Wednesday, April 30, 2014

wordless wednesday

assalamualaikum..... 
autopublish 

zaman bercinta 2004


majlis perkahwinan 2007


la ni dah anak 2.... :)


___________________________________________________________________________________
jom singgah

Tuesday, April 29, 2014

RANDOM PHOTO BY PHONE

assalamualaikum..... 
autopublish 

5.30ptg 28.04.2015
wahhhh... org dah kalut nak balik, nureen masih dpn lappy
nak gak update blog
upadate jerr la, nk bw blog kwn2 pon x sempat lagi...
buat kwn2 yg sudi singgah cini, maaf yerr
nureen bkn x mau kunjung bls tp masa x mengizinkan...
insyaALLAH, nureen akan balas kunjungan anda hihiii

jom layan piccas from my henpon
so kejelasannya x nyata mcm camera yerr hehehe

 ellesya dok lipat baju dia sendiri dalam bilik maklong
rajin anak mummy ni

 yg bestnya... g tengok wayang ngan daddy tau
pas abes tadika, daddy g ambik n bawak g queensbay tgk RIO 2
bessttttt katanya..
mummy ngan emir x ikut pon
huhuuuuu

masa ni dh nak balik kan... 

sempat singgah J-co tapaukan donot & yogurt....
mlm tu layannn abes la kami 4 beranak 

sesekali ellesya akan request nak bertudung ke tadika
kali ni dia mintak lilitkan tudung tue
mak aiii, mummy ni bknnya pandai sgt
main hentam ajerr la

makin rungie anak dara ni
nak pakai bag sendeng mcm ni plak

pinky & purple no1 la kan

dah lama ellesya nak mkn icecream ni
masa singgah kedai runcit nak belikan bhn basah utk masak dinner mlm tu
jenguh icebox kedai tu ada plak yerr
so kena la pow kannn
agak manis.. nureen suka yg dlm dia jerr hehee


masa nak keluar g queensbay belikan hadiah besday boy
awai2 lagi 2 beradik ni dh bersiap
kakak sya kemain lagi, tolong pakaikan baju kat emir


dr berdiri smpi duduk, x boleh2 nak pakaikan seluar tue
hahahaaaa

seluar tue saiz utk 6 bulan tp emir masih muat
emir makin kurus ker sluar tue yg besar???
hehhee 

emir yg cukup sabar... 

bila kwn2 dok tjk sambal belacan + buah kundang @ setoi
so tgu weekend ja terus buat
dpt pujian oooo, daddy ckp sedap
tp skrg ni dh x der la buah ni


ni la buah kundang @ setoi tu

mkn plak ngan ikan bakar dr chef daddy
perggghhh terangkat beb

esoknya breakfast, buatkan cucuk ikan bilis & kopi O panas
mmg mavelouslah.....


dlm banyak2 kasut.. agak2 mana pilihan ellesya???

 ni la dia
gugurl kan... ellesya pilih sndrik
nak jugak2 kasut ni

pastu mummy kena pow lagi ngan ellesya
suka benor ngan alat2 makeup
nak cukupkan coroum katanya... pasni ada lg la yg dia nak hehhee

ok daaaaaa.......
___________________________________________________________________________________
jom singgah

Monday, April 28, 2014

hari pembebasan....

assalamualaikum.....
autopublish 

dah lama plan nk lepaskan kura2 ni
kecian la tgk.. dok berenang dlm aquarium yg kecik ni
dh la 3 ekor, besaq lagi dr tapak tangan nureen tau

hari pembebesan bermula... masa ni pkl 7.30pg
masa tgh bersiap2 nak g kerja sempat la siapkan kura2 ni dulu
dh sebln rasanya kura2 ni dibebaskan tp nureen jer x sempat up n3

ni la saiz aquarium tu...
air tue mmg kerap tukar tapi mmg cepat tol kotor

srh ellesya snap kenangan ngan kura2 tu
skali nangis plak
bukan sedih sbb nak berpisah tp sedih sbb terkena balang yg daddy angkat

balang ni la terkena muka ellesya
tu yg nangis
kura2 ni bleh muat sekoq ja dlm balang ni
so lagi 2 ekor bubuh dlm baldi

burung merbah jambul pon kami bebaskan

tapi sygnya.. sayap burung tu luka
so dia terbang ja jatuh ke tanah

so daddy ckp x jd lepaskan.. kita bg sayap burung lega dlu
kasi myk gamat, dh ok baru bebaskan
tp x sempat dibebaskan, burung tue terlebih dahulu meninggalkan kami

ni la tempat kura2 tu di pindahkan
kat balai bomba jalan perak, penang
sil nureen kan bomba, so ada kolam besaq.. lepaskan d c2
tiap2 bulan nanti daddy akan belikan makanan

sronok la depa dok berenang bebas

merata depa terjah... 
tapi kami x sempat lagi pergi ziarah... hehhee
___________________________________________________________________________________
jom singgah

Friday, April 25, 2014

sapu laman wan

assalamualaikum.....
 autopublish

ni pic masa weekend 3mgu sudah
bukan weekend yg baru2 ni yerr

wan dok potong buang bunga kertas yg tergantung kat atas
so mmg byk la rempah ratus sampah seranah kan

ellesya rajin, siap tolong sapukan
tapi sekerat jln jerr, mummy la sambung

lama dh x sapu kat laman umah
dulu masa kecik2 slalu kena paksa rela nak sapu laman
yerr la laman umah abah ni kan luas

rajin jerr ellesya... rajin sampai besar k :)
 ___________________________________________________________________________________
jom singgah

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011