Monday, March 19, 2012

mengimbau kembali

ASSALAMUALAIKUM...

jom kita mengimbau kembali cerita 4 tahun lalu
tanggal 27 august 2008
ni gambar yg kami snap guna handphone jerr
dalam laboor room, menunggu saat2 nak bersalin
sakit 5 minit skali tapi sempat lagi berposing ngan daddy
kebetulan malam tue cuma nureen soang ja yg nak bersalin
so mmg acara bebas la dlm laboor room hehhehe

yg anak panah itam tue nmpk kan kotak kecil warna putih
alat untuk mengesan pergerakkan jantung baby

perjalanan kami kehospital ambil masa hampir 2jam
nureen dh start ceri beri dr pkl 4 ptg
pastu sakit 10 minit 10 minit tue nureen x tau tue tanda nak bersalin ingatkan sakit sbb ceri berry
lagipon x der tanda2 air ketuban @ darah yg turun
ikutkan due pon 19/09/2008
masa ni nureen baru 37 minggu, mmg x budget langsung sakit tue sakit nk bersalin
so terus call doc yg nureen dok follow up
dia minta nureen balik check
kami gerak dr penang dlm pkl 7
jambatan tgh jem, kami teruskan jugak
sampai ja sebelah tanah rata sempat lagi g drive thru mcd seberang jaya hahha

smpi di klinik bersalin mahsuri, jitra, kedah  dalam pkl 9.25 mlm
nureen masa tue berkain batik

Nureen : saya nk jumpe dr.anuar
Nurse : x pe masuk laboor room terus
Nureen : saya bukan nk bersalin juz nk check ja
Nurse : x pe, nanti doc turun check, dah rasa sakit2 tak?
Nureen : a'ah, 10minit2 gitu
Nurse : ok, jom

masa ni asben baru dpt parking keta nureen dh ada dlm laboor room
msk ja laboor room nureen minta nurse call asben
mmg asben tercari2 gak la, sbb diruangan menunggu nureen x dak
bila dh nurse call terus asben turun masuk laboor room

bila dr check nureen dh buka 5cm
Doc kata seb baik sempat smpi kalau tak bersalin atas
 jambatan la jawapnyerrr hehhe.. 
masa ni la baru nureen minum minyak selusuh yg mak buat bersama2 pil salindah.. nureen salah paham masa ni tau
minyak selusuh tue nureen minum sama mcm pil salindah
pil tue kena kulum setipa 15 minit skali
so minyak selusuh pon sama nnureen buat g2
jadinya, sampai 3 kali la nureen minum minyak selusuh tue
sampai la sakit yg amat nureen terus stop minum & kulum pil
&
Alhamdulillah, tepat jam 11.35 malam nureen selamat melahirkan ellesya..


ellesya afreena mohd nasir
(yang mulia, putih kemerah2an)
usia 9 jam 

hehhe... nak tau tak
masa Doc bg surat tarikh lahir ellesya 
nureen ada mintak nak tarikh esoknya
sbb ellesya lahir 27/08/2008 jam 11.35 malam
nureen mintak Doc ubah ke 28/08/2008
cantik kan tarikh ni tapi dr kata x boleh sbb jarak masa hampir 1/2jam
mmm x pe la klau dh x bleh kan hehehe..

agak kekok masa mula2 nak breastfeedkan ellesya


 bergambar sebelum kami dibenarkan pulang

bagaikan tak percaya masa ni daku telah bergelar seorang mummy...

ni masa dah sebulan lebih.. :)



6 bulan lebih

masa ni ellesya berjauhan ngan daddy selama setahun
kami di penang daddy di sepang
sebulan sekali baru jumpe daddy
Alhamdulillah, nureen dpt membesarkan ellesya dengan baik

tue la muncung & pipi bambam yg sama mcm daddy
yg sentiasa daddy rindukan masa berjauhan


 2 tahun

3 tahun 5 bulan


untuk 2nd baby ni, nureen jugak berdoa semoga semuanya berjalan lancar dan semudah masa bersalinkan ellesya dlu.. AMIN


35 comments:

Bui Junaidi said...

COMEL BETUL DIA PAKAI TUDUNG..

BUI DOAKAN SEMUANYA BAIK2 SAJA YER..AMIN

Aya Ariel said...

sonoknye lah tgk baby kan..

aya dah ada dua baby..kali ni teringin nak cium bau baby lagi..

alhamdulillah..rezeki itu milik kami lagi..syukur atas kurniaan ini.. Moga2 anak2 kita menjadi anak2 yg berguna satu hari nanti..InsyaAllah~

eB ezrin said...

aminnnnnnnnnnnn
kami doakan dari jauh yer.

wo ho ho, sempat lagi wat aksi2 g2 dlm labor room eh? ;p

~diAhOntHeblOg~ said...

ala tomey2...insyaAllah..semoga semua berjalan lancar ye

Myra Jay said...

Comel tul Elly ni dari kecik sampai besaq :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

sempat lg korang posing dlm Labour Room..so sweet :)

smg semuanya berjln dgn lancar..due nx mth kan?

amiey lee said...

hee comeyy sungguh le anak dara nureen ni...

|| NaFiRaa || said...

sweet memory kan~

zura doakan moga semua dipermudahkan olehNya~

wan nurul hezrina said...

seronokkan mengimbau kembali??nurul senyumjer taw baca entrynie..merah tak sihat.masuk wad sbb masuk air.teringat gak masa bersalinkan dia=)alhamdulillah kita dilahirkan n boleh melahirkan..baru rasa indahnya waktu itu..

elly sangat2 cumil n putih sangat

Mama Ema said...

Alhamdulillah ellesya membesar dengan sihat..dan bakal menjadi kakak

from heart nisah idham~ said...

alaaa sweetnye pengalaman tu,
erm nisah terperasan something..
tempoh nikah kite serupa.. 4 Years, 9 Months, 3 Weeks & 1 day.. :)

wantie said...

suka tengok pics dia pakai baju putih sambil geget jari tue. so cute

KhaiRin : anies said...

jauh nyer bersalin...
kira anak merdeka jg la ya ellesya ni..

e!ya said...

wah sempat tue balik jitra..mujur laaa klu tak dpt naik jambatan free kan hahahaa..leh ker gitu..kita pon mkn salindah alhamdulilah dpermudahkan..

e!ya said...

wah sempat tue balik jitra..mujur laaa klu tak dpt naik jambatan free kan hahahaa..leh ker gitu..kita pon mkn salindah alhamdulilah dpermudahkan..

Gieyana said...

Cepat ms berlalu kan...

Moga semuanya dpermudahkanNya k...

Ros said...

Salam Nureen,

Mujur tak bersalin kot jalan tu kan Nureen....

Bila tarikh bersalinnya yang no 2 ni Nureen...?semoga semuanya dilindungi dan di permudahkan Allah...

Zie said...

Semoga di permudahkan olehNya... boleh tersenyum lagi yer Nureen ni kalau zie mau nagesss waktu sakit 5 minit sekali tu...

huk huk

dhiera said...

nak jadi kakak dah ellysa ni~

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

sue zainun said...

wauu comelnya ellesya waktu kecil..sama comel macam sekarang..

el said...

semoga dipermudahkan segala nye ok

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011