Friday, May 30, 2014

roller blade.........

assalamualaikum..... 

mood pagi ni sayu... sepi.... sedih... geram...
semua ada.... air mata lah peneman dr semlm smpi ari ni...
cepat sensitif sgt skrg ni...

semalam baru baca n3 nana pasal roller blade
kebetulan plak kan.. musim kot skrg ni

anak dara kami baru jer dpt mgu lepas
G giant ngan daddy.. terus pow..
tp juz kasut la, tgh mencari helmet, knee guard,elbow guards & wrist guards mcm yg nana tjkkan gambar kat n3 semlm

so mula la dia dok praktis dr dpn ke dapur


emir x dak plak nak pakai...
yerr la dia bkn tau apa benda tue... klau dia tau sure dia pon nak kan :)

nak cepat2 blk kg...
klau bleh blk pagi ni jugak!!!!
nak jumpak anak dara sorang ni la
dia dh blk kg, ikut wan sbb semlm wan mai ambik kakak & anak dia yg stay kat umah nureen
depa dari KL turun epot penang
so apa lagi, nak ikut la... walaupon dh ckp kita blk ari ni
dia tetap nak ikut jugak2.. siap kemas baju sendiri tau....

___________________________________________________________________________________
jom singgah

Thursday, May 29, 2014

exam for standard one 2015

assalamualaikum.....
 autopublish

sabtu 24 may 2014
awal2 pagi dah kuaq umah
arah tuju kami ke sek minden height, gelugor
sbb ellesya ada satu seisi menjawap soklan peksa untuk msk stnd one thn dpn
hati mummy mmg x tenang... risau sgt...
walaupon sempat lagi dok bergambo dlm keta hehehe

 emir dok layan upin ipin... daddy khusyuk drive
ellesya jugak yg steady jekk

cuba tenangkan pikiran... kita posing2 dlu

kami masih menunggu ellesya yg tgh jwp exam
emir so behave masa kat sekolah tue
myb sbb ramai org dia pon suka la nak melawat kawasan

 dah sejam baru kami terjah ke kelas yg d tempatkan
ellesya masih menjawap.. yg lain2 ramai dh keluar

 elok dia keluar jerr terus ckp
"mummy3x.. nak tgk tak tulisan cina sya"
amboii... dok x dok terus ckp mcm tue....
emir plak x terkata apa.. dok jenguk jerr apa kakak sya buat

 tue dia tulisan cina dia
bila tanya awat terus nk tunjuk tulisan cina???
dia kata baru belajar tat sat
hahhahaa

 penuh bergaya la tue.. ngan tulisan cina dia
apa maksud pon x tau...

 sambung menulis lagi.. daddy dok berwassap ngan sapa la time ni
emir plak kalut nk keluarkan crayon kakak sya tue
pas dah abes exam boleh terus balik
keputusan bulan august nanti
kalau tak berjaya ellesya akan diserap masuk ke sekolah yg terdekat
pelik ker?? sek yg ellesya ambik exam tue sek berprestij tinggi
sbb tu la kena ambik exam.. nk uji tahap kecerdikkan dia
harapan mummy moga ellesya terpilih... salah satu sebabnya mummy & daddy pilih sekolah ni sebab dekat ngan opis mummy
senang.. mcm skrg ni tadika yg ellesya belajar mmg dekat jer ngan opis mummy kan... so klau ada emergency senang la nk terpa...

kami terjah queensbay untuk lunch & berjimba2...
belanja mkn kat cni
dah lama x singgah kan... bila emir dh mula cerdik so nak singgah mkn kat kedai lebih yakin hehhee
masuk jer emir dah pow lolipop.. klau x beli dia x mau ganjak dr kedai buku tu haiyoooooo.....

posing org dah abes jwp exam hahhaa
emir siap baring lagi
x sempat nak snap gaya emir tiru gaya kakak sya sblm dia baring

bila menu dh sampai emir org 1st yg makan
offcoz la lapar sgt2.. dr pg juz minum susu botol 
sbb pg tue mummy buat roti sapu butter n gula jerr
emir bkn nak mkn sgt pagi2
sronok tgk emir mkn mcm ni sbb mummy & daddy pon bleh mkn dgn aman hehhee
berselera... bertambah2 dia makan

kakak sya slalunya ambik set kids meal
emir x der pon jeles.. x der plak dia nak set yg kakak sya
dia lebih suka mkn guna pinggan besar

