Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

cer cari .....

ASSALAMUALAIKUM
hehhehe... cuba cari mana satu nureen? ;p

last year nureen ada join netball untuk wakil TM PENANG lawan kat  UM
dah dpt ker??? nureen yg kaki angkat sebelah tue, pakai bib merah  GA (goal attack).. tgh shoot bola msk jaring :) tahun ni x dpt la nak main kan.. tahun depan, x sure lg.. klau diizinkan nureen join cuma klau nureen join nureen nak ellesya & asben ikut skali mcm thn lepas ellesya ikut tau TQ en.nasir, sudi ambil AL 
nak tau crita kami bleh ja click kat  sini & sini
&
bagi penggemar2 KFC sape nak voucher ni???

jom terjah sini& print jerr nureen pon x tau mulanya eb bg tau bila terjah blog cik bambam :) terus nureen mintak kwn nureen call HR comfrmkan pasal voucher ni mmg comfrm, nak print brapa byk pon bleh janji smpi due date dia jerr laku yerr ;p

s.a.d

ASSALAMUALAIKUM...
atas permintaan BFF MLF nureen berusaha keras menggodek piccas2 lama tak banyak koleksi sad la eb :P

lepas cukur rambut ellesya menangis mungkin geli kot
baru bangun tdoq nak nureen dukung ja last2 bwk kuaq walker yg ada kat umah wan so apa lg teriak la dia
ni teriak sbbb jatuh tersembam luka mulut.. huhuu
tp bila tgk piccas yg bawah ni rindunya masa ellesya kecik dolu2..


wordless wednesday

ASSALAMUALAIKUM
ellesya 2 tahun beraksi bersama basikalnya




:)

rezqi kami dari alycia

ASSALAMUALAIKUM...
CGA yg dah lama sepi nureen mmg dh lemau ber CGA skrg ni tp alhamdulillah rezqi kami lagi dari GA alycia

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/12/alycia-mega-giveaway-2011.html
taraaaa.....
dah selamat melekat di petiice comelku hehhee



LAPTOP @ lappy

ASSALAMUALAIKUM...
2 minggu ni kurang bergambo so crita dari minggu ni perasan tak byk berkisar tentang  laptop @ lappy kan
crita anak dara kami skrg ni klau kami laki bini balik ja keja masuk ja umah ellesya akan terus heret @ tarik beg laptop nureen @ daddy... nak tengok Utube la slalu ellesya anak request nk tgk  *old mcdonald had a farm * baa baa black sheep *twinkle2 little star *minnie mouse pastu mcm2 la.. pandai plak tue click sndrik tau kami juz buka utk 1 Utube ja lain2 ellesya buat sndri jom layanzzz

nmpk kan jari comel tue menari2 atas lappy
ayu betoi... hehehe.. abaikan yerr umah nureen yg berselerak tue kasut pink sebelah ellesya tue klau tanya dia sape bagi mama aerishadania bagi kat sya tau... hehheheh
konon2nya nk candid skali x jd daaa....

dah boring sbb nureen asyik dok panggil ja nama dia nk candid hehehe


bila ellesya tak lalu makan...

ASSALAMUALAIKUM
hari isnin lepas balik keja ambik ellesya mmg rutin harian bila pengasuh cakap ellesya tak mau mkn nasi byk mkn buah & ratah sayur saja mlm tue blk dh lmbt so juz beli ja nasi grg ellesya mkn 1 sudu ja
hati mummy mana x resah bila anak tak mau makan selasa lepas bila chat ngan eb  so eb suggest suruh masak spegthhi sbb tue faveret ellesya mulanya takut angin sbb spegthhikan mcm mee jgk tp eb ckp tak, spegthhi mcm meehoon terus skype ngan en.asben ckp nk buat spegthhi smpi kat kedai nk beli daging tgk2 terpacul en.asben dpn nureen dia dh siap belikan daging... so mlm tue nureen masakkan utk ellesya & seisi rumah :)
bila nureen bz didapur ellesya dok berPG soang2 kat depan ehhehe siap masak around 7.30mlm nak rehat jap b4 mandi & smbhyg tgk2 ellesya dh usung mangkuk...
apa lg... dia dh nmpk spegthhi tue x sabo la nk mkn
perghhh....
"sedap la mummy... TQ mummy masakkan utk ellesya" tersenyum nureen puas bila tgk ellesya dh mau makan
pjg betol...
ni plak utk nureen perghhhh...…

ada org perasan laaa......

ASSALAMUALAIKUM..
ahad lepas kami blk kg 1 hari ja daddy siapkan assigment dlu sabtu tue mlm lepas maghrib baru kami bertolak balik kami hantar siap2 kelengkapan baby kat kg nanti x der la kalut kan
nureen dah 34minggu insyaALLAH ahad ni nureen checkup lagi  2 3 menjak ni keadaan kurang memuaskan asyik pening2 & muntah2 bila terjaga tgh mlm bdn rasa x sedap, mcm nak demam tp x panas pon
aik... ada org perasan la.... sape tue? masa kat kg, nureen & asben x bawak balik lappy so guna la yg abah punya & kebetulan abah minta tolong install antivirus msk lappy dia bila daddy bz dok install kami 2 beranak pon dok godek2 la ambik netbook abah yg dapat skali pakage yg TM punya tue pasang streamyx dpt netbook so bila ellesya tgk netbook tue kan kecik ja so apa lagi....
Ellesya : mummy, laptop ni wan bagi kat sya kan Nureen : eh, ya ka? tanya la wan dlu Ellesya : ya la.. kan laptop ni kecik ja.. mmg utk ellesya la Nureen : iyo yo lah tue... asal kecik ja sya punya la yerr Ellesya : ya.. wan bagi kat sya
Ell…

wordless wednesday

ASSALAMUALAIKUM
s.e.r.i.u.s






s.m.i.l.e





mengimbau kembali part 2

ASSALAMUALAIKUM
25 dec 2008 mengimbau kenangan hadirnya ellesya ke muka bumi ini seawal usia 4 bulan ellesya dh sampai d genting highlands perrghhh... masa ni musim hujan mmg sejukkkkk sgt masa dok kat atas tue kabus tebal.. kami menetap di sebuah apartment dkt hotel awana tak silap

keterujaan terserlah kan

hepinya ellesya dlm suasana yang sejuk & dingin



sebelah mlmnya kami terjah indoor game

hadapan snow world
ada org salji g2

ini snow cap juz posing jerr
kami x beli pon hahhaa

sempat bergambar sebelum kami turun

turun dari genting kami singgah ampang jumpa kakak sulung nureen wit  daniel & adrian
rambut ellesya perasan x?
mmg naik tgh dlu mcm trojen :)

ellesya tgh geram dok main janggut daddy

kami lepak2 dan lunch kat the curve
ramei jgk org kat c2 masa tue sbb cuti christmas kan :)

ellesya masa baby ramei yg cakap baby boy sbb muka ellesya sebijik muka daddy :)