Tuesday, July 31, 2012

cucu mak yg ke 5

ASSALAMUALIKUM

sabtu lepas
kami sempat balik kg (balik hari) 
nak tgk cucu baru mak yg ke 5
anak sulung abg nureen (kawin bln 6/2011)
alhamdulillah mak & anak selamat bersalin di hospital kulim, kedah

amalul amsyar bin mohd qusyairi
(harapanku yg cergas)

tarikh : 25 / 07 / 2012
berat : 3.25 kg
panjang : 50 cm

saja nureen letak emir sebelah amal
emir nangis sbb ngantok
tapi..................

emir terkedu seketika bila amal terkejut dengar emir menangis
terus amal plak menangis
tgk la muka slamber emir, dia tercari2 sebenarnya
dari mana suara tangisan tue hehehe

hehhe... mmg slamber tol muka emir kan...
mcm muka org tak bersalah pon hado...

fokus sikit muka slamber bambam mummy ni 
emuah....

eh3x... bleh dia gelak yerrr....
hahhaha....

seriusnya.... :)
emir dpt sepupu baru yg hanya beza umur 3 bln :)
bln depan insyaALLAH adik nureen plak
kali ni ellesya plak yg dpt gang :p

Monday, July 30, 2012

5th ramadhan kami berbuka dimana?????

ASSALAMUALAIKUM

plan berjalan seperti yg dirancang
kali ke 2 berbuka diluar
agak2 dimana ya kami berbuka????
sampai ja d destinasi ellesya dh nmpk pool
senyum smpi ketelinga
dah lama dok ajak mandi pool
tp sygnya kami x bawak pon baju mandi ellesya hehehe

pose comel dr 2 beranak pembuka tirai

asyikkkk... santai kan
lepak2 sejenak, tenangkan minda

mimik muka xcited ellesya terserlah kan
sampai emir pon tergelak ngan telatah kakak dia soang ni

ellesya dah mula panas kaki, lari kehulu kehilir
nak ja terjun dlm kolam tue

Nureen : kakak sya mana bwk baju kolam

Ellesya : awat mummy tak bawak!!!! (marah tol dia)
Nureen : kita bkn nak mai mandi, kita nk mkn2 kat cini

nmpk kan khemah tue
mmg sebelah jer ngan pool

hero mummy & daddy yg bambam...
bkn kome jerr geram ngan pipi emir ni tau
daddy dia pon geram... hehehe
emir lg bambam dr elly masa kecik2 dlu :P

celupkan tangan dlu............

pipi sape lagi bambam
tang lobang hidung tue sama kan hahahha....

jeles jgk ellesya bila daddy dok gomol2 emir ja

Daddy : daddy syg 2 2 anak daddy la.....

muka nureen nmpk tak bermaya ja kan
myb sbb letih baru blk keja kot..

kami dok bz posing2 santai tgk2 ellesya dh mula berganjak ke pool yg dlm
haiii hati2.. takot jatuh plak
kedalaman kolam ni 1.4meter tau

daddy hanya memerhati dari jauh

rasanya mau 1 pool tue ellesya tawaf

layanzzzz...... tgk last pic tue
ada sesuatu yg menggugat keimanan ellesya la...

aaaa'aaaa tak tahu, dia dah sintin seluaq
sebabnya..............

hero ni dh nk masuk kolam la....
hehhehe....

Nureen : ni pasai pa plak dok sintin sluaq nih??
Ellesya : biaq la kat sya
Daddy : alaaaa tue nk masuk dlm kolam la tue... hahhha
gelak besar kami laki bini

ha.... kan, betol x? hehehe...


heaven kan dpt celup kaki pon jadilah

emir yg dh mcm mengantok jek

dah la kakak sya
jom kita dok kat meja, nak ambik makanan dah

kami dh book b4 kecini
kat mana ni???

vistana hotel, penang

ni ja yg nureen snap, tue pon dr jauh ja
byk gerai2 yg nureen x ambik gambo
sbb nak kena fokus tgk anak2, daddy yg tlg ambilkan makanan

ellesya dah x sabo nak ngap....

emir yg relax & steady
jom layannnzz antara menu2 yg sempat nureen snap

kambing panggang, satey, cake, 
buah2an & pudding, laici kang, icecream

juice jambu batu, sirap
kueh seri muka, buah melaka, tepung talam ubi keladi,
 kuih lapis & kuih sagu (ellesya dh ngap)
pudding roti with sos kastad 
byk lagi kueh2 lain yg kami x ambik 

nasi briyani + nasi daging
ketam masak lemak cili api (mavelous)
yg x sempat snap ice kacang + mee bandung + rojak buah
byk lagi menu kami x ambik
antaranya kerabu & pecal, ulam2an, masakkan kg, coslow, bubur lambuk, serawa pisang, bykkk... smpi dh x termakan

offcoz la ellesya berbuka lebih awal dr org lain kan
hehehe
gambo kami tgh berbuka x dak sbb masing2 sibok mengisi perut yg tgh lapo

dlm pkl 8.30mlm g2 baru la band pokcik2 ni main lagu2 irama melayu
mulanya risau gak takot kuat
dah lerr meja kami sebelah jerr
tp kemerduan irama sedikitpon x menggangu
sampai ellesya menari2 zapin kat dpn tue
ramei yg dok tgk ellesya menari2... hehhee

masing2 dah kekenyangan

ni bkn hape
bila dh tak mkn ellesya dok pujuk ajak g pool lagi
mmg masa kami dok mkn2 pon mata dia asyik dok relin2 kat pool
sempat gak dia g jenguk2 sekejap... hahha

kena posing dlu baru dpt g pool k

kami bersantai skali lagi lepas berbuka di pool

kali ni ellesya x tgu dah
smpai ja terus buka kasut & sintin seluar

emir pon mcm xcited ja kan

tgk kaki emir tue.. dia pon nk masuk la.. x kan kakak ja kan

ellesya nak turun lagi
ni baru kat tangga, d cobanya sintin lagi sluaq tue..

mm.... ada sesuatu yg terlintas dikepala ellesya

hahahaaaa....
bergumbira la ellesya dpt masuk pool walaupon x leh mandi
cukup la sekadar dpt main air
underware tue cmfrm2 la basah

hepinya dia... melambai dari jauh

dok risik2 ajak emir turun skali hahhaa



skrg ni suka wat posing gini
melentik g2

emir pon hepi.. minum susu smpi 5oz..
byk tue, slalu 2oz setengah jerr

see.. ellesya muka frust bila kami ajak balik
Daddy : kita balik ambik baju kolam dlu k
Ellesya : k, pastu kita mai balik k
Daddy : ok..... hehhe

emir yg murah senyuman & hilai tawa :)

last - daddy & ellesya g round & ushar2
dok pikiq nak makan apa lagi
ellesya dpt kropok grg pink, daddy dpt k.teaw grg panas2

utk org2 penang, boleh la mencoba
:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011