Wednesday, February 29, 2012

bila kami di kampung....

ASSALAMUALAIKUM...

dari McD lagi ellesya x putus cakap nak bagi rabbit makan carrot
sampai muncung mulut2 bila kami masih x sampai2 kat kg
sampai ja dh tgh hari
ellesya tetap request lg
bila ckp tgu la petang cikit.. ellesya dah tak reti duduk diam, 
kehulu kehilir dia dlm umah
bila petang tiba.....

rabbit ni baru berusia 2 minggu kata pak ngah
bulu dia pon baru ja tumbuh
cepatkan rabbit ni membesar

rasanya rabbit ni dlm ketakutan sbb ellesya bg mkn carrot dia x mau la

ellesya : rabbit ni suka kat sya la....

pose ngan rabbit kesayangan

bila dah x mau mkn carrot ellesya mintak tlg daddy ambilkan daun & bunga kertas utk dia bg rabbit makan
alahaii... rabbit makan ke bunga tue?

daun ya la rabbit makan tp bunga??

ellesya buat sapu2 atas badan rabbit

merahnya mata dia....

pose paling cute dr ellesya & rabbit :)

usung ke meja plak
rabbit tue susah nak jln masa kat atas meja ni
licin barangkali sbb bila dia jln mmg nmpk kaki dia x leh statik...

masuk dlm sangkar jumpak ibu & bapak rabbit plak
dlm sangkar mau plak makan carrot ni
myb takot kot masa kat luaq td

ellesya dok bercakap ngan burung.. :P
dah puas dlm sangkar ni ellesya ajak daddy p tgk goat plak
mmg dh lama dia dok ajak msk kandang kambing
tp nureen ja x brapa nk bg

tapi petang tue...

siap bg makan lagi...
kambing yg cam putih tue la yg abah nureen korbankan sebulan yg lalu so la ni kambing tu dh  x dak partner la..

yang seekor lagi mcm cumburu ya.. ellesya bg yg putih ja hehhee

last ellesya request nk usap & pegang kepala kambing tue
x lari plak kambing tue & betapa beraninya elesya ni
dpt jugak dia pegang kambing yerr... ;p


Tuesday, February 28, 2012

keranamu pancake...

ASSALAMUALAIKUM...

weekend
 masa yg sgt2 sesuai utk bersama yg tersayangkan
jom kita mulakan crita weekend kami 

keranamu pancake!!!!????
apa cerita disebaliknya???
daddy.... mlm b4 kami blk kg
daddy request nk BreakFast kat McD katanya teringin nk makan pancake sbb x pernah mkn yg McD punya
klau perasan la.. slalu nureen jek ngan ellesya yg dok g BF McDkan
so seawal 9 pagi sabtu lepas kami gerak ke McD sebarang Jaya
hehehe... nureen pernah tersilap tau
MJ dah betulkan sbb nureen ckp ni McD Seberang Prai hahhaa

kami ambik box A breakfast family 
sampai ja ellesya dh nmpk playground

sooo... excited la mkn dlu cepat2
sbb kami cakap klau nk main kena makan dlu


tertunai sudah impian & harapan daddy hehehe


dulu nureen soang2 ja suka minum coffee ni
tp bila skali daddy pon try minum dia pon dh terpukau
sedapkan.. ni blum tambah gula & cremer lg :P

dah kenyang laju jerr g main
masa ni tgh ramei.. mmg friendly tol ellesya
x kira umur semua dia kawan..
nureen dh x larat nk bangun so snap dr jauh ja hehhee
daddy plak g basuh keta smtra tgu bg ellesya puas main


bila dah penat...

apa yg dicari????

singgah sebentar pekena coffee dlu :)
dah puas kami d McD terus gerak balik kg di Baling, Kedah
esok crita kami di kg
nantikan ya :)


Monday, February 27, 2012

terjah siam xpress kali ke 2

ASSALAMUALAIKUM...

bila nk start n3 ja terdiam 1000 kata
dah x tau nk start ayat apa hahhaa

kita straight to da point k
crita mlm jumaat lepas
kami terjah queesnbay lagi :P
dinner kat sana.. dlm dok x dak idea nk dinner apa
asben ckp kita mkn kat siam xpress ja la k
nureen ok aja janji kenyang kan :)
jom layannzzzz....

setibanya kami, daddy & ellesya bz dok pilih menu nureen bz dok jd PG sampai kena marah ngan daddy hehhee...
ye la dah pkl 9 lebih kan, kang kedai nak tutop x leh mkn :P


amboiii... sampai mcm tue skali ellesya belek menu yerr

ehhehe... tergelak nureen tengok mimik muka ellesya ni..

menu x cmfrm lagi, ellesya plak dok main2 ngan bayang2nya

asyik benor tgk daddy pilih menu
dah siap order daddy kuaq kejap selesaikan urusan dia & nureen dok melayan la karenah ellesya 

ni ada la akal dia nak buat apa tue????

sempat nureen snap deco dlm restoren tue

hahhaa... dok bawah meja katanya nak tdoq

pastu naik atas kerusi smbung tdoq purak2 lagi

tapi bila aiq kami dah smpi laju ja ckp
"yg kecik tue ellesya punya!!!"
ice lemon tea, honey lemon & manggo juice

untuk ellesya kami order spegetthi
ala2 spegetthi goreng g2.. sedap

posing dolu yerr

nmpk mcm bersungguh2kan tapi ellesya makan cikit jerr


bila tgk dia x suap2 pon so nureen la suapkan

ni baru anak mummy & daddy

smpi muncung2 g2.. bleh lawan x muncung aerish ehhehe

nasi lemak with chicken peanut sauce kot
  daddy skali ngan set air ice lemon tea td

ni nureen punya la
tomyam seafood noodles
perrgghhh menyengat.. pedas, panas & sedap

bila ellesya dah nampak bihun tomyam nureen, spegetthinya ditinggalkan... sebabnya.....

nureen dpt chopstik...

ellesya ambik chopstik nureen wat mkn ngan speggethi dia.. :)
masa ni nureen ada bg tau daddy pasal nasi arab yg el critakan n3 minggu lepas
daddy ckp bleh ja nanti kita p hehehe
nak tau kat na.. bleh terjah blog el
jangan marah yerr el  :P

dessert kami mlm tue
water chestnut
yg kuning2 tue nangka & yg merah tue sengkuang cina yg disalut dengan tepung ala2 sagu besar g2
campur plak dengan susu cair...

ellesya suka mkn nangka tue ja
dia kutip mkn smpi abes..
mmg sedap


bila ellesya dh kenyang dia main lari kesana kesini
sampai dagu terhantuk meja
kami 2 gelak ja la kan... haaa.. x dok diam la lg.. kan dh kena
terus ellesya diam, muka ada sebek2 nak teriak hehhee...

dah abes mkn daddy layan ellesya d playground jap,
nureen??? tersandar kemengahan..
mmg rasa x mau jln nk daddy dukung ja hahaa ;p


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011