Wednesday, June 12, 2013

bercanda d persisiran pantai

assalamualaikum
autopublish

wahhhh.... dah sethn lebih tak mandi pantai kan
last p pantai masa lepak hotel ri tu
tu pon x mandi juz main sat ja
weekend lepas bila daddy tak jd p mengai@memancing mlm harinya
daddy plan g pantai sg batu, teluk kumbar, penang
emir geli kot bila pijak pasir
elok nureen letak dia kat pasir, dia panjat nureen
tp bila dah mcm sesuai ckit, terus melawat kawasan
pasir melekat2 kat tangan dia
mula rimas.. di gabus tapi still melekat
hahha
ellesya, smpi jerr terus nak wat castle
emir masih x selesa, tak mau berdiri kat citu
daddy hampar tempat duduk, emir terus g berdiri d c2
masih geli ya emir?? hehe
jom layan aksi keterujaan emir ngan pantai
tak brani nak pijakkan kaki
hanya memerhati
ombak kejar emir ker??
hahha... dah dpt pijak siap berlari2 lagik
wahai org kg semua.. saya dah boleh pijakkan kaki dlm laut la hehehe
peluk kaki mummy kuat2 yerr
takot di pukul ombak :)
daddynya turn
ellesya yg dr awal asyik dok main pasir terus join daddy & emir
emir agak takot2
tapi dlm takot2 dia, berjalan smpi ketengah jugak
siap tak bagi pegang lagik
masa main pasir sama2 yerr
daddy...
cover semlm punya sbb x leh g mancing, jambatan ke2 penang runtuh
so daddy mancing di siang hari
emir dh konker 2 2 dia yg punya
smpi terbalik daaaaa
kakak sya plak dok angkut air
siram pokok yerr
emir plak dok susun kulit kerang dlm tu

dok bersembang plak ngan kulit kerang

siram pokok ker siram tangan emir yg penuh pasir tue?

penuh teliti..

satu utk mummy, satu utk emir, ngeh3x

nak stabilkan badan kan, tgk cara emir duduk :P
gengam pasir biar smpi menjadi debu, hahhaa
bulih??
demand tau, suap roti kaya tak mau
nak sosej saja, mcm kakak sya jugak
sedapnyerr dia mengunyah

kakak sya, tunggu emir......................
emir tetap nak bwk pencedok bila trun ke pantai

abes la.... pasir penuh kepala ellesya

ellesya teringin nak memancing
emir pon sama, dok tiru gaya daddy memancing
tp emir memancing pakai pencedok... hahha
dapat ikan la.. cepat kakak sya...
emir pon nakkkkkk...... 
(sambil berlari kearah daddy n ellesya)
hahhaa... punya la xcited, plastik ropanya
emir kaco daddy mancing yerr
kali ni mmg ikan
ikan gelama
ikan kecik jer dpt
udang tu sebagai umpan
lepak kat sebelah daddy plak
bestkan duduk atas batu
d tangan tak lekang yerr ngan pencedok tu
apa ya nama dia, nureen x sure hahha
kakak sya pon join
happy tgk depa ri tu
ellesya mmg dah lama request nak mandi pantai
emir?? mana la dia paham lagi kan
janji bleh main air, mmg hepi la
agaknya, apa yg emir dok tunjuk tue
moncong dia mengalahkan moncong kakak sya
tengok la... ni pic wit flash

yg ni plak without flash..
yg mana nmpk real? hahha
ada boat kat tengah2 laut
boat2 nelayan
sekali ombak membedal.. terbalik abes
emir 2 3 kali jugak tenggelam dlm laut
tertelan aiq laut pon ada haha
rest sat.. mummy dh penat la
emir x suka d peluk g2
rimas agaknya.. menjerit2..

 
ellesya request suruh tanam dia dalam pasir
 bessttttttt.... :)
daddy dh puas mancing kerr??
layan emir beraksi plak
kali dia dah x usung pencedok, dok usung penyiram plak
cukup brani.. tu skali ombak mai, sure tenggelam lagik
bukan bagi pegang dia, walhal diri tu bkn betul2 kuat
majuk ker emir? hehhe
kakak sya dok gelakkan emir yg asyik tenggelam jerr

ada hati nak jln sndrik, hoyong hayang dah
last2 terduduk terus kat c2

candid kak sya plak



sudah jer mandi pantai terus ke bilik air yg di sediakan
mandikan 2 beradik ni, main air lagi dlm bilik air.. besttt segar rasanya
pkl 12.30 tgh hari, kami dah balik
ellesya cakap, dia happy sgt2 sbb dpt mandi pantai
nanti nak p lagi hehe

emir, masuk dlm keta
merengek sbb mengantok
BFkan emir smpi terlena :)

kami sekeluarga klau ckp nak p pantai
mmg akan terjah cini
sbbnya, selesa, x ramai org sgt..
masa kami smpi juz ada 2 3 org jer, tu pon budak2
masa kami nak blk baru ada 1 family smpi
siap tegur "awal balik"
walhal kami smpi awal pkl 9pg dah terpacak kat c2 hehe

tq daddy
anak2 happy, mummy pon happy :)
___________________________________________________
jom singgah


7 comments:

el said...

xnah lagi lepak2 kt sini..mcm best jer..ombak dia leh tahan besar gak..
nti nak try pergi lah..lama gak anak2 aku x mandi pantai

Maria Firdz said...

bestnya dia main pasir... :)

Khai♥Rin : anies said...

sekali tgk mcm kt bt ferringhi.. ;-)

p/s uiii berat betul nk buka blog nureen ni bla ada byk pic...nk klik komen pon kn tggu br kuar ;-)

Zura@Iwan said...

km last lepak pantai kt lgkawi..haha..jauh tk..kekeke..

pantai belah teluk kumbar tu ok gk kan...

emir sonok main psr tu..jgn tertelan sudah..haha

#pstt; tukar layout nmpk..hehe

Cho Zila said...

teringat laguni masa sudir ngan anita Sarawak menyanyi dan berjoget sekali...

wantie said...

Sure penuh pasir kat ats kepala emir.

best tengok korang. happy jer

Salina@IbuAqil said...

Amboi2!!
Sonoknya deme main air..
Hi3!!!!
Seronok tgk ombak laut ni..
Tenang jer..
Tp ombak kecik2 je ler kalo ombak besor gayat nengok nyer..
Hi3!!!

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011