Friday, September 28, 2012

halfday emergency leave

assalamualaikum
autopublish

isnin lepas
awal2 pagi nureen bawak emir g cucuk 5bln dulu
ellesya.. daddy dah antar p umah bb sitter
dah lewat 2 minggu sebenarnya
nureen xtend sbb emir batuk & selesema
baek jerr dia, masa cucuk keriawww (menangis) sekejap jerr
keriawww ni loghat penang, ellesya ja suka guna
mummy & daddy dia org kedah kami dok gelak la kat dia

emir :
berat 7.5kg
tinggi 66cm

nurse2 kat c2 plak dok geram tgk emir yg bambam
sekejap nurse tue dukung nurse ni dukung hehhe
daddy ckp, klau daddy ada masa tue sure daddy pon nurse dukung
sbb emir comel mcm daddy... hahhahhaa
mau gelak guling2 abes padang nureen gelak hahaha

dah antar emir g umah bb sitter terus nureen msk opis
lewat 1/2 jam jerr :)
tetiba dlm pkl 11.30pg g2, bb sitter call
mak dia kena warded sbb penat
so nureen terus rush balik, dah blk baru sms bos ckp emergency

bila ellesya nmpk nureen balik awal
apa lagi terus la request ajak g jusco
ok nureen stuju tp kita balik umah dlu
lepas smbhyg zohor baru kita pegi k
yeaaa yeaaaaaaa... g2 la ellesya
bila hasrat murninya dituruti....

kami ber3 ja ptg tue ke jusco
ellesya bagus sgt, dengar ckp, usap kpala emir smbil bg 1001 pesananan buat adik terchenta
2 2 nureen bg pakai baju tangan panjang
sbb ari tue hujan lebat sure sejuk dlm jusco kan
seiring dan sejalan

sweetnyerr... kakak berpimpingan tangan ngan adik

gd boy, emir selesa dok dlm prem @ stroller tue

ellesya plak ni la 1st tmpt yg dia request nk main
dia x senang duduk bila tgk nureen dok pusing2 ngan emir kat luar
diajaknya masuk main skali

sukanya mereka... ellesya gelak sbb geli katanya emir pijak kaki dia


menjerit2 emir bila naik horse tue
emir dah pandai main 

gaya mcm dah boleh duduk sendiri

pon pon pon pon.. kereta kecilku berbunyi.....

ni satu hal, apa saja dpn mata nak masuk mulut...
haiiisshhhh

tq ellesya, cantik gambo yg kakak sya snap ni

ni katanya nk snap pic horse tp ntah dpt sipi jerr

bila ellesya mula berposing

emir muka mcm boring pon ada
boring ker layan mummy yg x abes2 bergedix nih hehehe

emir terhibur
100cm utk ellesya
140cm untuk emir hahahha

tp nureen rasa ukuran ni tak betol la
x kan nureen lebih cikit ja dr 140cm mmmm...
tinggi nureen x silap dlm 158cm 

jom join simple GA by wahida
GA: FM DANAU TOBA.MAHU?

Thursday, September 27, 2012

souvenir dari egypt

assalamualaikum
autopublish

dah 2 kali kami dpt buah tangan dari egypt
sape lagi klau bukan adik nureen yg no 6 tue...
thx ya ummul, klau bleh thn dpn nk lagi hehehhe ;p

walaupon dh hampir 2 bulan gambo ni terperam dlm draft blog ni
hari ni nureen totap nk publishkan jugak hehhe

 choclate ni mmg sodap

 nureen suka yg bawah - cuppucino
sbb yg atas tue agak pahit tp totap sodap

FM - wajib

dan tak kurang ellesya dpt pants hello kitty & t-shirt red riding hood
bila dia tgk gambo kat baju dia tue
dia ckp tu gambar dia sbb comel hehhe...


nmpk x????
blurr cikit kan, nureen dh coba fokus jd gini plak hehehe

Wednesday, September 26, 2012

wordless wednesday

assalamualaikum

bila kami terjah masa ellesya tengah mandi..........









agak2nya la.... apa yg emir pikiq bila tgk kakak dia mandi???

gie - aku agak bz skrg ni, sbb tue n3 byk autopublish jerr
tulis pon x byk, bior gambo yg menceritakan segalanya

Tuesday, September 25, 2012

happy feet fvret movie ellesya

assalamualaikum
autopublish

last week, bila ellesya demamnya on off
mula la nureen jadi risau
kali ke 2 bawak g clinic
doc ckp suhu 37.5'C keatas baru consider demam
klau bawah dari tue normal 

so, masa lunch hour bila member ajak g tesco kejap
5minit jerr dari opis
nureen on jerr, hasrat hati nk belikan smthing utk ellesya
kebetulan daddy pon pesan belikan buah peach
ellesya dh mkn 1 tin abes
buah peach salah satu fvret fruit ellesya

tapi bila dah smpi di tesco
mata ni kenan betol ngan si penguin comel tue
jom layannnnn.....
 ellesya wit emir & penguin smbil layan movie happy feet 






:)

Monday, September 24, 2012

b.ub.b.b.l.e

assalamualaikum
autopublish

location : jitra kedah (umah PIL)
sebelum kuaq main bubble kita lepak2 dlm bilik dlu...


 ellesya dok makeup2 sekejap

bila nak main kat luar terus tukar baju :P
jom layanzzzz

tiup smpi kembang lobang hidung




nureen AL hari ni

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011