Tuesday, March 31, 2015

RINDU NAK ACTIV BERBLOG

assalamualaikum.....
 autopublish

kemain besau tajuk yerr
tp seriusly mmg rindu nak activ berblog mcm dolu2
tapi apokan daya, keja makin byk
nak draft kat umah pon dh x sempat
huhuuu
layan random photo kami

last kopek kat psr mlm 2 mgu lepas
sambar jugak buat suami terchenta :P

lepas kwn suggest, terus g beli
perghhh boleh thn jugak.. buat penggemar coffee bleh try

masa ni umah tgh serabut, ada small renovation hahhaa
renovate la sgt kan.. hihiii
tgk sepah brg merata... mcm2 dok ada, korek buang abis 
tgk anak beranak, disebabkan mummy depa ni dh lama x masak
so maggi kuah yg paling simple & dpt pujian dr suami 
perghhhh bangga beb... hihiii


ni lah dia menunya
tapi nureen terlebih minyak la plak...
seb baik sodap hihii ;P

rasa mcm dh up pic ni tp tetap nak up skali lagi hehehee


keintiman eshal & emir tiada tandingan...

nanti sempat nureen up lag k ;)

 ________________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Monday, March 23, 2015

pengaruh U-Tube...

assalamualaikum..... 
autopublish

weekend yg entah minggu bila
jom kita terjah queensbay k anak2...

syg kakak pada adik...


dah kekenyangan apa lagi... ZZZZZzzzzzzzz

singgah sebentar kat siam xpress pekena waterchestnut
tp tak sesedap dulu la huhuu

wajib bwk kakak n abg main2 kat PG dlm aeon kan
so berselfie ja la keja mummy & eshal 


nmpk tak 2 bijik keta dok parking elok jer atas kotak susu emir tue
tu ja dia.. bila emir yg taksub ngan kereta yg tukar2 colour bila masuk dlm air ais @ suam
so x sabar la kan nak balik umah menerai
playdoh tu kakak sya punya
tak kan beli menan utk emir ja akan... kakak pon wajiblah hihiii

nilah dia pengaruh u-tube... tgk pic ni...
nmpk kan, pic atas tadi keta tu clr putih, bila celup ngan air ice bertukar gold

layan video keterujaan anak2




boleh view x?? huhuu mcm x bleh ja...
byk kali try up video nih

bangun esok pagi plak lain ceritanya
semua keta yg biasa pon emir nak rendam dlm air
hahhaaa...
eh, baju dah lain, prasan x?? hahhaa
biasa la bila dh main air.. basah abis baju... :P

ni kes nak ajak mummy p kedai dulu
hahhaa.... slalunya bila antar bb sitter emir tidoq
jarang2 dia akan terjaga
bila terjaga gini la... nak ajak g kedai dulu la, suruh ronda2 dulu la
tapi ni sekejap jer... elok nureen dh gerak g opis slalu nya emir dh diam
pastu mula la xtvt dia main game la, tgk cartoon la, main ngan eshal bla bla...
:)
 ________________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Monday, March 16, 2015

playdoh time!!!!

assalamualaikum..... 
autopublish






ada yg compius x??
hihiii....
(hanya mampu secoet coretan)

 __________________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Wednesday, March 11, 2015

eshal asheeqa... @-<)

assalamualaikum..... 
autopublish

ari ni pon nureen nak share pic yg dh hampir 2bulan hihii
suka benor tau nureen ngan romper elmo bwh ni
eshal baru 2bln nureen dh belikan hihii...
so bila eshal dh 4bln bru bleh pakai
ambik saiz 6m-1y baru la bleh pakai lama kan3x...

dah pandai selfie tau anak dara sorag ni :)

masa ni kami bersiap2 nak g ambik kakak sya blk dr sekolah keb & antar ke sekolah agama plak
kebetulan nureen cuti
so bawa 2 beradik ni temankan...

blanje drumstik seketoi...

bila dah nak masuk keta
kita suruh emir cepat2 pakai kasut dia bleh g ambik cekak kakak sya n kalut2 pakai
hahahaaa..... ada plak...

dlm perjalanan di tgh ari yg tenang... eshal mmg sng klau bab nak tidoq
kami siap bwkan bekal nasi goreng utk kakak sya mkn
so x yah g lunch kat kedai
pas siap2 terus antar g sek agama & kami ber3 terus balik

dah balik dr antar kakak sya g sek agama...
habiskan susu tu dlu yerr, syg susu mummy tu kan..
sempat pump sblm berangkat tadi buat bekal dlm perjalanan hihii


sampai jek umah, emir merindui semua cars2 dia :) 


#################################################################################

sapa suka snap pic anak tgh tido....
nureen salah sorangnyerr.... dr ellesya smpi ke eshal..
wajib ada pic tgh tido :)


i lioke this piccas
hepi sgt 3 beradik ni tgh main2..

emir lebih rapat ngan eshal berbanding ellesya
dimana eshal ada d situ la emir dempek
tambah klau emir nmpk mummy dok snap2 pic eshal
dia akan mencelah & srh snap pic dia skali hihiii



last piccas for today...
my brown eyes sweetheart eshal asheeqa mohd nasir
emuah....



 __________________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Tuesday, March 10, 2015

ellesya.emir.eshal... siblings

assalamualaikum..... 
autopublish

jom kita jamu mata dgn
progress 3 beradik nih
eshal, yg dh mula nak merangkak & duduk di usia 5bln 3minggu


mcm la pandai sgt nak tiup angin kat bola tue

ni pic 2mgu lps...
x yah mandi lah eshal oii kita g cucuk 5bln jap k hahhaa

mentang2 la clinik dpn umah jer
so x yah la wangi2 kan..
x mandi pon eshal tetap wangi.. ;)

masa dok layan meletopera, tgk la emir...
perli ker apa ya agaknya.. ke nak habaq yg sora TV tu kuat sgt??? ahhahahaa
mendalam maksudnya tue

setia la ngan U-tube cars dia tue

pow daddy mmg serah... kalu bleh semua dia nak...
hahaha....
hot wheels tetap di hati... 

saja menerai headband baru ni hihii
anak dara layan jer la mummy dia sorang ni yg suka sgt ambik gambo


hahahaa.... nak bergaya punya pasal kan


dah slalu beli jer masa dinner kan
mak x sempat nok nak masak2..
so ptg tu gigih siap pakat ngan ellesya
dia tlg mummy jaga eshal, so mummy laju2 masak d dapur
semua ni main campak jer
so nama menu ni bihun campak2 hahahaa...


 __________________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011