Sunday, July 31, 2011

:: SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ::


selamat berpuasa
nureen tujukan buat buat semua kwn2





:)

Friday, July 29, 2011

::fun fair queensbay::


salam mulia di pagi jumaat

hari ni nureen AL
balik umah PIL
sbb SIL yg kursus bomba kat terengganu nak blk
dah 3 bulan x jumpe
so asben suruh ambik AL hari ni
klau tak ambik takut x sempat jumpe
pagi sabtu SIL dh nk gerak blk terengganu

semalam kuaq ronda2 & p queensbay tp bukan mall dia juz kat luar jerr
nak belikan 'kite' @ layang2 kat ellesya
slalu ada jual kat tepi2 jln tue
tp semlm x dak plak

kebetulan plak sebelah queensbay ada funfair
ellesya mmg dh byk kali ajak g c2
so lepak jap la kan
seb baik x ramei org klau x kami sure x jd masuk
nureen ni x suka sgt klau ramei org
layannnnzzzz.......

























ellesya memang berani
klau bleh semua dia nk naik
fieza, weekend ni nk p queensbay kan
p la sblh mlm bleh anak2 main kat cini...
;)

slamat bercuti buat kami sekeluarga hehehee...


Thursday, July 28, 2011

western food terbaeeekkkkk...........


salam 

bila dpt gaji apa xtvt yg wajib korang buat
hehhheee...
kami ni bila dpt gaji 1stly mmg cari port la
samaada mummy @ daddy akan blanja mkn

2 mlm lepas, kami terjah queensbay lagi
daddy nak blanja mkn weastern
yg terbaeeekkkkk d DAVE DELI
sape x pernah coba bleh la coba lps nih..



otw ke queensbay



dah order semua
ellesya duduk ja mintak camera
ambik gambo daddy, mummy & diri sendiri
apa yg ellesya kenan sgt ngan no 45 tue pon x tau
suruh kami 2 gaya ngan no tue...



turn dia plak posing



sampai terteleng2 kpala



ni offcoz la dia snap sndri..



ice choclate pilihan mummy
ellesya yg rasmi dolu



rancak nmpk... 



juice lemon pilihan daddy



ni utk daddy
dah lupa la apa nama set ni
hehehe... daging, ayam, sosej, coaslow, kentang putar etc....



pilihan mummy plak
lasagna, spagethhi, coaslow



ellesya plak pinggan kosong
hehehehhe....
bukan x mau order kat dia
tp klau order kang x abes plak
so ellesya share k..



see.. mmg berselera tol 
sukerr tgk.. faveret ellesya mmg spagethhi..





sape suruh gigit garfu tue.. hehehe



dessert plak ice cream McD la..


pasni klau nk beli ice cream kena beli cone ice cream saja
sbb ellesya lebih suka gigit cone tue dulu dr ice cream.. hmmm....
last2 ice cream tue cair jerr...

tq daddy, blanja kami 2 kat DAVE DELI
mmg mavelous lah...
;)


* pagi2 ni ada meeting ngan bos baru... huhuhuuuu... nureen lebih suka bos lama, sporting abes.. bos baru ni ramei org kata agak cerewet...


Wednesday, July 27, 2011

ellesya masuk TLF mag cover lagi..................................


salam petang wednesday

tersenyum sendiri bila pagi tadi masuk opis
bila ter 'on' nya lappy ni
1st yg nureen akan buka offcoz la email
pastu buka blog sndri
pastu sambil terjah2 blog kwn2 2 3 minit b4 start wat keja
1st blog kwn2 yg nureen terjah blog eb

terkejut... perggghhhhh.... mmg tersenyum sendiri la...
sbbnyerrrrrr
terpampang muka ellesya di cover ni
sape x bangga anak kesayangan msk cover mjlh TLF
pergghhhh.... bangga x hengat punya..


nak tgk x ellesya yg tgh glamour d blog eb yg glamour tue
sila click gambo di atas yerr..
betapa bangganya nureen 
muncung tue la yg menjadi pembakar semangat tatkala keja yg berlambak d opis ni (ayat jiwang ker nih).. ;p

aed plak tampak ansem berkemeja putih tue
mmg comel.. ngan muka aed yg cukup slamber..
bleh wat calon menantu nih tp kena la tgu ellesya dpt adik dulu hehehe... ;p


nmpk x nama nureen yg 2nd layer tue
yg 1st offcoz la eb..




tq eb, tq sooooooo much...
nureen suka sgt2.. mmg cantik & comel... ;)



::: air nyoq VS air kelapa :::


salam

masih lagi mood weekend
ahad lepas
seawal 9 pagi kami kuaq breakfast kat alor star
PIL x der g hospital ambik ubat
dgn x mandinyerr kami 3 beranak ni g BF smpi alor staq nunnn...
hehehhe wat relax jerr kan

BF kat kedai member MEE BAWANG
mmg roti canai terbaik kat alor star

Daddy : ellesya, kita p mkn kat kedai mee bawang k
Ellesya : kakak sya tak mau mee bawang nak mee sup
Daddy : kahkahkahahh... mee bawang tue nama org la..
Ellesya : ye la, kakak sya nk mee sup..
Mummy & daddy : hehehheee......

dah Bf kat c2, biasa la comot abes baju ellesya 
kena kuah gulai roti canai tue
so bila bertukar baju nmpk mcm dh mandi lerr
hehehhe



kan nmpk mcm segar jerr





alang2 kami ke alor star
daddy nak cari tayar keta
cari punya cari last2 nureen request nk minum air ayoq @ air kelapa
kami serbu gerai tepi jln kat mergong


knape ya muka ellesya tue masam jerr
ellesya ni x suka minum air nyoq tau
tapi x tau mcm mana ari tue dia minum plak




isi nyoq yg dlm gelas tue sgt2 lembut
yg dlm buah ni keras cikit
itueww pasal uncle tue bg jerr alat yg dia guna utk korek isi nyoq



ada makanan sampingan kat gerai tue
biskut raya.. hehhee..



gigihnya mummy dok korek2
bukannyerr keras mana pon
saja gimik lebih hehehhe ;p






haruskan berposing 2 beranank nih..

dah abes 1 alor star kami cari tayar
kami balik la ke jitra & cari kat sana plak
terjah 1 kedai ni dkt ngan padang golf tasik jln nak ke kuala nerang
ellesya dpt kwn
suka la tue, amoi ni muda setahun dari ellesya
mak dia ckp dia mmg suka pakai kasut besar kasut dia x mau pakai




dah nak blk si amoi ni masuk la opis & kami masuk dlm keta
tetiba....

Ellesya : huhuuhuuuuu......
Mummy : awat teriak ni??
Ellesya : kwn kakak sya, dia masuk dalam...
Mummy : mmg la, kita kan dh nk blk, lain kali kita mai lagi k..
Ellesya : ok.. (sambil kesat air mata)

bila dah ok ellesya request nk ambik gambo
so biar ja dia ambik gambo sesuka hati dlm keta
dan antara hasilnya....





anak mummy ni semakin besar semakin sensitif orgnyerr..
bila tgk ellesya sensitif teringat plak masa nureen preggykan ellesya dulu
mmg sgt2 sensitif.. slalu mask bilik nangis soang2 bila terasa @ kecik ati ngan daddy
hehheheh.. ;p

* walaupon nureen sensitif tapi agak keras hati @ degillll!!! ;p
 adakah ellesya bakal mewarisinyerrr??? kita tunggu & lihat


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011