Tuesday, January 31, 2012

berubah arah.. :(

ASSALAMUALAIKUM...

'ku sangkakan panas berpanjangan...
rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang ooooo'

sinonim tak ngan lirik lagu ni??
lagu zamani slam.. zaman sek dlu suka jgk dgr lagu ni..
kira mcm layan bluess la kunun2nya ;p

berubah arah?????
apa cer????

weekend lepas plan baekkk punya

 kami terjah waterfall nak mandi kat swimming pool
ellesya bersemangat sambil2 bernyanyi2 kecil
seluar swimming kami baru beli kat jusco mlm sabtu dan baju tue plak kezen asben bg baju anak dia masa bb

 jln sambil mata melilau tgk kiri kanan
pastu dok gaduh lambat sampai

 dah nampak tmpt nk dituju apa lagi
lariiiiiiiiiiikkkkk....

 sekali...................
alaaaa.... renovation daaaa.......... dijangka siap 15 feb ni huhuuu....
so kami berubah arah laaaa...........

 Miami beach.....

 masa sampai mmg dah ada lubang ni

 hahhaa... daddy suruh pijak smpi ellesya terjatuh dlm lubang tue

 seperti kebiasaan ellesya akan bawa diri

 berlari2 dapatkan kami yg tgh bersarapankan sandwish
pastu x sabo la nak mandi
jom layannnzzz....


 skali ombak kuat ellesya lari....
mmg kuat betul ombak pg tue...


 bila nureen nk joinkan diri terus tmpt kami diserbu burung gagak

 so nureen snap gambo dr jauh
pastu ajak naik breakfast lg sbb ellesya belum breakfast

 sambil BF sambil main pasir


 harusla tuan tanah berposing jgk kan

 mcm2 ellesya lukis atas pasir tue

 dengan aksi tungging buyungnya

 sambil nureen suap sandwish.. ;)

 mmg ellesya tgh lapar masa ni...


 sampai menari2


 ellesya bg burung gagak mkn kropok yg tumpah td..

 dah kenyang terjah pantaai la kan

 sweet g2

 ombak kuat sampai ellesya terduduk

ellesya lari dr ombak :)


 xtvt bebas utk berposing

 sedang asyik ellesya berenang digigi pantai

 tetiba ombak kuat datang

 berpusing badan ellesya

 hahhahaa... tergelak besar kami 3 beranak
daddy sbg PG pon terkena sampai terbaring

kuatkan ombak dia
ellesya tak lepas tangan la klau tak terpelanting kali ke 2... hehehe

 sampai terpejam mata



 nureen tak abes2 asyik mkn ja...

 apasat nureen garu idung ellesya tp mimik muka nureen yg lebih2 hahahha

 kali ni nureen plak di pukul ombak kuat

 kuat la kami gelak sbb masing2 kena tolak dek ombak


 yeeeaaahhhhh....

 sebelum kami naik ellesya & daddy mandi puas2
nureen jek dok didarat

 ellesya yg tak pernah rasa takut

 gaya terapong... hehehe


 dah paus ke tue???

 gaya mcm dah nak naik kan tapi................

 Ellesya : daddy jom la mandi lagi..
daddy : ok.. last k


 lagi aksi berani ellesya


 suka betol ellesya melompat gini

 dah2x.. kita nak terjah tmpt lain plak ni
kemana???

last pic kenangan kami di pantai miami..
agak kepenatan tapi puas hati...
kemana kami terjah selepas puas bermandi manda???
nantikan esok ya.. :)



18 comments:

wan nurul hezrina said...

wahh seronoknya elly g memain air..mana budak lagi suker ek?poll ker atau laut.tapi enjoyjer nampak dia.mujurlah ada 2nd choice kalau tak hampe elly=)tgk teruja benar muka dia nak g mandi

Imah Dinor said...

dah lama xmandi laut...takut la tgk ombak tu kuat sgt......berani tul elly mandi manda d sana.....xpa janji dady ada leh pantau kn.....

Fieza79 said...

xpa berubah arah pun asal kan yg tempat yang bersangkutan dgn air..blh je..kalo tak konfem elly merajuk kan..

eB ezrin said...

gambor2 sumer cun . extremely cun ;). cantek ombak dier yer? kalo aerish musti tkt dh. hu3. ari nih eB kat induk, ader amanat vc taun baru ;)

KhaiRin - anies said...

suker nyer dia dpt air...org x ramai ke ms tu?

wantie said...

hmmm.... seronok tengok nureen pregnant pun masih boleh mandi manda kat laut.

kalau kak t le, memang tak leh nak lasak lasak cam tu kalau ngandung. kejung je kat umah. kalau lasak lasak cenggitu alamat kebabom la kandungan ni.

fazrulnoor said...

hye sis..long time no see..nga nga nga..happy je family ni

Mama Ema said...

walaupun kecewa pada mulanya..akhirn terubat juga dapat mandi pantai...besarnya ombak tu...tak rasa takut ker?

eima said...

comey nye montot alesya... hehehe seksi

wahida said...

sekali renovate lak...adoi la...
nasib baik bawak jugak pegi main air, kalau tak, mau ngamuk kot...

kalau anak2 aku la...haha...

LYAfrina said...

bestnyerrrr...
nureen..ombak tu nmpak cam kuat je

sue zainun said...

hoho lagu fofular tu..
best tul dapat mandi laut walau dihempas ombak..pantainya pon bersih je..cuma xramai org ke datang tempat tu?

|| NaFiRaa || said...

amboiii beraninye elly..

lama dah x mandi laut.. rindu nak mandi air masin..:)

munna said...

seronoknya Ellesya...siap buat aksi berani lagi...

el said...

xde org jek kt pantai miami tu..korg konker eh hehehe..

kasihredha said...

syokk
sure elly puashati

fieda said...

mmg seronok..kak fieda dh tak heran dgn pantai sbb dari kecik mmg dibesarkan di tepi pantai..umah kt kg tepi pantai jer..

Myra Jay said...

Dah lama tak mandi laut, bila tgk Ellesya mandi laut terus teringin nak p mandi gak ;)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011