Wednesday, April 22, 2015

cars besday cake for emir.....

assalamualaikum..... 
autopublish

ceria tgk raut wajah besday boy malam khamis minggu lepas
minat sgt dia ngan McQueen tau
masa bawa kuar kotak kek dr petiice, dia ok lagi
tpi bila nmpk jerr pic atas kek tue
apa lagiiii...... ceria + tak terkata la...
 special utk anak teruna
blueberry delight cake
ni skali utk dinner yerr
semua hasil tapauan... hihii... mak x sempat la nak masak lps balik keja huhu

even dia dh sgt teruja ngan kek cars dia tue
tp tetap setia ngan u-tube cars mcQueen dia lagi kan...

jom..... seisi potong kek..
besday boy dah besar la, nak potong sendiri

 tersentuhnya pisau tu kat icing kek, kemain kuat dia gelak
hahahhaa, tgk la pegang pisau pon hujung2 jerr....
1st time kan bagi potong sendiri tp tak terpotong pon
abis, camno nak mkn kek???? .. hahaha

so potong ngan daddy k... tu pon kemain marah daddy pegang pisau ngan dia
eshallllll..... tumpang xcited utk abam emir kan
nanti besday kamo nak wat skali kakak sya kerr??? 

Bismillahirohmanirrohimmmm.........
abam emir genap 3 tahun 14/4/2015   4.30petang....
nak selit jugak pic anak dara kecik kami yg xcited jugak tue
tgk tangan dia, gengam mcm geram jerr ngan kek tue
hihiii
asyikkkk sgt bila tgk telatah anak2 ni kan


besday boy dh dpt sepotong... so potong utk kakak sya plak

nikmatnya dpt mkn kek yg slice ngan blueberry & cheese tue...
hhhmmmmm.....

 jom close up ckit :P

 uik.... x lepas la u-tube dia tuh

 candid time tp sempat gak daddy sua kek yg dh kena gigit hahaha

 lagi pic makan mlm kami
bknnyer apa, tgh draft n3 ni nmpk bihun tomyam tue, alaahhaaaiiiii lapar la plak :P

 last, besday boy mintak pic keta atas kek tu letak dlm pinggan dia :)

 emir jugak seorang peminat kek
klau dia betul2 lapar, boleh habis 2 slice tau :)

Selamat Hari Lahir Emir Areeq
Moga Panjang Umur
Murah Rezqi
Menjadi anak yg soleh.. Amin.....


 ______________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Friday, April 17, 2015

kena buli??????

assalamualaikum..... 
autopublish

planning nak ajak picnic, postpone yer anak2
tp 2 beradik tu dh x dpt picnic daddy ttp bw jgk mandi pantai kejap
seb baik la umah dkt jer ngan pantai kan
sekejap pon dh berbaloi
janji anak2 hepi :)
balik mandi pantai masing2 lapar
so corn flake wit milk 2 mangkuk hahahaa.... :P

otw nak balik kampung
dh eshal asyik dok jenguk jer abam emir pakai spek, so nureen bg eshal pakai jgk 
hahahaa
tu spek ellesya, dh lama cr x jumpak, dok kemas2 bilik jumpak plak
dulu mmg ellesya ratu spek arr
mcm2 design ada, abis patah hahhaa.... 

kan abam emir dh pandai selfie hihiii

ni dah kira kena buli ngan mummy la ni :P

smpi umah mertua, kena buli lagi
hahahhaaaa.....

di sebalik tabir :P

lepak2 santai sambil layan video aeroplane emir.. ;)

dah letih kena buli, terus lena....


ahad, lepas zohor kami balik penang
skrg ni ptg slalu hujan lebat
so kami ambik jln balik awal ckit
sampai jek kat umah smbhyg asar terus ajak anak dara buat dadih
mmg dh lama dia dok ajak buat


x sabar la tu nk mkn dadih
fvret anak dara dadih honeydew...
abam emir dh lapar sgt, so dia ratah jer sayo yg tapau dr kampung hihii...

