Friday, July 25, 2014

#25ramadhan d seoul garden

assalamualaikum..... 
autopublish

#25 ramadhan
setiap tahun bila tiba ramadhan kami mmg akan plan utk berbuka d luar
sekali jer dlm ramadhan... y selebihnya di umah yerr
so mcm sblm2 ni kami slalu book hotel jer
kali ni kami terjah cni
 nak d ikutkan... mmg dh lama sgt nk singgah cni
tp asyik x jadi jerr
so bila semlm daddy tanya nk berbuka kat mana
terus nureen suggest kat cni
tgk blogger yg dh terjah cni pon, menarik sgt

 nureen mls nk bgn p snap dekat2
so dr meja jerr la

 antara dessert yg d sediakan

 ini plak untuk big menu... byk nureen x snap... mana y sempat jer
tiba masa untuk menyetim & mengrill kan semua2 ni
yeaaaaahhhh

kanak2 ribena dh berbuka awal 15minit yerr
slalu kakak sya nak icecream purple
terbalik plak yerrr
setakat hari ni kakak sya berjaya puasa penuh 8 hari k, alhamdulillah...

 kami pilih tomyam soup & kimchi soup

 khusyuk 2 beradik ni menyediakan juadah...
sebelah en suami tue sil nureen

 klau bab buah2an mmg fvret sgt...
3 kali nureen angkut buah2 utk 2 beradik ni tau
yg icecream mkn ckit jerr... slalu yg tu la pulun kan

 berselfie ngan kakak sya b4 msk waktu berbuka...

 dah berasap dahhhh
menggelegak lagi kan
daddy kejap kerusi sana kejap cni sbb 2 beradik ni la...

 emir teruja apa ya? sedap ker nugget tue??

khusyuk smpi x sedar nureen snap pic dia hehehe

 bila mummy ckp "emir, smile...." terus emir rapatkan kepala kat kakak sya
tp kakak sya khusyuk mkn, mummy panggil wat x endah jerr
amboi emir, jelingan menggoda U...

 emir tue... klau mkn nugget n fries mmg nak kena ada sos


kakak sya pon nak try grill daging ker??

 masa mkn x der pic yerr
khusyuk masing2.. ngan telatah anak2 lagi
masing2 dok belajar menggunakan chopstik hihiiii
tgk pinggan atas meja byk dh licin kan
nasi grg, nasi putih, k.teaw, bihun, mee pon ada yerr

 emir mula x sng duduk
dia awal2 dh hadap kenyang, kami la kena melayan kejap karenah dia yg nak jln merata...
siap upah naik turun escalator lagi
benda yg paling dia suka main
seb baik la mummy ni sedia2 ada keta mainan dia dlm handbag
so main la keta tue yerrr

alhamdulillah..... kenyang sgt2 kami d cni
pasni kita terjah lagi yerr daddy... bestttt sgt....
tq so much daddy bawa kami beriftar d cni.. ;)
dah kenyang kita singgah surau yer anak2...
lepas tue projek mencari kasut raya... yeaaahhhh
tu la tujuan sebenar bila berbuka di cni... bleh teruskan agenda ke2 kan hihiii

1st kasut kakak sya yg dpt dlu
mcm biasa kiki lala jadi pilihan ala2 elsa katanya
kasut emir plak x der saiz
so daddy akan servay plak kat tmpt lain sensorang nanti

dannnn x lupa wallet raya utk daddy....
bkn wallet raya sebenarnya, mmg dh lama cari tp memandangkan wallet sedia ada dh teruk, so beli la yg mana ada n ok :)

pastu terjah floor bwh plak cr kasut mummy...
alhamdulillah, dpt... hepi la mak yong dpt kasut baru hihiii....

selamat hari raya semua...
maaf zahir & batin... ;)

__________________________________________________________________________________
jom singgah


Thursday, July 24, 2014

-::selamat hari raya aidilfitri 2014::- 0-0


assalamualaikum..... 

salam aidilfitri dari kami sekeluarga

kenangan di hari raya 2007-2013


maaf zahir & batin :)


__________________________________________________________________________________
jom singgah


Tuesday, July 22, 2014

keluarga kecilku..

assalamualaikum..... 


jom kita kongsi crita ramadhan kami
jumaat lepas, utk pertama kalinya nureen terjah param
tapi bukan param sebenarnya klau jumaat dkt umah nureen tu pasar mlm
so mean sepjg ramadhan nureen blum terjah param la kan
hahhaaa
rekod dunia nih hihiiii
sbbnya nureen tak masak utk jumaat lps, sbb nak balik kampungggg yeaaaa

sebelum teruskan agenda, kami singgah tepi laut dlu
hirup udara segarrrr....

suka la tgk pic ni...
mcm ni la mummy & daddy nak...
x mo gaduh2 kan...

masih ada kudrat utk dokong anak2...
junior dlm perut dh 7bln yerr
suka pic kanan sbb nmpk kurus hahahhaaa :P
muka sblh kiri tu kemain mcm la berat sgt si emir....

weekend mmg kami slalu balik kampung
yerr la bkn jauh pon, sejam jerr
emir tgh sahur yerr kwn2

sahur rambutan... hihiiii...

