Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

gaya emir main game

assalamualaikum
autopublish

emir areeq mohd nasir
1 tahun 3 bulan 2 minggu
dah mula berjinak2 dengan game di tabs kakaknya
klau kakak sya ada ni, sure la emir x berpeluang nak main kannnn...  mulanya ok lagi...
terror yerr emir main game keta n moto tue
 skali... haaaa hambik...
smpi terbalik beb
 kiri kanan semua dia tala
 tgk kaki kiri dia tue... hahaha
mcm2 gaya kamooo
 siap ubah setting lagi
up ckit kelajuan, tukaq rim,  hahaha
dah puas ke main tue
dok main bubbling mulut plak...
dok berlatih vokal ya hehehe
__________________________________________________ jom singgah
http://www.shera.com.my/ http://syaziecoco.blogspot.com/ http://syazieblog.blogspot.com/

layanzzz

assalamualaikum
autopublish

cucu2 wan & mak tok
emir wit amal depa sebaya, beza 3 bln jer
daniel (8thn) wit amal zara sebaya amal & emir beza sebulan ngan amal & 4bln ngan emir
________________________________________________ jom singgah
http://www.shera.com.my/ http://syaziecoco.blogspot.com/ http://syazieblog.blogspot.com/

cerita lepas berbuka

assalamualaikum
autopublish
cerita weekend minggu lepas
memandang seharian kami berjalan2 cari baju raya
tapi tak beli pon.. sbb x dpt yg sedondon
so blk ja umah, dah letih amat
nureen mmg tak masak la ri tu

g beli kat param ja
juz beli kueh, air, roti jala & mee kari
nasi tak rasa nak makan

sebelah mlmnya
kami kuaq, konon2nya nk mkn
tp rasa perut kenyang jerr
 bila emir dok dlm baby chair, kakak sya pon nak
tapi emir ni bkn bulih duduk diam...
kedai ni ada hidangan tomyam thai
tapi x teringin nk mkn
so apa kami order???
 emir jerr layan mummy dia ni
kakak sya asyikkkk........ dok mkn apa???
icekacang!!!!
ni ja yg kami order utk mlm tu
daddy plak fresh orange  pas minum kami g lepak plak padang kota
 asyikkk la dok tgk ombak
 bior la mlm tu depa main
dah lama x bwk g playground kan
 emir advance
memanjat dr c2...
 kakak sya pon sama, join emir
 terlentang sudahhh kakak sya
 emir laju2 lari naik atas
x sempat kakak sya naik, emir dah laju2 turun.. hahaha
balik umah dh pukul 11 mlm

NUZUL AL_QURAN

assalamualaikum
autopublish


selamat menyambut NUZUL AL-QURAN

__________________________________________________ jom singgah
http://www.shera.com.my/ http://syaziecoco.blogspot.com/ http://syazieblog.blogspot.com/

he's fast. they're furious

assalamualaikum autopublish
last week daddy klau keja siap awal dia slalu akan ambik ellesya kat tadika klau tak hujan la, sbb daddy kan naik moto
mlm sblmnyerr ellesya blk ngan nureen beria2 ajak g jusco tp mmg tak la nureen nk g tanpa daddy bln2 puasa ni kan
so bila esknya, daddy jemput dia tanya plak nk g mana offcoz la nk g jusco kan so depa plan baekkk punya send gambar by wassap
sronok la... mmg dh lama ellesya tak tgk wayang kan sempat tue.. wayang abes sblm waktu berbuka tp ellesya awal2 lagi dah berbuka
menunggu masa nk msk dlm la tue...

:) __________________________________________________ jom singgah
http://www.shera.com.my/ http://syaziecoco.blogspot.com/ http://syazieblog.blogspot.com/

simple & sedap

assalamualaikum
autopublish
bulan ramadhan ni nureen mmg lebih suka masak dr beli lauk kat param
alhamdulillah setakat hari ni, ari2 mmg nureen masak
sbbnyerr, last year x silap, beli lauk nak berbuka
tetiba boleh basi plak.. huhuu

slalunya asben juz belikan air @ kuih je
so.....menu yg simple & sedap ni la yg nureen akan google ari2 sebelum balik keja
hehehe
sebabnya, masa yg terhad utk memasak
walaupon nureen 4:30ptg dh balik
tapi bila di dapur kan, emir suka nak tolong skali
tu slalu jadi lambat, hihihiii 
nureen ambik recipi ni dari HANA
tapi bahan2 dia jer lain ckit
ikut suka jer nak tarok byk mana pon
nureen main campak jerr :)

Bahan-bahan
 udang segar bwg merah   bwg putih bwg besar 2 btg serai - dititik beberapa helai daun limau purut 5 biji cili padi - ditumbuk @ diketuk brokoli, kacang buncis,carrot dan jagung muda (sayur2 ni, terpulang nak tarok sayur apa pon) sedikit pes cili, sos tomato, sos cili, sos tiram dan kicap manis secubit garam
Cara-cara
1. Panaskan kuali.
2. T…