Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

wordless wednesday

assalamualaikum autopublish
will be a racer???



Eid al-Adha - Eid Mubarak - 10 Zulhijjah 1433H

assalamualaikum autopublish
alhamdulillah berlalu sudah 10 zulhijjah @ aiduladha kita seisi bergambar tak semeriah aidilfitri jom layan beberapa keping gambo yg sempat nureen snap :)
sehari sebelum menyambut aidiladha en.soami, mak & abg bertungkus lumut menyiapkan lemang
di pagi raya sementara menunggu en.soami pulang dr menunaikan solat aidiladha
rumah pertama yg kami kunjung
ellesya as a PhotoG  rumah tok teh, antara rumah yg wajib kami kunjung di pagi raya
mak teh @ mummy zara & soami terchenta
ada besday cake la, made from mak long mana besday boynyerr ellesya suka sgt nk snap gambo cake ni
tok teh ada wat kenduri korban & akikah cikit pagi tue
 ellesya mintak nureen snap gambo dia tgh berlari2
 sweet la anak dara ni
emir mengantok sudahhh.. merengek2 la cikit pagi tue
ellesya marahkan tok long a.k.a mama besday boy sbb dukung zara mintak tok long bagi zara kat mak teh hahhahaaa....
 ni apa hal plak, ellesya marahkan sapa ni?
ni la besday boy, anak bongsu mak long  ala…

bila chicken rice shop tutup kami terjah.......

assalamualaikum
autopublish

last week
bila plan ahad kami terjah queensbay nk lunch kat chicken rice shop
skali tutup sbb renovation huuuu
so berubah arah ke siam xpress

1st makanan ellesya yg smpi dlu

beria2 mkn walhal rasanya ada la dlm 3 4 sudu je
pastu ckp dh kenyang sbbnya dia byk minum aiq maggo tue

nureennyerr, basil fried rice with fried chicken kot nama dia lupa la
tapi tomyam dia perghhhh mavelous...

daddy, tomyam fried rice ke pataya fried rice ntah

nureen sempat snap pic ni ja
lain2 dah x sempat sbb emir x mau duduk, mengantok
so daddy bwk emir jln2 kejap
kami 2 jek teruskan makan smpi licinnnn
sedappp...... 
selamat kembali bekerja :)
apa crita raya aidiladha kali ni
klau sempat n3 kami esok yerr :)

bila anak2 merajuk daddy la tukang memujuk

assalamualaikum
autopublish


ahad lepas
emir asyik merengek
letak bawah ja menangis,
ellesya plak merajuk sbb masa kami g  queensbay tengah hari tu,
dia ada bekenan swimming suit & mainan
minta belikan tp tak dapat
so moncongnya smpi ke umah la
emir plak merengek sbb jatoh katil hehhee
salah nureen jugak lupa sendal ngan bantal
seb baik katil tak tinggi paras betis jer
so nureen kena la marah ngan daddy
diam 1000 kata sbb tau salah sndrik :P

tq daddy, pujuk balik anak2 bila depa asyik merengek

ikan ellesya jadi perhatian
apa yg ellesya cuba buat tue??
marahkan emir sbb tarik rambut dia walhal bkn emir yg tarik tapi daddy hahhaha
pastu main kejor2 plak
daddy dh pancit penat la kejor ellesya sambil dukung emir hahhaa
emir mula nak merengek balik
so nureen terus tangkap emir tangkap gambar la nmpk tak apa yg coba nureen sampaikan hahhaha gigi emir yg dah mula nmpk sebenornya dah nk naik 2 batang tp satu batang yg nmpk clear lg satu baru nmpk cikit
seee.... walaupon agak blurrr
marah la…