Monday, October 19, 2015

# eshal turn 1

assalamualaikum..... 
autopublish
draft on : 3 am (18 oct 2015)

tenggelam timbul alahaiiii... cam no nih
semakin hari semakin byk keja & masa pon semakin laju jer
akhir zaman... moga tak lalai.. amin

jom kita sambung cerita
kesah besday eshal 17 sep yg lalu
simple2 jek celebrate kan... janji anak2 hepi

 besday girl mlm tu hepi sgt
yer la, 1st time la katakan... tgk la, kemain dia tenung kek yg comel tu
geram agaknya...
kecik pon dh cukup, x yah membazir kan

 mmg hepi sgt tgk eshal... dia suka la kek tu bila tgk respon yg sgt2 memberangsangkan
hihiiii
abam emir pon tompang...

 abis jer nyanyi lagu besday, eshal terus ngap... hahahaa
amboiii, anak dara tue...
sabo2, mkn ngan sudu k...

 abam emir dh pandai snap gambo la...

 semua org kena suap mlm tu

 smpi dh nak naik atas meja daaaaa

 kak sya pon nk rasmi henpen dia kan
abam emir!!! awat jenguk sampai tara tueeee....

 alolooo comel sgt...

______________________________________

siang kami celebrate kat luar 
kat mana lagi klau bkn queensbay kan

selfie, wefie semua ada

bertukar2 headband aih besday girl ni
last2 rambut ikat toncet @ pokok kelapak hahahaa

 masuk ja dlm queensbay bdk2 ni apa lagi
cmfrm la nk naik kan
jom kuruskan bdn hahahhaa

 singgah harvey norman jap.. cuci2 mata

kedai lego baru buka la... jom2

ok.. kat cni la kami celebrate
haiii, sama tinggi ja toncet 2 bradik ni hahaha

kakak sya plak khusyuk pilih menu

blur pon totap nk tempek
besday girl pilih menu yg sama ngan kakak sya la....

gelagat 2 beradik tu hanya diperhati oleh kakak yg sulung
perrggghhhh ayat...

eshal, belum makan lagi dh siap sapu mulut ngan tisu
hahahhaaa..... jgn makan tisu sudahhh

taraaaa.... ni la menu kami petang tu...
yummmmyyyyy....

hari ni eshal dah setahun 1 bulan

1. dh bleh berjalan masa umur 8 ka 10 bln ntah
    dlm umur tu la.. la dh makin lincah, dok berlari2 dh
2. makin cerdik, paham arahan & apa yg kita ckp @ larang
3. sgt peramah, suka bercerita itueww ini, bagai kita paham
4. kuat nyakat abam emir... abam plak x melawan hahaha
5. apa kita mkn semua dia bedal
6. suka mkn biskut :P
7. pandai ber high 5 & salam cium tangan tak pon salam kasi pipi kat tangan kita hihihi

sekian...


 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
 membeli sambil membantu...



Monday, October 5, 2015

27.08 ellesya turns 7 & zara turns 3

assalamualaikum..... 
autopublish

pejam celik pejam celik dh masuk bln 10 kan
mmg cepat ja masa berlalu...
kesibukan sekarang smpi dh x dak masa nk terjah blog
nak bw umah kawan2 pon x sempat, rindu sgt tau
sepi sgt blog ni.. bersawang penuh

jom la kita throwback gambo2 yg terperam jekkk dlm camera aku nih
cerita besday girl ellesya & zara 27/8 yg lalu

besday girl dh x kisah kek mcm mana janji ada bunga katanya
so yg simple & sedap...
manggo cheese kek...


suprizeeee..... saja tau daddy nyakat besday girl kasi kotak kosong hihii
besday girl x tau masa ni

kemain x sabar nk bukak kotak tu

emir pon dpt tp emirnya dlm tu ada helikopter
hihii

posing la kunun2nya adiah betoi kan hihi

kebetulan dekat opis ada pasar mlm
so daddy ambik kakak sya pas sek agama singgah belikan makanan2 ni

helikopter dh keluar dr kotak...
yg besday girlnya plak??? emir yg xcited.. skali hahahaaaaa kosongggg
menjerit la besday girl
sedih la kannnnnn

pastu daddy nyakat lagi...
bagi cover saja... masa ni dh xcited tau, sbb besday girl mmg minta hadiah henphone dr daddy
sekali dh tarik keluar x dak isi dlm cover tu hihi
emir la paling hepi sbb dpt 2 kotak hadiah haha

taraaaa.... kotak gold baru keluar..
tgk la... dpt hadiah kek dh tolak tepi yerr

masing2 khusyuk kan...
mummy ajak potong kek pon dok boleh postpone jap

:)

org pertama yg kakak sya call, daddy..

kak sya.. dh la tu...
jom posing ngan kek plak

selamat panjang umur, murah rezqi & menjadi anak yg solehah
aminnnn

emir pon x kurang hebatnya kan




ok tamat smpi d cni k...

_____________________________________________________________________

ZARA besday at ampang

zara plak kek princess... jeles plak kakak sya bila tgk kek zara yerr

zara pon xcited sgt... sampai kiss princess kek dia hihi

next day
2nd kek besday
ellesya anak baby sitter yg buatkan
zara plak aunty dia kot yg bagi 2nd kek ni, lupa dah.. hahaa


dlm byk2 rainbow tu zara juz mkn yg choclate sahaja hahaha

ni plak aksi kakak sya yg buat emir terpegun 
hahhaa

besday sya kami sambut mlm rabu
so weekend la tunggu nk g queensbay carikan adiah besday dr mummy plak
dr mummy pon kakak sya request jgk
apa yg dia request??? tungguuuuu
jln2 sambil cuci mata

taraaaa..... nila yg besday girl nak dr mummy
sbb kasut sport kakak sya mmg dh banyak tp kaki kakak sya tu cpt pjg
semua dh x padan
sbb tu dia request yg baru
dah dpt kasut kita layan anak2 main plak

eshal pon teror main
masa ni lagi sebln eshal genap setahun
tunggu n3 eshal plak yerr

sebelum balik singgah j-co layan yogurt dulu
tgk... buli daddy plak depa ni hihii
eshal dh dibuai mimpi...

tq pd kwn2 yg masih sudi singgah cni :)
insyaALLAH nureen akan membalas kunjungan bila berkesempatan :)

___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
 membeli sambil membantu...


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011