Thursday, September 10, 2015

2 syawal....

assalamualaikum..... 
autopublish

sambungan cerita raya & last pic yang ado... hihii
biasanya kami akan balik raya ke3, memandangkan raya ke 3 daddy standby
so raya ke2 kami gerak balik dah
sbb ptg tu daddy dh nak balik penang, kami anak beranak stay back d kg smpi abah & mak blk dr umrah :)

raya ke2 kakak sya decide nak serba putih
so 4 beradik tema basic putih, mummy jerr tak 

sempat berwefie dulu kan

wefie ngan eshal plak.. muka dh ngantok tue...

 td muka ngantok kali ni muka baru bangun tdoq
perjalanan 2 jam plus minus :P

 sepjg dok snap gambo emir, aksi ngaga mulut yg dia pilih
so semua tiru emir hahaha

 hahaaaa... bulih la kakak sya tue...

 pipi merah sebelah dok peluk mummy atas riba

dr jauh nmpk ja tol emir dh x senang duduk
klau keta x byk, boleh la abam emir touch sndri touch & go ni klau byk idoknyerr daddy nk bagi
pakai smart tag lagi cepat

 mlm dikampung... abah & mak baru bertolak dr mekah raya ke2
raya ke3 smpi KL stay umah kakak sehari
raya ke4 baru bertolak balik

BFF nureen dr zmn sek men, ahlam... masa otw blk semlm singgah umah ahlam
x dak jodoh, ahlam dh kuar beraya
so raya ke3 ahlam otw nak balik taiping, singgah beraya..
dpt jumpa sekejap pon dh ok
kami selalunya sethn sekali jer dpt berjumpa huuuu
eshal & nuha pon sebaya, eshal tua sebln jer ngan nuha :)

 petang tu dok tak dok abam emir ambik songkok amal dok posing
ambik atas kepala amal plak tu
bukan boleh nmpk amal buat apa, semua dia sebat
2 pupu tu x jumpak rindu-rinduan, dh jumpak kwn + gaduh.. hihi



kakak sya siap nak g beraya ngan p.ngah & mak ngah
mummy x sedap perut, so x join

beraya ke umah pakcik2 sebelah abah

jugak ziarah kubur arwah wan sebelah abah
Al-fatihah buat arwah Md Noor bin Hashim

mlm ke2 kami dikampung baru adik dr KL sampai
eshal & lia pon sebaya, lia tua 4 hari jer dr eshal hihhi ;)

lia x brapa nak klau org x kenal

antara gambar2 mak n abah semasa dimekah
abah post dlm wassap masa raya pertama

ni plak adik aku yg beraya diperantauan..
raya haji ni kita jumpak yerrr

selamat tiba alhamdulillah...

tgh ari esoknya.. mak & abah selamat sampai
cepat2 bersiap ambik gambo
tu ada yg belum mandi hahaa....

kakak sya & zara ni pon share hari besday
dpt bag yg wan dpt dr tabung haji plak.. kemain ajak zara posing
dress tu dh lama beli tp skrg masing2 baru boleh pakai

abam emir jeles la mummy x snap gambo dia
apa lagi terus blocking...

zara payah nak tgk camera, kecuali klau selfie baru nk tgk camera
shawl insta kakak sya beli kat IG... bestnya insta ni sbb x redot even basuh ngan mesin basuh

last piccas raya ke6 kami blk ke png dh...
moncong2 mulut anak dara tue
 daaaahhhhh.......
 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
 membeli sambil membantu...