yg bestnya berbuka mlm tue
bermenukan nasi arab dannnnnnnnnnnnnnnn

kambing bakar dr chef daddy...
memang sedaplah kambing ni...
walaupon daddy dh bakaq last minit, abah nureen mkn bertambah tue....
nak lagi daddy... ;)

menu2 lain pon ado... kurma kambing, acar timun nanas, ikan msk cuka & kue muih :) 
__________________________________________________________________________________
jom singgah


Friday, July 18, 2014

biskut raya 2014

assalamualaikum..... 

dh tgh ari yerr baru nk up n3 hihiii
semangat berkobar2 mak yong tahun ni tau
buat biskut raya sendiri
anak2 dh besar.. so sng la nk mambaking bagai kan
 awai puasa dh plan nk wat 4jenis biskut ni
biskut sarang semut, famous amos, samperit susu & rainbow
tapi terpengaruh dgn blogger lieyalatif punya pasal
so nureen google lg 1 recipi

hahhaaaa... sila jgn pikiq lain yerr
patut tarok ceri merah tp nureen letak choc chip sbbnya choc chip ada byk d umah
so jgn membazir kan....
ni biskut suji

paling mencabar buat rainbow ni sbbnyer agak renyah nk jalurkan satu2
dh tu si ellesya tu nak bentuk love plak kan
2 kali baking abes kat 2 beradik ni jerr dok ulang mkn hahhaa
biskut ni rangup, dh tue rainbow plak kan tue budak2 suka

 4 jenis dh siap packing utk adik
dia request nak bawa balik umah mertua kat perak
semlm baru packing...
sbb semalam nureen cuti hihiiii
& last buat biskut pon semalam la... 
cukup dh kan 5 jenis ni

 taraaaa..... pas g check perut kat clinic desa
terjah kedai runcit depan umah
aduyaaaiiii x tau nak masak apa untuk berbuka
buka icebox ada daging, ikan ada tp x masyukkk jerr
so nureen plan buat mee kuah daging
nak recipi dia??? click cini
tp bezanya nureen x tambah udang & kacang tumbuk
wahhhh... alhamdulillah licin... lega hati mak yong tgk suami mkn bertambah2
ellesya mkn mee kosong ja, mmg g2 la dia, emir plak letih, so masa kami berbuka semlm emir dh tdoq
pkl 8 lebih baru bangun nureen suapkan nasi tomato jiran dpn umah bagi...

ari ni mcm x mau masak jerr
sbb esok nak balik kg
sbb nak blk kg time weekend la nureen manfaatkan cuti last weekend & AL utk buat biskut raya hehehhee
tp x puas lak klau x masak kan... :)
apa menunya????

Al fatihah
#pray for MH17
 ___________________________________________________________________________________
jom singgah


Wednesday, July 16, 2014

cerita keluarga en nasir....

assalamualaikum..... 

ari ni masuk opis lambat
dok ceri berry... sampai opis pon cari toilet dlu...
dh tu mood nk update blog pon dh kelaut skrg ni
x byk pic nureen snap...
by camera ja byk... so jom layannn
random photo nureen ni yerr

sempat terjah giant... cuci mata
sorang minat crita cartoon sorang lagi crita aksi...

kemain emir tiru gaya kakak sya bila jumpak kerusi bola ni

part paling lama kena singgah
emir dh rambang mata x tau nk pilih yg mana
last hot wheel gak yg dia sambar dah tu 3 skali gus..
tapi x beli pon.. dh berlambak kat umah

mummy jumpak krusi comel ni...
jom posing2

amboi kakak sya... sopan la ckit duduk tue.... hihiiii
daddy pon nk wefie

mak yong full version... mmg nmpk gumuk kan hehehhe
mimik muka emir yg nk tergelak....

aeon BM yg baru buka kami terjah jugak
mmg ramai gila org kat dlm tue
parking pon susah nak dapat.. nyaris dh nk balik, baru dpt parking

kami singgah cni nak tukar pampers emir
skali ada small playground
so layan jap
tgh layan tetiba loceng kecemasan bunyi, yg ada kat c2 wat relax lagi
pastu tgk kat luar semua org dh lari keluar
kami plak slamber jerr g kat parking keta sblh atas sbb mmg dh nk blk pon
pastu depa announce ropanya loceng kecemasan tue rosak... hihiiii

yg ni fresh
menu berbuka semalam... dah x tau nk masak apa
teringat IG lieyalatif masak bihun grg s'pore
so nureen goreng sebungkus & bagi jiran tetangga
pastu daddy wat salad + garlic bread
pastu goreng nugget... alhamdulillah kenyang... 

sejak anak dara kami si ellesya dh start puasa balik
alhamdulillah masuk hari ni dah hari ke7... yg selebihnya separuh hari
tiap kali sahur nak mkn sandwish
so pagi tadi watkan 2 sandwish... tp sebelah jer ellesya mkn
sebelah lagi daddy, pastu mummy mkn la 1
balance lg 1... ingat nk bagi bb sitter tp ri tu bg pon emir x sempat nak mkn sbb dia tdoq smpi tgh ari, bangun jer terus mkn nasi
so simpan icebox ja la....

tamat sudah cerita keluarga en nasir... :P
 ___________________________________________________________________________________
jom singgah


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011