Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Jejari Roti Coklat Celup Nestum

assalamualaikum..... 
sebelum posa ri tu nureen ada g 1 butik kat bayan baru ada la beli 1 biskut ni memang sedap tup2 bila nureen join letmasak dlm instagram ada org up recipi biskut ni pergghhhh.... boleh try ni :P

http://letsmasak.com/recipe/4632-jejari-roti-coklat-celup-nestum Ingredients
5 keping roti ½ bar coklat masakan 1 cawan nestum 1 sdb marjerin 2 sdb susu pekat
Instructions 1.Potong roti berbentuk jejari dan bakar pada suhu 180°c selama 15 minit. 2.Sementara itu masak coklat masakan secara double boiler. 3.Masukkan susu pekat dan marjerin bersama coklat masakan sambil kacau rata. 4.Celupkan roti bakar tadi ke dalam coklat dan salutkan dgn nestum 5.Biarkan coklat mengeras dan bole lah di hidang.

jom, bleh try sbb simple jer hihiii.... ___________________________________________________________________
Sihat itu Jihad TEROKAI RAHSIA SEBENAR  bersama QASEH GOLD www.getshera.com
serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bi…

#airTanganSuami8Ramadhan

assalamualaikum..... 
semalam... mak goyang kaki la dpn TV kan sambil layan si eshal yg makin ligat skrg ni meh kita tgk.. apa menu kami semalam
siakap besau mak beli semalam siap siang yerr sonang & cpt la nak masak
tu dia.... daddy bab membako2 ni mmg terror

presentation tu wajib hihiiii
ati2... tu tab pon ado skali hahahaa sayangnya pic dh siap lupa plak nak snap...  dh tinggai tulang baru teringat hahhaa yg pasti, anak dara & teruna nureen tu mkn punya la byk mmg sronok tgk... mau tidak... anak dara mkn 3 kali tambah nasi anak teruna nasi sejemput tp x terusik pon dok meratah ja ikan tu sambil mulut "uuummmmm daaaappppp (sedap)" tq daddy :) ikan bakar terbaekkkk di dunia :)

 ___________________________________________________________________
Sihat itu Jihad TEROKAI RAHSIA SEBENAR  bersama QASEH GOLD www.getshera.com
serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 ki…

we luv U DADDY!!!

assalamualaikum..... 

besday daddy thn ni jatuh dlm bln puasa so nk beli kek sebijik mcm membazir plak kan  daddy request faveret kek dia maap yerr... tayang kek awai2 pagi hihiii cuppucino cheese cake, baked cheese cake (feveret besday boy)  choc cheese cake & strawberry cheese kek (ellesya pilih)
anak2 ber wefie ngan besday boy... cian eshal... kurang sihat.. GWS  di balik tabir.. puas gak nk dpt pic yg semua tgk camera :P
so dah celebrate besday boy mummy buatkan dessert ni... maap lerr presentation x secantik recipi di bawah hihiii yg pastinya sedap ooooo.......
pic asal dr blog http://www.azlitamasammanis.com/2015/06/nikmatnya-di-4-ramadhan.html
AIR BUAH COCKTAIL
1 tin buah-buahan campuran ~ fruit cocktail
1 tin susu sejat
2 tin susu air ( guna tin susu sejat tadi untuk sukatan air)
3 sudu besar tepung kastard 1 cawan gula Secukupnya agar-agar siap atau sumi Ketulan ais secukupnya secubit garam 1 sudu teh esen vanilla  Satukan air, susu, gula, tepung kastard, secubit garam dan sediki…

moga panjang umur, murah rezeqi.. amin

assalamualaikum..... 
to beloved husband.... HAPPY BIRTHDAY... Thinking of you on your birthday  and wishing you all the best!  I hope it is as fantastic as you are  you deserve the best and nothing less



 ___________________________________________________________________
Sihat itu Jihad TEROKAI RAHSIA SEBENAR  bersama QASEH GOLD www.getshera.com
serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


corn flake rangup berkismis nama diberi...

assalamualaikum.....  autopublish
tudia... baru posa 2 ari, dh dok crita pasal biskut raya hahahaa.... actually, en suami dh lama minta buat corn flake kurma memandang isteri dia ni mls nk gelintir bulat2 so gugel la recipi paling mudah di abad ini hahahaa
emir sgt rajin nak membantu tau byk kali dia mintak nk tarok adunan tu dlm corn flake & gaul2 mana la mummy dia ni nak bg kan... kang ada yg jatuh ke lantai so... kacau dlm bekas udah lerr k....
ni hasil mummy dia dh masukkan, so emir ambik kesempatan la hihii kakak sya siap tanya, emir!!! (perghh tegas) besar esok nak jd chef ka?? emir paham ker soalan kakak?? tp emir juz ulang jer sebut chef... :P
nin dia hasilnya...
dpt jugak 3 bekas... sekarang dh tinggai sebekas jer kat umah sbbnyer ni bukan biskut raya yerr juz buat kudap2 depan tv jerr.. mmg rangup.. sape berminat nk wat sbg kueh raya sila tgk recipi di bawah yerr tq pada guiltypleasure-recipes.blogspot.com sbb share recipi yg super duper sng & sedap :)
sukatan dlm oz.…

char koay teaw penang

assalamualaikum.....  autopublish
klau mai penang x mkn char koay teaw mcm x lengkap jugak kan so memandangkan weekend lepas daddy standby so kami mmg lepak umah ja la cuma mlm ahad tu daddy ajak dinner kat luar jommmmmmmmmmmmm....... kami terjah medan mkn yg baru buka area gelugor
eshal baru bangun tidoq masa ni daddy & emir g order makanan
tu sbnarnya kdai kawan daddy so kami lepak mkn kat cni tu daddy yg seluar merah tu... emir kat sebelah berpjamas putih
nk letak jugak pic yg daddy snap hihiii
sementara tunggu makanan smpi kami posing lagi x der herannya camera 2 beradik tu bila dpt game
fresh orange & carrot susu
ni namanya ubat batuk hahahaa.... emir & ellesya kebetulan mmg baru jer dok batuk2 yg uniknya ABC dia bulat canggini hihii emir dok kecur air liur dh la tue bila mummy suruh tunggu jap nak snap hahaha
licin la 2 beradik ni bedal :P
ni offcoz la ellesya... speggthi carbonara fvret selamanya hahhaa
khusyuk jerr mkn.. pic char koay teaw lupa plak nk snap yg pasti…

S.E.R.U.N.D.I.N.G.......

assalamualaikum..... 
mai tgk cni kaih
nureen nak promote ckit ni

puasa kan dah dekat
sesuai benorlah kan klau ada serunding ni masa bersahur
berselera dengan nasi panas2..
mkn untuk berbuka pon boleh.. klau untuk raya lagi la sedap kan4x
SERUNDING KAMPUNG LAUT KELANTAN
ni memang sedap baq hanggggg....

boleh whatapp / sms kak yanie yer di 012-9218016
atau singgah d blog kak yanie
http://aliaharyanie.blogspot.com/
bukan setakat serunding jerr ada tau...
so nak tau boleh la singgah kat link atas tu yerr

serunding ikan

Alhamdulillah...  moga bisness k.yanie bertambah maju.. amin
 ___________________________________________________________________
Sihat itu Jihad TEROKAI RAHSIA SEBENAR  bersama QASEH GOLD www.getshera.com
serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...