita pasal..........................
apa ya??
swimming pool
mmg dah lama x terjah kan
rasa nak ja terjah weekend ni klau x dak apa2 plan
jom kita layan gambo2 lama kami di swimming pool
 taman belia penang

masa ni 1st time tau kat tmn belia tue ada pool tahun 2009
ellesya baru berusia setahun lebih
suka sgt dia nak ja buka baju mandi tp 
sayangnya kami x bawak baju persalinan
so main2 air jekk

berkocak air kolam tue dek kayuhan kaki ellesya smpi basah abes sluaq dia

x puas ngan kaki tangan pulak dicelupnya

2nd time kami terjah lagi
ellesya masih setahun lebih
kali ni siap bawak floater lagi
ellesya cikit pon x takot walaupon kolam tue paras tengkok dia

see.. betapa happynya dia..

3rd
kami beli kolam sndri.. mandi kat porch depan umah
mmg best

bukan setakat ellesya ja yg mandi tau
kami laki bini pon terjun skali hahhahhaa
sambil ajaq ellesya berenang

4th
ellesya dah 2 tahun lebih
kami bawak ke tmn belia jugak
tapi kolam yg lebih besar
yg ada gabungan antara kolam org dewasa & kanak-kanak

ni bhgn kanak2

santainya kami ber2kan
ellesya dah kesejukan tapi x mau naik lagi

ellesya wit daddy berapungan di kolam org dewasa
klau ke bhgn ujung sana lagi dalam berbanding yg tempat daddy & ellesya main

dan kami ada plan nak terjah lagi pool tapi kali ni bkn di taman belia penang tapi di.....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ampang!!!!
adik nureen syat baru pindah umah
bleh terjah blog dia di http://syazieblog.blogspot.com/
dan disana ada pool
apa lagi nureen mintak dia send gambo sbb nk tunjuk kat ellesya
bila ellesya tgk ja gambo ni dia mmg ajak la kami bwk dia p sana
hehehhee

InsyaALLAH kami akan kecini tapi x tau lagi bila masanya
sambil tgk umah baru adik sambil santai2 mandi manda kat cini :)



Comments

el said…
aku dh lm giler x bw anak2 aku g taman belia tu...aku suka bw time xde org sgt..kalo wiken sure full...

ampang kt mn tu?
LYAfrina said…
YUHUUU,,,
msti elly dop sbr nk terjul pool tu... mandi puas2
Fieza79 said…
dah tunjuk gambo pool tu tk mengamuk ke dia nureen...leh sabaq ka tuu..hehee
Cantik tempat ni..
nanti boleh elly mandi puas2.. ;)
MamaEma said…
besar gak pool tu..bestlah nanti alesya berenang kat sana
eB ezrin said…
nak ikottttttttttttt. ekekkeke axci x malu ;p
|| NaFiRaa || said…
bestnye mandi kolam..

zura dulu belikan jugak kolam untuk anis.. asal weken jek mandi kolam.. slalunye papa dia joint mandi skali.. mama dia tengok jek..sebab x muat dah nak joint..muehehehehe
Nens Collection said…
wahh..kondominium kah itu..hehe
sonok jugak kan ade swimming pool ni..kalo ptg2 turun..haha..kkalo dpt kt sayer keruh la pool tu..haha
Nens Collection said…
wahh..kondominium kah itu..hehe
sonok jugak kan ade swimming pool ni..kalo ptg2 turun..haha..kkalo dpt kt sayer keruh la pool tu..haha
wantie said…
bukan tak pergi sana. sebab kalau pergi panas giler. tambah plak air kolam tu berklorin.

berbahang panasnya
Bui Junaidi said…
wah..kalau part mandi manda ni anak2 bui suka sangat..
eiyzniey said…
Olooloo..
Comey nyee
amiey lee said…
nureen - umah kita ada pool...tapiii malasss sgt nk g bawa anak2 heee..sbb hubby selalu tk free..
tak berani nak manage dua org dlm kolam..
Imah Dinor said…
dah ujung tahun ni mmg ramai yg nak abiskn cutikn ..termasuk imah cuti dr 24 dec smp 2jan esk...kami pun suka mandi kolam...
sama cam kyra pun suka swimming..tiap2 mggu ajak..kami je xde masa..

bestnya ada kolam besar..teringin nak beli tp tggu rumah baru siap :)
Salina@IbuAqil said…
Bestnya!!!!
Uwawawawawaaaaa!!
Nak g berenang2 jgk.. ;)
Dalila Hamid said…
sukanya main air... comel
kasihredha said…
makin besar elly makin comel..
budak2 mmg suka main air :)
nurul tak bawaklagi merah.adalah bawak masa g memana hotel.tapi taman tema belum lagi=)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017