Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

minggu pertama persekolahan.....

assalamualaikum.....  autopublish
sesekali menjenguk blog yg dh bersawang waduhhh... kok bisa jadi begini...
bkn tak mau update tp x sempat memandangkan lps abis berpantang nureen kan msk kerja balik dh hujung tahun so mmg berlambak2 la document nak sattle ni pon x abis2 lagi meng'file'ling segala mak nenek tue haiyaaaa.....
apa2 pon syukur alhamdulillah punya keluarga bahgia, kerja & kerjaya.. amin...
tgk blogger2 dh update crita 1st day anak kat sek so nureen x mau la ketinggalan kan meh ikuti episod minggu pertama persekolahan ellesya seawal jam 5pg nureen dah bangun elok jer bgn nak masak, eshal plak terjaga, so breastfeed jap, dlm 5.30pg bru masuk dapur alhamdulillah, sempat jugak buat nasi goreng sotong, telur dadar & star bread utk ellesya 1st day sekolah risau jgk x pandai nak membeli di cantin kan
nasi goreng masih perlu diperbaiki pada rasanya kureng ckit... myb sbb kalut kot... hihi alasan kalut walhal dot dot dot hahahhaaa daddy mmg dh ckp awal2, pagi biar d…

today.....

assalamualaikum..... 


tq so much daddy.... emuah... cantik sgt... suka sgt dengan keluasannya....
 sambut simple2 jerr ellesya & eshal dah lena
suapan manja dr soami terchenta
emir juz bergambar jer semlm, x mau mkn bgn pagi tadi kami pakat2 dok perangat ellesya, haha.... __________________________________________________________________________
Sihat itu Jihad TEROKAI RAHSIA SEBENAR  bersama QASEH GOLD

orientasi ellesya....

assalamualaikum.....  autopublish
sabtu 03 jan 2015
berlangsungnya orientasi utk stnd 1..
xcited tau, pkl 5.30pagi dh terjaga tanya mummy dh bleh mandi ker
hahhaaa.... sabo jer lah

emir & eshal nureen tinggal kejap kat umah bb sitter
tepat jam 9 pagi kami dh rejister & ambik tag name ellesya kelas 1 mutiara.. senyum cover gigi.. sbb pagar dh roboh 1 tiang.. hahhaa... depan plak tu kan..
seisi taklimat kami ber wefie... manja2 gitu :P masa ni ellesya dah masuk kelas...  cikgu ajarkan mcm mana nak membeli makanan di cantin & masuk kelas wat xtvt
abis taklimat kami terjah kelas ellesya untuk bayar yuran bagus2.. duduk depan sekali.. tp apesat muka masyam jerr kahkahakah... keluar ja dr kelas nak balik terus tarik tudung
selfie dpn pagar sek kenapa nureen blurkan nama sek??? untuk keselamatan :) ada paham ka??? hahaa.... risau kan sekarang ni mcm2
moga anak mummy & daddy sronok bersekolah dicni belajar rajin2 k... jadi anak yg solehah & cemerlang dlm semua bidang amin
 …

churros santapan petang

assalamualaikum.....  autopublish
lebaran baru 2015 nureen buka blog dengan recipi ni nureen rujuk blog azhafizah
Bahan-Bahan: 1 1/2 cawan tepung gandum 1 sudu besar butter 1 cawan air 1 sudu besar gula 1/2 sudu kecil garam 1/2 sudu kecil esen vanilla 1biji telur Nozzle muncung bintang Piping bag Minyak masak untuk menggoreng
Cara-Cara: 1. Didihkan air, masukkan butter, gula dan garam . Kacau sebati dengan api yang sederhana 2. Perlahankan api, masukkan tepung sikit² atau dengan cara mengayak supaya tepung tak berketul². Kacau sehingga rata dan tutup api.( Agak berketul sikit tapi jangan risau dah uli nanti okaylah) 3. Masukkan telur yang telah dipukul terlebih dahulu. Kemudian masukkan esen vanilla dalam adunan tepung tadi, uli sebati gunakan tangan bila adunan dah sejuk sedikit. 4. Masukkan adunan dalam piping bag 5. Buat bentuk stick atas baking paper (kalau takde boleh tabur tepung je sebab tak nak bagi melekat). 
nilah ropa churrosku...
lepas goreng x sempat nak snap, dah tinggai byk ni jerr ana…