Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2014

tahnik & cukur rambut

assalamualaikum.....  autopublish
genap 7ari eshal d tahnik @ buka mulut sekali bercukur..


tok ayah @ wan sebelah mak yg akan kami jemput untuk tahnik sblm ni 2 beradik tu, tok ayah akan tahnik skali bercukur mata dah kurang jelas, so tok ayah cuma bertahnik sapa yg akan cukur rambut eshal????
majlis dimulai dgn bacaan doa
eshal diam jerr...
sambil mendengar bacaan doa...
gd girl la...

uikkk siap menguap...
kakak n abg peneman setia

emir dh dpt game... usung ja la...
tahnik bermula dengan kurma n air zamzam
sedap tgk eshal dpt merasa manisan

tgk.... smpi muncung mulut2 x mau lepas jari tok ayah

skali lagi
pertama kalinya, daddy sendiri mencukur rambut anak
sebelum & selepas

emir pelik agaknya
tgk adik dia dh botak... hihiii

dah botak terus bagi mandi

botak pon berjemaah yerr... hihiii...

cerita berpantang ari ke2 hingga ke6

assalamualaikum.....  autopublish

kami berkampung d INS 2ari
hihiii.... buat mcm umah sndri yerr

riuh rendah 2 bradik ni....

utk yg dh tgk dlm IG nureen
ada yg bleh teka nama baby kan..

 eshal asheeqa binti mohd nasir
nama bunga dlm syurga yg dicintai...
hari ni daddy akan g register...

sweetkan.... kakak sya dpt geng.....

emir plak makan masa nk biasakan diri mula2 dia mcm larikan diri lama2 baru ok
kali ni nureen berteman k adik nureen pon tgh berpantang awal 4ari dr nureen so berjemaah la kami....hihii
pagi2 dok kejutkan baby....
sebelum tidoq


masa ni bru pas berebut nk ribakan baby
tgk la... emir x lepas peluang tau...
yg ni plak dok pakat tolak kepala nk srh baby tgk muka masing2...

haiiiii.......

assalamualaikum.....  autopublish

update dr anset jerr... laptop x bw blk mgu dpn bru nk mtk asben tlg bw blk kg sng nak update blog

welcome..... junior in da houselllllll

assalamualaikum..... autopublish.....
welcome junior 17 sept 2014 8.45pg ins specialist hospital alor star, kedah baby girl 2.4kg














pisang goreng cheese nun dari taiping....

assalamualaikum.....  autopublish
alahaiiii semakin hari semakin slow berblog nak bw apa ntah lagi... masa & keadaan yg kurang mengizinkan
mmmm.... layan jerr la n3 ni yerr dh rata2 kita tau pasal pisang grg cheese ni kan so dh alang2 kami terjah taiping, ada taklimat ckit so masa otw balik teringat blogger kak alona so ckp kat member jom kita cari
 sapa yg g taiping bleh a singgah tepi jln jerr dekat kemunting, selepas station minyak petronas sebelum kem vatalion klau dr arah highway la kan tak pon call ja no tertera nak tau mana lokasi
 pelbagai pilihan
 bukan grg pisang jerr ada cempedak pon ada yerr tp kami beli pisang... tgk bro tue tarok susu, choc, cheese ikut la apa kita nak
 ni nureen punya yeeaaa.... akhirnya mak yong dpt apa yg d idamkan cheese susu.... sangat rangup kalau makan terus lps beli yerr klau bw blk... lembik @ lemau la ckit kannn
ni member punya nureen rasa gak ckit, sedapppppp... choc cheese x rugi beli... klau nureen x lunch lagi rasa sekotak ni bleh abis s…

ellesya ajak mengeteh...

assalamualaikum.....  autopublish
daku muncul kembali... skrg ni dh kurang update blog kan x per la janji jalan jugak...
dah 2 minggu ellesya ajak mengeteh so sabtu mlm lepas, mummy ckp kat daddy  so daddy stuju.. kami tunggu daddy blk dr workshop kwn dia sbb daddy slalu g tolong2 repair & belajar sekali repair keta sng la klau pa2 jd kat keta kami kan hehehe
dkt pkl 10mlm bru daddy balik ellesya dh landing atas katil tp bila ckp nk p minum tea tarik & roti canai terus senyum.... emir ni beria2 kan, mcm la pandai baca menu2 tue sbb tgk kakak sya ambik menu, dia pon nak jugak
kakak sya yg slamber....  tengok menu bagai nak order mcm2 walhal roti canai jerr hahhahaa
sebelum menu sampai, layan dlu telatah anak2  daddy srh kakak sya baca doa makan bila suruh emir tadah tangan boleh plak dia buat mcm tu
daddy dok tunjuk apa tue?
perasmi mlm tue daddy tgk jerr emir cicah roti canai ngan sambal pedas tu sambal tue skali kunyah sekejap jer dia dh luahkan menu daddy plak roti & sup …