Friday, August 29, 2014

30 syawal.... jamuan raya d opis...

assalamualaikum..... 
autopublish

opis nureen ni mcm trend dah
mmg slalu hujung2 syawal la kami akan buat jamuan raya
alhamdulillah, sambutan yg sgt menggalakkan dr staff opis & team contractor

kakak sya mmg wajib la join
ni last dh kakak sya join sbb thn dpn dh start msk sekolah
mana bleh suka hati jekk nak cuti kan
dah dkt 2 minggu tau, kakak sya asyik tanya jerr
bila jamuan raya kat opis mummy??
hihiii...
sempat kami berselfie sblm smpai opis

sampai jekk mmg bertungkus lumus la 
potong lemang, buat air asam, susun atur segala tapiiii..... gambo ni
nureen x prasan pon, bila masa bdk opis candid
mulut dok ngomel apa pon x tau hahaha

bila dh tau, renyeh sampai ketelinga tuee, hahhaha
nureen potong lemang ni mulanya ber2 ngan kak ros
pastu kak ros buat keja lain, potong sorang2
rasanya dkt 7btg jgk la nureen potong

mentang2 depa ni ada monopod...
sana sini bergambo.. bolatnya mak yong...................

tue dia, kibas yg dah siap di golek kat balik pulau
ni 1st time nak mkn kibas 
sedap isinya...

kak fauziah potong penuh gaya ooooo....

 majlis belum mula ellesya dh ngap dulu, tembikai & lemang
lemang @ pulut mmg faveret ellesya
pastu kibas plak.. siap mai habaq kat mummy yg kibas tue sedap la mummy, hahhaa
3 makanan tue jerr ellesya ulang mkn
nasi ke apa semua dia x mkn

 layan menu utama kami, nasi arab, kibas golek, ayam bakar dan
air asam tue campoq ngan kerisik
nureen yg cadangkan tau
mmg sodap teramat lah, dari kak ros

 untuk kuah, kari ikan & dalca kosong

 lemang & rendang yg membangkitkan suasana raya

 puding kastad marble offcoz la nureen yg buat hehee
samprit bahulu & maruku kami beli jer kan
kek lapis sarawak kak sofia bawa

majlis di mulakan dengan ucapan ringkas dr bos nureen
tgk la ellesya kat blkg tue
merajuk ngan mummy g duduk kat krusi tue
merajuk sbb nak buka tudung, nureen tak bagi hahaha
abes jerr bos bg ucapan nureen srh la buka, klau tak muka masam jerrr
dia plak klau jumpa bos nureen, manja kemain tau
siap bleh duduk atas riba lagi

sementara tunggu tetamu lain ambik makanan
kita bergambo dulu
kami seunit tapi tak seopis

 antara tetamu yg hadir
staff2 telekom d gelugor & unit nureen d bkt mertajam
serta team contractor

bila masa la kena candid nih...
tgk la masing2 dok nganga ja hahhaaa

last part, kaum adam yg kena basuh membasuh yerr....
bagus3x... hihiii
__________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

Thursday, August 28, 2014

turns 6y on 27.08.2014....

assalamualaikum..... 
autopublish 


Ya ALLAH
jadikanlah anakku ellesya afreena org yg solehah & taat beribadah
panjangkanlah umurnya, lapangkan rezeqinya
cerdaskan akalnya dan terangilah kalbunya
kurniakan ilmu yang banyak & bermanfaat
serta sihatkanlah jasmaninya
dengan Rahmat Mu yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
AMIN.......

kebetulan mlm selasa lepas
kami bawak anak2 terjah queensbay
biasa la, mana lagi klau bukan bawa depa main2 kat cni

 
bila kakak sya dh dpt gang, emir main la sorang2

keta dah abes org naik
so kongsi yerr

elok kami singgah toyrus, ellesya minta hadiah....baru teringat tau
yg esoknya 27/8 besday ellesya
Ya ALLAH... mcm mana la bleh lupa nih
walhal minggu lepas dh planning nk wat kek ngan dia
so memandangkan kami dh dlm toyrus
besday girl, sila la pilih hadiah yerr

xcited sgt tgk byk keta2 comel tergantung
rambang oooo emir nk pilih....
tp tgk pic ni emir yg lebih2 kan
dia peluk smpi 5 bijik keta tau... tp kami beli 1 jerr hihiii

besday girl pilih ngan penuh gaya
emir pon tompang skali kan....

 mmg ini yg dia nak sgt2
sbb nureen ada tunjukkan video & pic tisya anak aimi @ mamatisya dlm IG
main barbie ni
so ellesya cari semlm terus jumpa
ok besday girl dpt hadiah ni.... xcited blk terus nak mandikan barbie ni
tapi daddy tak bagi sbb dah lewat mlm
hujan plak mlm tue kan so esok jerr yerr
 
sempat jugak kami belikan kek comel ni buat besday girl
kek tiramisu... sedap sgt

kebetulan mak yong mmg teringin nk mkn macaroon tu
so mmg srh kakak sya n daddy belikan kek ni 

mummy ni, asyik nak ambik gambo jerr
bilanya nak potong kek
x der tiup2 lilin bagai yerr, lilin tue juz hiasan hehehe

Bismillahirohmanirrahim.......
kami layan mkn kek semlm... 2 potong mak yong mkn
besday girl sepotong jerr
pastu cepat2 simpan sbb emir dah nangis2 mengantok masa ni hehehe

happy birthday kakak sya....


juga buat zara.. hepi besday....
__________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera
assalamualaikum..... autopublish

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (7) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (27) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) chef daddy (3) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (148) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (56) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) family (15) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (3) kampung (24) kashmir (2) kenny rogers (4) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (4) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (1) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (26) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (6) raya (41) recipi (19) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (2) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tasek (2) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (25) western (1) ww (30) zara (5) zara amal daniel adrian (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011