Thursday, August 30, 2012

2 syawal - kunjungan dari sebelah nureen/ cucu / jemputan

assalamualaikum
autopublish

mak aiii panjangnyerr tajuk
nak tau knape pjg sila baca smpi habis yerr hehehhe...

awal2 pagi dpt panggilan dari adik
nak datang beraya ke rumah PIL nureen
so kami plan masak utk adik beradik nureen lunch di c2
tapi kami x der bergambo la plak
juz gambo anak2 jerr

sebenornya, 3 sepupu ni yg sgt2 xcited nk berjumpe
mak ckp adrian asyik sebut jer nama ellesya masa kat kg

bila dh jumpe mmg asyikkkk la drg ni main

dari dlm umah smpi ke luar umah

main bubble sama2


si abg daniel tiup bubble
si adrian & ellesya pecahkan bubble

bila adrian & abg daniel dah nak balik ellesya seakan2 merajuk
yerr la dah tak dapat main
siap ajak mummy & daddy blk kg ptg tue jgk hehhe
kami plan esoknya baru nk blk kg

emir wit BIL..
klau org ckp emir ni anak BIL nureen pon caya kan
dah sebijik dah ropanyerrr

muka frust ellesya bila kami tak nak blk kg lagi

nureen wit emir yg masih blurrr baru bangun tdoq
berat nureen skrg 49kg nak turunkan lagi 2 kg :)

ada yg bertanya rahsia nureen dh kembali kurus kan
hehehe.. tak der rahsia apa2
nureen tak diet pon
cuma nureen mkn pil nona rogay saja
ni semua set yg nureen pakai masa dlm pantang
abes pantang nureen juz continue ngan phyto natal & phyto cleance plus sahaja

*****************************************
cucu mak no 6

alhamdulillah...
adik nureen syazie @ ilah @ syat 
selamat melahirkan bb girl di damai service hospital, melawati
mlm isnin lepas

 tarikh : 27 august 2012
jam : 10.10 malam
berat : 3.1kg
tinggi : 52cm
perasan tak, tarikh lahir baby adik nureen ni sama ngan tarikh lahir ellesya.. cuma beza jam jerr
ellesya pkl 11.35 malam :)
bila ellesya tau dia dah ada gang
hepi sgt2, yerr la cucu mak dia soang jerr pompuan
lain semua lelaki..
dh lerr dpt gang sama tarikh besday plak tue ehhe

 adrian yg sgt2 xcited

 ni dia....
mama & babynya
kpala baby agak membonjol sbb kena vacum

 klau tengok dari tepi bambam jugak kan pipi bb mak teh ni

 mummy shera tak lupa nk jugak posing2 ngan anak buahnya yerr....
kakak nureen ni masuk skali dlm labour room ngan asben adik
tapi dia kuar awal sbb x tahan tgk adik dok push
kecian katanya, smpi dia plak yg pening2
hope ada rezqi utk hg jgk yerr utk 3rd bb
mana tau kali ni girl plak hehehe

tahniah buat ilah & fauzi
depa masih dok mencari2 nama utk bb yg bermula ngan huruf N
ada suggestion x??

*****************************************
majlis perkahwinan

nureen nak jemput semua rakan2 blogger ke
majlis perkahwinan adik lelaki nureen



:)

Wednesday, August 29, 2012

kunjungan pertama di 1 syawal

assalamualaikum

selepas bersalam2an, kami terus berkunjung ke rumah sanak saudara
1st rumah yg kami terjah ialah umah mak ndak
adik kepada FIL

wajib pose dlm keta kan

ni nureen ngan ellesya la yg terlebih gedix.. ehehhe

ansem boy dah stim laaa....
ada yg bertanya knape baju raya emir putih
sebenornya seluar emir hitam, so baju klau hitam jugak mcm x kena kan.. kebetulan kami kenan sgt ngan kemeja ni
plan asal mmg nk hitam putih
so memandangkan baju nureen & ellesya manik2 nya x sama clr
so tudung beli ikut warna manik la hehhe
sbb tue la main clr jerr hitam & match ngan apa clr x kesah janji cun
cun tak kami???
bila dah stim apa lagi nureen bagi dia berdiri hehhe
sesampainyerr lupa plak nk snap juadah di hari raya yerr
lapo sgt la tue

jom layan bermulanya episod aksi gedix anak & mummy di laman rumah mak ndak

ni apasal pulak..
apa yg tak kena ni??

bila mood dah mari... cun tak ??? hehhehe
mana emir???
hehhe.. dah tgh ari mmg time emir la kan.. time tdoq zzzzzzz......



nmpk mummy plak yg lebih2 ya...

loving couple kan hehehhe

 
mata nureen nmpk bengkak2 kan
sbb x cukup tdoq, berjaga dok jelum ellesya

sweet couple.. eh ya ka? heehe
offcoz la kan (puji sndrik yerr)

PIL wit pak ndak & mak ndak

ellesya wit tok (mil)

nureen wit mil

bila nureen jenguk emir yg masih nyenyak tdoq dlm bilik
apa lagi, gedix la kejap dpn cermin kan hehhe
masih perlu lebih praktik ni 

sedap jerr tgk emir lena
asyikkkkkkkkkkk..
baru nmpk seluar emir kan

sabar menunggu anak teruna bangun

bila emir dah bangun ellesya plak nk tdoq
sempat lagi emir kaco kakak sya kan

skali emir nangis daaaa bila ellesya mintak emir tdoq atas lengan dia

pandai kakak sya pujuk emir
dh ok....

senyum jer kan

sebelum kami keluar dr bilik
ellesya mintak nureen snap pic dia lagi
ngan emir sambil duduk

sampai senget2 tudung ellesya
bagus la ellesya, dia tak buka tudung tue walaupon berpeluh

kami teruskan perjalanan ke yan kedah
menziarahi kubur arwah tok daddy

muka xcited nk beraya kan
beraya wit jam madagascar pink

apa la yg ellesya dok gebang tue....

smpi g2 skali yerr...

lepas daddy ziarah kubur arwah tok
kami singgah kat umah pak ngah abg kpd mil
pastu ke umah mak lang kakak kpd mil
tapi x der pic yg nueen snap, juz sekeping ni jerr...


Al-Fatihah buat arwah tok en.soami

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011