Wednesday, July 1, 2015

random photo wednesday

assalamualaikum..... 


buah durian sulung yg luruh kat kg tahun ni
abah rasmi... abg send pic ni :)

bila ntah daddy g mancing tgh laut ngan kwn2 

tudiaaaa.... pemancing tegar!!! 

cincau serbuk ni kwn nureen buat sndiri, sng nk pos, 
 bleh bancuh ikut arahan d belakang
nureen pon dh beli, tgu masa nk buat ja
ada berminat bleh wassap UMIE 019-5188603


lepak2 santai ngan daddy dlm bilik :)

cik sayo a.k.a nia zara beriadah...
gelaran cik sayo ni bknnyer apa... zara ni pantang nmpk sayur sawi masak air
dia akan mkn smpi licin
abis ja dlm mulut, lambat ja kita suap dia akan sebut sayo... sayooo
hahahhaa

tgk badan la.... hihiiii
amal bila weekend kuaq breakfes ngan papa g mkn roti canai

sebelum puasa ri tu kak nureen singgah umah kejap
so temanin dia g kiosk2 dlm giant, utk pasarkan produk getsheranyerr

otw blk umah singgah dpn queensbay jap mkn satey ikan

balik ja sambung lg main keta la emir ni kan

sambut ramadhan d kg... ni otw g sungai petani carikan baju raya

malam selepas berbuka wit haziq  


pic masa eshal baru 4@5 bulan rasanya 

hepi sokmo amal... lupa dh pic ni kat mana

maap yerr... abam emir halfday yerr puasa  

cantik plak tgk cik sayo pakai dress ni
tgu eshal besar bleh kasi pinjam x? hihiiii

manis isi dragon fruit ni
2 bj rm5.++ rugi plak beli 2 bj jerr hihii

tgk la eshal mkn, dh sropa pakai lipstik hihii 


murah bangattt... daddy pon terkejut
3 bekas ni rm10 jerr.. alhamdulillah rezqi anak beranak

fresh sgt pic ni
semalam, daddy nak mkn burger masa berbuka, 
so dh bakaq2 n prepair semua bahan cuma x satukan jer
bior la tekak masing2 nk taroh apa dlm burger tu kan
sekali 2 beradik ni nak mkn salad ja ngan thousand island
layannnnnnnnn



 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Monday, June 29, 2015

Jejari Roti Coklat Celup Nestum

assalamualaikum..... 

sebelum posa ri tu nureen ada g 1 butik kat bayan baru
ada la beli 1 biskut ni
memang sedap
tup2 bila nureen join letmasak dlm instagram
ada org up recipi biskut ni
pergghhhh.... boleh try ni
:P


Ingredients

5 keping
roti
½ bar
coklat masakan
1 cawan
nestum
1 sdb
marjerin
2 sdb
susu pekat

Instructions
1.       Potong roti berbentuk jejari dan bakar pada suhu 180°c selama 15 minit.
2.       Sementara itu masak coklat masakan secara double boiler.
3.       Masukkan susu pekat dan marjerin bersama coklat masakan sambil kacau rata.
4.       Celupkan roti bakar tadi ke dalam coklat dan salutkan dgn nestum
5.       Biarkan coklat mengeras dan bole lah di hidang.


jom, bleh try sbb simple jer hihiii....
___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Friday, June 26, 2015

#airTanganSuami8Ramadhan

assalamualaikum..... 

semalam... mak goyang kaki la dpn TV kan
sambil layan si eshal yg makin ligat skrg ni
meh kita tgk.. apa menu kami semalam

siakap besau mak beli semalam siap siang yerr
sonang & cpt la nak masak

tu dia.... daddy bab membako2 ni mmg terror


presentation tu wajib hihiiii

ati2... tu tab pon ado skali hahahaa
sayangnya pic dh siap lupa plak nak snap... 
dh tinggai tulang baru teringat hahhaa
yg pasti, anak dara & teruna nureen tu mkn punya la byk
mmg sronok tgk...
mau tidak... anak dara mkn 3 kali tambah nasi
anak teruna nasi sejemput tp x terusik pon dok meratah ja ikan tu sambil mulut
"uuummmmm daaaappppp (sedap)"
tq daddy :)
ikan bakar terbaekkkk di dunia :)


 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Thursday, June 25, 2015

we luv U DADDY!!!

assalamualaikum..... 


besday daddy thn ni jatuh dlm bln puasa
so nk beli kek sebijik mcm membazir plak kan
 daddy request faveret kek dia
maap yerr... tayang kek awai2 pagi hihiii
 cuppucino cheese cake, baked cheese cake (feveret besday boy)
 choc cheese cake & strawberry cheese kek (ellesya pilih)

anak2 ber wefie ngan besday boy...
cian eshal... kurang sihat.. GWS 
di balik tabir.. puas gak nk dpt pic yg semua tgk camera :P

so dah celebrate besday boy
mummy buatkan dessert ni... maap lerr presentation x secantik recipi di bawah
hihiii
yg pastinya sedap ooooo.......

pic asal dr blog

AIR BUAH COCKTAIL

1 tin buah-buahan campuran ~ fruit cocktail

1 tin susu sejat

2 tin susu air ( guna tin susu sejat tadi untuk sukatan air)

3 sudu besar tepung kastard
1 cawan gula
Secukupnya agar-agar siap atau sumi
Ketulan ais secukupnya
secubit garam
1 sudu teh esen vanilla 
Satukan air, susu, gula, tepung kastard, secubit garam dan sedikit esen vanilla dan masak atas dapur dengan api sederhana hingga mendidih
Senantiasa kacau adunan supaya kastard tidak melekat di dasar periuk
Bila dah didih, sejukkan
Setelah benar-benar sejuk, masukkan dalam mangkuk, letakkan sumi jelly dan buah-buah cocktail
Letakkan juga ketulan ais bila menghidang nanti
Jika suka boleh perahkan juga jus lemon atau hirisan lemon di dalamnya



selamat mencoba :)
 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (33) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (7) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (1) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (26) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (9) raya (42) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (2) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (25) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011