Monday, September 7, 2015

memories raya 2015

assalamualaikum..... 
autopublish

wachaaaaa.... lama x aku menyepi.... 
nak berblog mmg rindu sgt tp apokan dayo... sejak tukar unit baru ni byk komitmen kerja hihii
sebenornyerrr byk cerita-ceritik selepas raya puasa ri tu..
satu persatu akan ku ceritakan di blog ni k
insyaALLAH... so weekend la aku draft siap2 kat umah
ni pon tgh draft mata dh layu sgt2..
letih kuar jln2 pg td hihii....

apa2 pon.. moh lerrr layan crita raya family kecik aku raya thn ni
syawal dh lama berlalu... x lama lagi dh nk raya haji
aku baru nk up n3 raya.. lambat pon x pa kan janji aku up jugak hahaha

tahun ni en suami pilih tema clr : PURPLE...
family aku ni mmg dr dlu x pernah tempah baju raya
semua ready made, janji clr sama .. 
ceria anak dara aku ni di pagi raya, siap ajarkan niat mandi sunat hari raya lagi pg tu
makeup tu wajib dah... nak nmpk comey la di pagi raya hihiiii
yg tak tahan, dia plak ngajar kita mcm mana nk buatkan eyeliner bg nmpk cantik
kemain yerrr, ni semua u-tube la

lain pulak ngan anak teruna ni
nangis2 x mau pakai baju melayu tu... dah x mo pakai daddy buka la
pastu slow2 pujuk ngan mcm2 ayat & akhirnya pakai balik hahaha
abam emir oooiiitttt... mcm2 la kamooo

setelah termakan pujuk terus sporting bila nak bergambo
kopiah x nak pakai x pa lah janji baju melayu mau pakai kan4x...

 kat hall plak... buah hati pengerang jantung mummy & daddy

 ni satu hal, nak snap pic cun2 ber3 cukup susah...

selepas selesai solat sunat hari raya, sesi bergambo la plak
photoG dah ready tueee... berebut plak photoG ni yerrr

pagi tu ramai benor jadi cameraman pakai henpon sendiri la, pakai camera la
so x semua pic ada... mana ada ja aku sumbat dlm n3 ni
daddy wit ayahanda terchinta

 mummy's turn.. peace yolll

 ampun & maap dipinta d pagi hari raya...

cucu2 pulak

 tgk abam emir tu, sronok la dpt duit raya dr wan
sampai mummy nak snap gambo eshal, dia yg interprem....
dok tayang duit raya hihiiii

eshal mcm tercengang pon ada tp tetap sporting

daddy & sil

tu iklan ubat gigi ka?  hahahaa

kakak sya dah besar so dh pandai mcm mana nak berposing 
abam emir x lepas la game keta dia

eshal.... geram aihhhh

muka penuh xcited dpt duit raya dr mak long @ sil

BIL & anak2 buah

syg daddy ketat2... selamat hari raya...
kakak sya Q awai sgt la.. kaci la chan mummy nk lomantic ngan daddy ckit

ada ja aksi menggoda kakak sya tue

 yg ni plak nak lari dh belum sempat salam pon hahhaa

 eshal menurut perintah

 headband kat kepala x leh nk letak lama, dia keja nak tarik ja

anak2 mummy kena kiss mummy lama2...

tahun ni beraya kat umah mertua sebab mak & abah aku menunaikan umrah
raya ke2 baru depa balik...  


bebas

moga kekal bahagia hingga ke jannah
amin

 ni plak gaya otomen eshal hahaha
byk kali snap baru bleh dpt yg cun

posing berdiri pon wajib :)


ni klau daddy tgh baca sure la dok puji sensorang
muka sama hihi... pastu muka dh tirus runcing x tembam2 hahaha (ampunnn)



gegurl's turn

 abis bergambo kami beraya ke rumah mak chaq @ kakak sulung FIL

 dlm perjalanan 2 beradik ni ketiduran
kakak sya naik kereta ngan tok & wan

mulus jerrr... bila anak2 tdo mmg aku suka sgt snap gambo
abam emir tu nyanyi2 kecik sebelum mata pejam

dah bangun ponnn.... kenyang mkn bekal bubur nasi..

model headband ker dik hahaha

dah smpi daaaa... posing2 kejap



 kekalkan kemesraan yer anak2.. x mo gaduh2...

last..... kasut pon nak interprem k
yg x dak kat c2 kasut eshal jer.. tp kasut sport eshal ada hahahaa
 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
sama2 kita membeli sambil membantu...


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011