Monday, September 30, 2013

pakaian emir bila demam

assalamualaikum

nak tergelak bila nureen postkan pic emir kat group wassap
ada memb ckp..
"klau anak hg demam, ni la pakaian depa nooo"
hehehe... mmg x berbaju la...
nak bg panas kuaq kan & senang nak jelum bdn
game no 1 la skrg ni
dah pandai kedekut... sbbnyerr
tiru kakak dia la... kedekut ngan emir bila main game
so emir pon belajar la kedekut jugak

 hentam kromo jerr
tolak sana sini, suka tekan pause
 pastu kalut la tarik tangan kita suruh tekan balik.. haha
mcm pro kan hehe....
puas main game, emir baca buku plak
crita thomas & friends
pandai dah membaca yerr... hehe
________________________________________________________
jom singgah


Sunday, September 29, 2013

koleksi gambar2 emir dr henpon

assalamualaikum

ahad yg relax
lepak jerr kat umah
sambil layan anak2...

jom layan koleksi snap by phone
emir yg suka posing :)






________________________________________________________
jom singgah






Friday, September 27, 2013

ellesya memang sempoi abess

assalamualaikum

ellesya semakin matang
makin bijak berpikir & bijak menyuarakan pendapat
bab ramah mmg lebih ramah dr mummy dia ni haha

kat tadika plak.. katanya slalu kena marah & denda ngan cikgu
sbbnyerr... suka menyembang
bila d tanya.. knape sembang pon cikgu nak marah
sbb cikgu dok ngajar kat dpn, dia suka nak sembang ngan kwn2 dia kat blkg
hahhaa... sgt ramah kan
mcm2 nak pok pet2...

 kami memang ambik pakage "day care" utk ellesya kat tadika
maksudnyerr sampai petang la
sbbnyerr nak dia belajar utk mengaji skali
dan senang jugak utk nureen
nak ambik dia pas keja kan
x lak rushing lunch hour nak g ambik dia

tapi.... ellesya jugak suka sgt klau nureen ambik dia lunch hour
katanya dia nak belajar kat opis mummy dia ni
memandangkan jumaat 2minggu lepas 
agak free.. kebetulan nureen nak g Bukit Mertajam
opis no 2 bos nureen
so ambik dia & bawak g skali
 nureen nak g smbhyang
bos ckp "tinggai jerr kat cini, saya nak sembang ngan dia"
bos memang sporting.. hehe
skali nureen sudah sembhyg, ellesya baekkk dok ngajar bos nureen melukis
hahhaa... dia ckp dia jadi cikgu, bos nureen jd murid2
hahaaaa
 kebetulan jugak.. memb opis kat c2 (kak ina) bwk anak dia
syasya - 6 tahun... depa pernah jumpak sebelum ni
cumilll kan depa 2
ellesya mcm biasa, mudah mesra
nampak sebaya kan :)

knape nak control cun ni???
wat relax arrr hehee....

________________________________________________________
jom singgah





Wednesday, September 25, 2013

suatu petang d kampung halaman

assalamualaikum

lewat bersiaran kan
sbbnyerr nureen bawak ellesya g follow up
pasal batok berkahak dia penyebab demam x mau baik
so far dah ok ckit cuma ada la ckit2 lagi saki baki
ellesya punya lebih serius dr emir sbb dlu ellesya pernah warded sbb yg sama
so lambat ckit nak lega
doc pesan suruh elak mkn buah, getah buah tu buat lg batok
minuman berais, elak main @ tdoq atas carpet
sbb habuk dia bahaya
teddy bear pon sama
tempat tdoq.. kena check takot ada sejenis kutu yg suka membiak klau tilam yg kita gunakan melebihi 5thn 
kecuali la klau beli tilam yg anti kutu tu kan... mahallll oooo tilam tu

7 hari ellesya tak p tadika
pkl 11 pg ni baru nureen g antaq pas follow up
kat cikgu tadika pon nureen pesan apa yg doc pesan