eh.. kakak sya siap ambik ayam emir lagi
dlm pinggan dia punya byk ayam dok ada.. mmmm
ellesya mmg melayu asli sbb dia mmg suka mkn guna tangan dr guna sudu

mmg licin kami 4 beranak bedal....
daddy order ayam bbq & roast, wit stew beef... sedap

bila perut dh kenyang baru best nk jln2 kan
tiap kali lalu jerr dpn sticky ni emir akan ckp "wahhhh... tikkkkk"
maksud dia cantik la.... suka sgt ngan keta tue
siap boleh main aci lagi

menjelajah, melawat semua ada....
gaya emir x tahan tu.. mcm YB kan hihiiii

ellesya mula malas nak jln tp yg geramnya ellesya nk sgt duduk kat dpn stroller tmpt letak kaki tue
susah la nk tolak stroller klau duduk c2
terjadilah seisi pujuk memujuk daddy yg dia nk duduk jugak2... haha
emir plak x abes2 suka melompat.. x kira tempat
terpengaruh ngan hi-5 la tu

jangan terpedaya yerr.... ni hanya lakonan...
kena la marah.. kotor la baju cik kak oiiiii

ada show apa ntah.. lupa plak
tp sempat la snap gambo elly yg membawa diri hehehe
 nmpk x? punya gabak besar lipstik dlm frame kaca tue...

 emir lebih suka berjln dr duduk dlm stroller
nak kebebasan la katakan
melainkan klau dia dh mengantok

 sorang nak msk sorang nak keluar
celah2 tiang pon jadi kerja yerr

singgah kat pameran keta2 honda
sempat gak posing2

masuk kejap dlm playground jusco @ aeon
masing2 dh puas main n letih
emir dh mula layu mengantok
kakak sya plak x sabar nak main bubble dia yg baru beli kat dlm aeon
so blasah jerr main jugak kat tepi kedai tu hehehe

bila emir dah mula melabuhkan matanya...
so mummy punya turn plak.... dah seminggu tau teringin nak minum
so dh pkl 2.30 ptg tue dpt jugak...
tapi ellesya yg minum byk dr mummy tau
dia pon dh mula suka apa yg mummy suka... yummy kan.... 
tu piccas dpn cermin sbb member mintak nk tgk perut
hehehe... pakai baju saiz S boleh la nmpk perut yg dh mula memboyot.. :)

bila snap gambo baru perasan batang belon tue ke dalam
haiyooo seb bek emir lena.. so mmg rendahkan seat la.....
dah... jom kita balik n relaxkan diri kat umah plak....
puas berjalan berjimba bermain ber apa lagi hahhaa
tiba utk blk & langsaikan hutang d umah plak :)
 ___________________________________________________________________________________
jom singgah

Wednesday, May 28, 2014

mlm celebration.....

assalamualaikum..... 
autopublish

isnin mlm selasa lepas kami sambut secara kecil2an
dh mlm kan.. mls dh nk keluar...

 nureen buat sendiri tau
nak recipi?? jap g nureen share... hehhe

 anak2 ceria sokmo.. mummy & daddy la mcm x brapa larat jerr kan
mummy dok pening2 ckit.. daddy plak sakit tekak
tgk la muka emir... cumil sgt, nmpk riaksi muka dia yg hepi jer kan....
kakak sya x lekang peace dia tue...

anak2 potong ngan daddy jer k
mcm celebrate besday ellesya plak skali tgk
emir dahulukan kakak la kan

 kek dah potong tapi mana piringnya???

 kami ber4 jerr mkn dh abes setengah kek
nureen buat comel jer kek dia
sbb elly ada nak mkn kosong.. mean x der cream cheese n choc
tue nureen potong 4 kek tue
pastu lapiskan jadi la 4 tingkat mcm ni hihiii

 puji melangit la ellesya bila mkn
dia ckp sedap sgt kek ni 

 emir x cukup dlm pinggan dia nak usik daddy plak

emir bila msk jerr kek dlm mulut... "mmmmmmmm"...
sedapkan....

ok.. kek tue nureen guna tepung kek ni
senang & cepat... cuma cream cheese n choc topping tue nureen rujuk blog kak ita
member nureen yg buat sndrik
dia wat meniaga kecil2an kat perlis...
org perlis bleh la pm umi klau nak yerrr
pm umi kalsum 0195188603
sebungkus rm8 tak termasuk postage 

ri tu buat cupcake pon pakai tepung ni
mmg sedap.. yummy :)
 ___________________________________________________________________________________
jom singgah

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011