Posts

Showing posts from October, 2013

kek choc lapis cream cheese kukus...

Image
assalamualaikum...
alhamdulillah....
audit dah selesai... lega rasanya
nak relax kejap dr ber bizi2an nih ahhaa

buat ummul yg jauh di perantauan ni aku nak share recipi yg hg mintak hehhe nti nak buat lagi... ;p  kek choc lapis cream cheese sedia utk di deko  ni mummy ellesya punya deko hahhaaa.... belasahan jerrr ellesya nak gak deco tapi sebijik sebijik dia dok bubuh choc rice tu sbb dok main game.. haiiizzzz last2 bg mummy la buat, ellesya juz habaq ja nak mcm mana  ni ellesya punya deko setelah dipotong... dan hasilnya.... walllaweiii..... bangga sekejap dpt siapkan mcm ni hehhe ooohhhh.....
ok jom kita tgk recipinya....
Bahan2 untuk CHOC GANACHE (mesti buat semalaman dan simpan di luar sahaja.. baru dia akan dapat struktur mcm nutella dan bukan cair) tapi nureen x sempat buat awal  so lepas siap adunan ganache,  nureen letak petiice sekejap dlm 15-30mnt  pastu keluarkan & kacau supaya adunan dia nmpk cantik mmg mcm nutella.... perghhh
bahan2nyer.... 400gm choc masakan 300gm whipping …

wordless wednesday

Image
assalamualaikum...



________________________________________________________ jom singgah
http://www.shera.com.my/ http://syaziecoco.blogspot.com/ http://syazieblog.blogspot.com/

emir VS amal

Image
assalamualaikum...
bila sesekali berjumpak mcm2 aksi kan klau nak d bandingkan amal & emir amal lebih ramah tau.. emir agak pendiam sesekali jerr dgr suara emir menjerit..
terkejut yerr... tajamnyerrr amal relin emir.. tu daddy dok gelak soang2 baca wassap... smpi luaq umah klau bleh depa terjah ni amal punya emir ada jeep jerr kat umah klau blk kg, kena la prepair soang 1 kan nak wat aksi lagak ngeri kerr tue?? amal x der nya nak berebut ngan emir lapar sudahhh amal mmg habit.. suka gosok kepala mcm tue emir diam jerr yerr eh5x.. mata pon nk korek?? mmmm tarik cikit rambut emir kan.. game time.... yg ni berebut.. cmfrm la emir yg menang huiiihhhh.... emir dah pandai kedekut la sbbnyerr, emir tiru kakak sya... mcm tu la depa 2 beradik bila nak main game amal cuba dok mengacum la tu main la sama2 k... mmmm... bila amal pegang phone makcik ummul emir pon nak gak... amal : ba.. ba.. (maksud dia tangkap gambar la) eh3x.. emir dh ambik posisi la.. amal tgu peluang nak ambik balik so bil…

doctor ummul hani.....

Image
assalamualaikum..
satu2nya wakil dr family kami bakal bergelar doctor lagi 3 tahun akan menamatkan pengajian d egypt  awalnya ummul dok check tekanan darah mak ngan nureen alih2 ellesya pon nak jugak bila check semua, mana la bleh dpt bacaan budak sebesar ellesya pastu bila buka balutan tu, ellesya cakap sakit hahaa..... ________________________________________________________ jom singgah
http://www.shera.com.my/ http://syaziecoco.blogspot.com/ http://syazieblog.blogspot.com/

semakin advance anak terunaku

Image
assalamualaikum...
weekend lepas kami blk kg emir mmg jelajah la 1 umah bila nmpk basikal tue, terus nak belajaq kayuh  hati2 yerr sayang  emir dah boleh kayuh tapi cikit2 jer tau  tengok.. tanpa bantuan daddy, emir dh bleh kayuh  semakin maju... hepinyerr dia  daddy ajaq lagi teknik2 yg betul  kayuh emir kayuh  wahhh... sampai ke depan emir dok mengayuh  kona balik sbb nak posing utk mummy  posing lagi... daddy terus tinggalkan emir org nak ajaq dia kayuh beskat dia dok posing2 plak  apa lagi.. teriak la daddy tinggai dia soang2  mmm cekalkan hati.. belajar sendiri  yeahhh.... ada potensi yg membangggakan mmmm... agak2 nya, emir dok panggil daddy la tue suruh ajaq dia mengayuh.. hehe ________________________________________________________ jom singgah
http://www.shera.com.my/ http://syaziecoco.blogspot.com/ http://syazieblog.blogspot.com/