-----------------------------------------------------------------------------------------

so ri ni dh setgh ari bru msk opis kan
so layan ja la pic emir masa kat kg mgu lepas 
 rajin kan anak teruna ni
nak basuh keta daddy tu
 bkn nak basuh sgt pon
nak main air kan.. sapa nak buka air???
hahah main la paip tu
 konon2 la tue
mcm basuh keta kan
 hihihihiiii.... candid dr celahan pokok
 ooouuucchhh..... dok wat pa plak dah
 nak tau x?
klau kat umah kami mmg susah la nak bior emir ni main kat luar kan
tapi klau blk kg.. mmg sng la sbb kwsn luas
emir suka jln atas besi tu tau
caya tak??
 dah lari la bila kena candid
 eh2... knapa patah balilk??
 see.... kan nureen ckp tadi..
emir suka jln atas besi tu
setengah budak tak nak sbb takot msk jari celah2 lubang tu kan
 wit tok teh n amal
tengok burung2 piliharaan wan
 amal serius memanjang
klau acah baru mau senyum
 nak bawak moto plak.. boleh kerr??
 amboiii... gaya mau ada
tu gaya emir dok tunjuk burung2 dlm snagkar
 ni plak gaya tgk ikan dlm aquarium
 ni posing abes comel la tu....
 mmmm.... suka sungguh kan jln atas besi tu
 tu dok renguk2 bunga kertas plak
dh terkoyak masukkan jerr dlm lobang
hehehe.....

dah2... perot dh lapo nih
nk siapkan keja ckit n kuaq makan 
nyum2.... :)

________________________________________________________
jom singgah

Tuesday, September 24, 2013

anak dara request bilik idaman....

assalamualaikum

hari ni nureen sedang bersenang lenang di rumah
jadi mmg x BW la...
esok nureen balas kunjungan yerr
ituew pon klau x bz kan...
huhuu ujung thn ni byk benda nak kena sattle
x mau mcm thn lepas... payment 2012 punya x sattle2 smpi thn ni huuu

kita tolak tepi jap pasal keja
meh layan anak dara kami ni
bila dah besar.. pengaruh TV pon kuat la kan
masa besday ari tu
request nak bilik yg serba lengkap tau
masa terjah Harvey Norman kat queensbay
ada la katil cantik ni
wahhh... mintak kat nureen nak p lena sat pon jadi la

tapi bila tanya.. dia nak bilik dia ada katil mcm tu tp bkn minnie mouse
dia nak katil 'mermaid' hahhaa
ada ker???

dok search jumpak plak gambo mcm ni...
wahhh.... ellesya tgk ni sure suka kan
mcm ni pon ok kan
tapi tgu la dlu yerr...
klau ada rezqi lebih, kita besarkan umah kita tu
boleh la buatkan bilik utk ellesya :)

emir plak???
belum pandai request lagi
tapi dah pandai bergaduh ngan kakak dia
klau bab posing pon sporting abesss
kakak dia kan suka jerr kedekutkan tabs
so emir pon dh pandai tau... bila main tabs, kakak sya dok mai join
dia peluk kuat2 tabs tu, x bg kakak tgk
hahhaha
kalau la emir pon pandai request
agak2 dia nak bilik mcm ni ker??
sbb emir suka sgt tgk 'mickey mouse clubhouse' tu

klau dgr ja lagu, laju dia lari p tgk TV
pastu klau tgk cartoon, x dak mickey mouse
dok sua la remote tu dok suruh kalih, nak tgk mickey mouse jugak2
so nak sng crita, buka U tube.. mmg cmfrm la ada hehe

mcm2 telatah 2 beradik ni
buat nureen tergelak soang2 bila d opis tau
pengubat rindu... hehe
gambar anak2 semua by phone
sbb tue mcm blur2 ckit hehe
________________________________________________________
jom singgah


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011