 ______________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Wednesday, April 15, 2015

besday boy simple celebration...

assalamualaikum..... 
autopublish

planning mcm2 utk besday boy
x pe, plan2 kita laksanakan OK
hihii...

baek punya dok posing, emir masa ni x tau lagi ari tu besday dia
tp dia macam dpt rasa jer kan
naluri besday tu kuat agaknya hahhaaa

agak last minit preparation
tgu yerr.. kita celebrate lagi pas ni k
besday boy dh x nmpk cupcake comel yg kakak sya belikan
dia nmpk hadiah dia besau.. haha
yg terkejutnya, besday boy nyanyi lagu besday ngan mulut yg tertutup
kiranya humming la kan hahahaa

cepattttt... kita serbu tgk hadiah dari daddy
xcited jgn ckp la kan
koyak2 tak boleh minta kakak sya koyakkan

jaga2... bos kecik dh datang...
eshal tgk jer gelagat kakak n abg dia kan


tengok senyuman kegembiraan yg x terkata dr besday boy
bukan senang nak snap gambo dia statik mcm ni tau
dpt plak ketapi pjg ni kan
suka la dia, crita choo choo train tu mmg fvret la jugak
sama la thomas & friends pon hihii

cepat buka....
dah pasang segala rail alaaaaaaaaaaa nureen lupa la snap pic emir tgh main
semua nureen ambik video
try up video x bleh pon huhuu

puas main baru rasa lapar yerr
dh abis separuh kakak sya makan
hahaha


2 bijik cupcake comel utk emir
dia makan sebaik mungkin
dap katanya... :P


tinggai la emir n mummy jer x tdoq lagi
ni kalu di biarkan bleh terlentok kat cni
main train ngan superman x abis2 hahaa....

 ______________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Tuesday, April 14, 2015

emir areeq turns 3.. ;)

assalamualaikum..... 
autopublish



 _____________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Friday, April 10, 2015

singgah sebentar.... >@

assalamualaikum..... 
autopublish

:)
muncul kembali...
dah masuk bln april nooo
cepatnya masa berlalu...
meh la layan random photo by henpon kecek aku nih hahaha

anak dara ni x mau senyum plak...
makin cerdik makin ligat
dlm usia 6 bulan dh boleh duduk, merangkak & berdiri hihii

ni kat mana nih
kami terjah clinic desa kejap
bw eshal cucuk utk 6m
dh lewat 2mgu dr date sebenarnya, mak bz nokk, x sempat
emir tue dok peksa buku merah aunty mana la yerr


 layan emir yg ber wefie...
eshal 6m 2 week = 6.4 kg & 67cm tinggi
wahhh..... sronok dgr kan :)

sempat lagi snap sebelum kena cucuk 

ni pic lama, dh sebln lebih rasanya
ker pic ni dah masuk blog?? ntah lerr
yg pasti emir is da very caring brother ok...

dah kenyang susu mula nk pejamkan mata kannnnn....

kemain lagi kan... layannnnzzzzzz

kami 4 beranak jer... kakak sya tak ikut

mulanya roti sapu butter tabur gula castor
pastu mula la akai dia, gula castor masuk botoi susu plak dah.. hoishhhh

pastu ada hati nak bw roti mkn kat dpn sambil tgk tv yerr
jgn harap laa... dah, mkn kat c2 ja

anak dara nureen ni mcm biasa, dh siap nk g sek agama plak sebelah petang

balik dr sek, ada hadiah la dari daddy
sorang 1 transfomer :P
kakak sya dok wat apa la lagu tu smpi emir dok heran

ni pic terbaru, weekend lps, balik kampung
terjah bilik baru yg wan buat kat sblh blkg, bilik ibadat @ bilik sembahyang
dah 90% siap :)
nak snap pic emir berkopiah sepjg mlm tu
ssh betoi... so umpan la srh kakak sya n haziq posing
hampeh, emir x layan hahaha

balik dari kampung singgah abang E capati, kulim
sedap oooo.... sapa nak coba sila2..
kami tapau roti arab sama kari daging
perghhh, daging dia sgtlah lembut


 _______________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011