Thursday, January 31, 2013

sunday at secret recipi

assalamualaikum
autopublish

dari subway singgah OFO n berehat sebentar di secret recipi
perghhhh.... xtvt yg penuh 
masa ni la waktu yg terbaekkk bersama anak2 & suami

plan nureen
lepas kuaq dr OFO nak ajak daddy terjah QUAY
tapi daddy ckp panas lagi.. klau g mlm selesa la
so cancel.. kami terjah len kali
tgk Gie & Zura dah terjah Quay.. mcm besttt jekk

klau dpt sudu n chopstik mcm ni
agak2 la, apa yg kami order???
hehehe
offcoz la makanan berkuah kan

chicago cheese cake daddy yg punya


durian cheese cake ellesya yg punya
mcm x percaya, ellesya yg pilih sndrik tau

daddy ngidam banana split
hehehe... oppssss, jgn salah paham yerr

ice blended coffee caramel & strawberry yogurt
sape punya???
coffee nureen lerr... mmg peminat tegar coffee skrg nih
yg satu lagi klau dah warna pink tuh offcoz la ellesya kan

perghhh... wallaweiii...
ni nureen punya
bila dok watsapp2 ngan member2 sek
dok bercerita sakan pasal ni...
tomyam kung
mmg menyengat weiii...
berasap telinga... perghhhh....

emir... hanya susu botol yerr...
tp... tak kan dia nk tgk saja kan
dah pandai skrg nih, apa yg kita mkn dia pon nak....
ada la suap secalit 2 icecream n cake utk dia
hehhee.. tp ckit jerr k, sekadar merasa
tgk la.. gigi atas n bawah dah tumbuh, asyik nk gigit puting jekk

cheese cake yg daddy angkat tue bakal masuk dlm mulut nureen hehehee.... perghhh...

aksi memberontak kerr... hahhaa

bila perut dah kenyang
mula la nak main sana sini..
sbb tu la suka pilih yg ada sofa mcm ni

baju baru beli kat OFO, terus pakai...

sporting abesss walaupon baru bangun tdoq

nak ambik camera la tuh
daddy suuurrrr jek..
ngantok ker??

aksi menggoda ke tergoda hahhaa

smpi ternganga mulut emir
apa la yg menarik perhatian dia yerr??

mummy pon nak interprem jugakkkk

skali ngan meja2 emir nak gigit tau
sbb tu la daddy letak tangan mcm tu

eh.. dah pandai ngorat yerrr....
amoi tue ckp, emir siap angkat kening sebelah lagik hehhee

ellesya dok abeskan banana split
mkn durian n icecream
rasa sbb ni la ellesya demam smpi 4 hari

dekat ngan secret recipi ni ada sunshine
so singgah la sat cuci2 mata
kami 3 beranak dok berposing sakan sementara tgu daddy wat pelaburan kejap hahaha...

nureen mmg x brapa pandai ambik gambar by mirror
sbb tue suka try byk kali

si gadis cermin

hehhee... x tahan tgk kaki siap bersilang tuh

amboiii.... 

tapauan pon ado yerr
absolute chocolate cake - member ckp sedap so try la hehee
choc mud cake - my faveret


________________________________________________


jom singgah sebentar





Wednesday, January 30, 2013

sunday at subway

assalamualaikum
autopublish

plan baekkk punya
weekend lepas
mmg seisi nak makan2 nak shopping2
wallaweiii... dah lama x wat mcm ni kan

gambaq ala2 mcm kat genting plak
ada kabus bagai..
walhal kat penang jekk.. tp suasana dlm kedai ni mcm kat sana jekk
hehehe.. ke hint kat daddy nak ajak g sana :P
kami serbu subway dekat ngan gurney
daddy tgh meng'order' kat blkg nun, yg berbaju biru gelap
sbbnyerr nak g shopping baju2 kat OFO
dekat la ckit kan, pas mkn bleh p terus

ellesya tengah dok pujuk emir
pujuk apa????
pujuk sbb dia nak duduk dlm baby chair tue
hehhee

ada satu ni jekk... yg lain dh org ambik
emir x dernyerr nak bagi kan
tgk la... mcm2 cara ellesya dok pujuk

akhirnya... pasrah
baik layannn moi@bubur nasi yg nureen bekalkan utk dia...
sedap ooooo...
moi ni jugak ellesya suka mkn kat tadika dia
nureen wat muka tebal tanya recipi tau hehhee

makan dengan muka pasrah yerr

"tak nak kwn ngan emir" hehehee
dok kira apa plak tuh??

kami duduk paling rapat ngan dinding...

emir... nureen bawak jugak bekal moi
tapi dah mkn dlm keta masa otw ke cini
so dok kat c2 mkn biskut la yerr
berlemuih @ comotnyerr dia...
budak2 sebaya emir mcm ni suka nak mkn sendrik kan

muka hepi sbb biskut tue sedap ke sbb menang dpt baby chair nih hehhee....
pergghhhh.... menu kami dah smpi
2 bijik pon dah kenyang
daddy - sweet onion chicken teriyaki
mummy - roast beef 

licinnnn.... sehingga menjilat jari
abes jek lunch kami terus g OFO
punya la khusyuk dok pilih baju anak2 n kami 2 laki bini
smpi terlupa nak snap gambo yerr.. hehhee
_________________________________________________


jom singgah sebentar





Tuesday, January 29, 2013

sambungan crita caler2 ellesya

assalamualaikum

colour pencil tuh nureen beli masa lunch time
so bila blk keja trus g ambik elly
dia mmg akan check keta
nak tgk apa yg nureen belikan utk dia
mmg tiap kali ambik dia, dia nak sesuatu
x kesah janji dia dpt
kalau bukan makanan, mainan pon ok
tapi klau x dak makanan, wajib la singgah stese minyak kan..hehhe


mmm.... apa lagi
cmfrm la dh x sabar kan
tp review dlu koleksi buku tue kat page blkg
ada yg dia nak la tuh

khusyuk tol..
janji dia yg rasmi okehh...

1st colour yg ellesya guna
offcoz la pink
hehhee....

ellesya kidal yerr
ikut daddy dia... sama mcm aerish jugak...
drgkan bff hehehe..


hasilnya...
bila dok clr dlm keta yg tgh bergerak
gini la jadinya

sebelah malamnya...
katanya tgh colourkan chrismas tree

bila duduk kat meja ni
ellesya ckp x nmpk sbbnyerr lindung bayang
so nureen ubah mengadap TV

ok.. clear...
sambung colour2..

kali ni nmpk lebih cermat

aik.... pink jugak yg jadi pilihan
tp bukan pokok tue yg pink
baju tu plak hehehe

dan hasilnya......


minggu lepas nureen EL 2 hari
khamiskan cuti maulidur rasul
so 3 hari la nureen cuti
ellesya demam 4 hari..
dari hari isnin lg dh demam
jumaat - bdn dh ok ckit, daddy ckp better dia rehat dlu
hari ni baru start tadika
___________________________________________________


jom singgah sebentar





Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011