Monday, May 25, 2015

cerita bila balik kampung

assalamualaikum..... 
autopublish 

godek2 jumpak pic anak2 kat kampung last 3 week
jom layannnnn

kakak sya mmg rapat ngan abg daniel
jom main bola sama2 hihii...
abam emir pon join wokehhh

org dok main si emir dok kelebek pemain plak hahhaa


eshal pon teman kakak & abg2 main kan hihiiii

masa otw balik kami siggah SR belikan kek
buat besday abah, aiman & emir d bulan april

suka tau tgk emir mkn, mmg pulun
tambah klau sedap, mmg byk la dia mkn

candid eshal... geram tol ngan telatah yg makin ligat skrg nih

eshal wit ayesha... aloloooo...
pipi ayesha tu... aiiii geram aih

 eshal wit haziq a.k.a kembar
hahhaa.... ada jugak kan iras2 sepupu ni :P
erat pelukan haziq tue tau
insyaALLAH hujung tahun ni haziq bakal dpt adik :)

pagi ahad penuh keceriaan.... eshal ni mmg bgn awai
kdg sebelum subuh dh bgn
so sebelum mandi kadang tue eshal lena dlu seround hihiiii


org lain dok membongkang lagi dlm umah
kami 2 beranak melawat kawasan jap
hirup udara segar di kampung

:)


 ____________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Monday, May 18, 2015

p.i.c.n.i.c

assalamualaikum..... 
autopublish 

khamis last 2 week
penang cuti uollssss.... cuti apa??? cuti permatang pauh mengundi hihii
so projek kami apa lagi
release 10sen & hepikan anak2...

mummy anak 3 ni awal2 dh bgn siapkan tapauan nak g picnic
yg dlm bekas hijau tu offcoz la moi @ bubur nasi eshal kan
dannnnn k.teaw grg tue, 1st time tau nureen masak
alhamdulillah, em soami kata sodappppp
fries, nugget & cheeseball tu biasa la... mmg fvret bdk2 la kan

belum sempat siapkan tmpt duduk, 2 beradik ni dh start ngan xtvt masing2

so mummy & daddy isi perot dlu yerr
eshal pon kan.. pas mkn baru kita bikin havoc k hahahaa

2 beranak ni mulut penuh makanan 
ahahhaaaa..... kembong pipi2... 

yg lagi 2 beradik ni x kenal erti lapar
main kejar sana cini

bila daddy dh kenyang, apa lagi
mula la menjala... suka la 2 beradik tu sbb bleh pegang ikan jap g

ellesya mmg suka bab ni banding ngan emir yg penakut ckit
jangan harap la dia akan pegang ikan tu
lagi jauh dia duduk ada la

ni ikan apa ntah lupa la daddy
tp daddy x bg pegang 

tue dia... dah penuh timba, rezeqi kucing yg join kami picnic ri tu

emirrrrrrr..... dia ni stakat sluar ja basah
klau srh join kakak sya mandi jgn harap la

ikan pon x brani pegang... guna sudip tu pon dia kelepiaq 

gigih kakak sya bw air, dpt ikan besar

nin dia... besar la ckit dr awai tadi hahaa

mummy keja snap gambo ja la

emirrrr.... kucing tak mkn pasir la....
hahahaa... kakak sya bagi ikan tu kat kucing, so emir pon nak bg kucing mkn
memandngkan x brani pegang ikan, dia jamu kucing pasir kahkahkakhhhh

turn eshal pulak kannn... x kan tgk jerrr
ni 1st time dia main pasir & mandi pantai

layan abisssss

ssh nk dpt snap gambo depa dok elok2
so candid ja la

eshal kemain menjerit2...

sronok tgk muka masing2

lagi lagi & lagi

eshal tu, kena pegang tangan dia
bknnya apa tu jap g, dok gengam pasir & masuk mulut
ooohhhh tidaaakkkkkkk

nampak.... mmg x leh ralit...
eshal skrg dh 8bulan... kejap jer kan

mummy pon nak interprem tp x leh nk tgk camera sgt hahhaaa

aloloooo.... geramnyerrrr yer ngan pasir tu 

kat c2 ada bilik air, tp kunci la plak
seb baik ada paip kat luar bilik air tue
so lepas mandikan eshal, terus kebabooooommmm
mengantok amat la mmg time dia tdoq kan

nyamannya tidoq ngan tiupan angin pantai :)
yeeeaaaa..... selesai sudah xtvt picnic kami ari tue
mlm plak kami wat xtvt lagi 
tgu sambungan n3 yerrr

tq daddy, cancel kayuh2 beskat & bw kami picnic
 ______________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (7) aquarium (1) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (31) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) chef daddy (3) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (7) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (5) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (1) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (26) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (8) raya (42) recipi (20) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (2) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (25) western (1) ww (31) zara (5) zara amal daniel adrian (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011