Monday, January 19, 2015

minggu pertama persekolahan.....

assalamualaikum.....
 autopublish 

sesekali menjenguk blog yg dh bersawang
waduhhh... kok bisa jadi begini...

bkn tak mau update tp x sempat
memandangkan lps abis berpantang nureen kan msk kerja balik dh hujung tahun
so mmg berlambak2 la document nak sattle
ni pon x abis2 lagi meng'file'ling segala mak nenek tue
haiyaaaa.....

apa2 pon syukur alhamdulillah
punya keluarga bahgia, kerja & kerjaya.. amin...

tgk blogger2 dh update crita 1st day anak kat sek
so nureen x mau la ketinggalan kan
meh ikuti episod minggu pertama persekolahan ellesya
seawal jam 5pg nureen dah bangun
elok jer bgn nak masak, eshal plak terjaga, so breastfeed jap, dlm 5.30pg bru masuk dapur
alhamdulillah, sempat jugak buat nasi goreng sotong, telur dadar & star bread utk ellesya
1st day sekolah risau jgk x pandai nak membeli di cantin kan

nasi goreng masih perlu diperbaiki pada rasanya
kureng ckit... myb sbb kalut kot... hihi
alasan kalut walhal dot dot dot hahahhaaa
daddy mmg dh ckp awal2, pagi biar dia yg antar ellesya
walaupon sek ellesya mmg dkt jer ngan opis nureen, tp kalut la jgk sbb nureen nak antar eshal n emir dlu
ellesya plak paling lewat kena smpi sek dlm 7.25pg
tapi daddy ckp better smpi awai, tak kalut
alhamdulillah seminggu lepas mmg daddy yg hantar 
bila balik sekolah, nureen punya turn plak
ambik ellesya bwk g lunch sebelum hantar ke sek kafa

faveret dia la ni
nama dia 'raumit'... sedap... 
anak dara ni request strawberry & limau utk bw bekal kafa
ok ja la... jaga bdn la katakan hahaaa

1st day kafa, nureen org last bayar yuran
so sempat la tgk ellesya break
bab berkwn mmg tak risau sbb ellesya sgtlah peramah
masa ni pesan la kat dia srh tunggu sampai mummy smpi, tunggu kat cantin jer tau lps abis sek
ellesya :"okkkk, sya tau la, mummy p la masuk opis!!" hahhahhaaa

2nd day after school day...
nmpk berselera kan, walhal ada la 2 3 mulut jer dia mkn
dok nmpk abc tu hahhaaa....
air smpi 2, abc pon nak, sirap bandung pon nak... mmmmm

hari berikutnya byk nureen yg suapkan
klau nk bg mkn sendiri gini lah jadinya... mkn x bersungguh

sek ellesya ni mmg dari 1st day lagi depa x bg parent hantar smpi dlm kelas
juz smpi pagar sekolah ja
yg ni nureen bleh masuk smpi ke klas sbb mai collect duit rm100 tu
sempat la snap pic dia hehehe 
sehari sebelum buat bento ni
nureen buatkan spegthi goreng, sosej & bebola ketam
ellesya makan tak byk pon.. huhu

so hari rabu masa ambik dr sek kafa, tanya dia esok nak bawa bekal apa??
dia nak simple jerr 

katanya, break kejap jer, dia  x sempat sgt nak mkn
ellesya punya pesyen sebenarnya bkn masalah break sat x dan nak mkn
tapi dah bg bawa bekal dia tetap nak membeli
hahhahaa... biasa la kan...

slalunya dia akan beli jus carrot, mee goreng, sosej, nugget
tp bila ckp, sng, bw jer bekal nugget ke sosej ker, sya suka mkn kan
so jimat la masa beratur membeli
dia tak mau plak... hahhaa... sronok gamaknya nak beli & bayar kan
sebelum ni tak pernah merasa

jus carrot mmg dia suka sgt beli
bila tanya, awat nak beli jugak jus carrot, air kan dh bawa
katanya, jus carrotkan baik utk mata... hihiii
ni yg lawak
perasan tak??? hahahaaa.....
kejadian berlaku pada khamis tgh hari
sekali terperasan, awat la kaki ellesya ni, bila berjalan jadi terkeluar ke tepi
suruh dia berenti & angkat kain
hahhaaaa..... mummy gelak & snap gambaq dulu la baru habaq kat ellesya
yg dia DAH TERSALAH PAKAI KASUT!!!!

bila tanya sya ada msk lab ka apa yg buka kasut??
dia ckp x la, dr pagi tadi dia pakai x buka lagi kasut tu
maksudnya, dari rumah la dia pakai terbalik... kahkahkahkahhhh....

mau tak salah pakai, daddy dok kejan suruh cepat
kelam kabut la kawan tu pakai kasut takut kena tinggai hahhaa

habis sudah episod minggu pertama persekolahan ellesya
respon ellesya utk seminggu bersekolah :
 dia sronok sbb dpt ramai kwn & semua kerja sekolah dia dpt A dr cikgu
hari2 ambik dr sek dia akan buka bag & tunjuk semua kerja2 tu..
alhamdulillah, moga anak mummy & daddy terus cemerlang.. amin
 __________________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Friday, January 9, 2015

today.....

assalamualaikum..... 



tq so much daddy.... emuah...
cantik sgt... suka sgt dengan keluasannya....

 sambut simple2 jerr
ellesya & eshal dah lena

suapan manja dr soami terchenta

emir juz bergambar jer semlm, x mau mkn
bgn pagi tadi kami pakat2 dok perangat ellesya, haha....
__________________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (7) aquarium (1) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (28) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) chef daddy (3) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (57) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (3) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (1) family (16) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (25) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (4) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (1) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (26) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (6) raya (42) recipi (20) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (2) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tasek (2) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (25) western (1) ww (31) zara (5) zara amal daniel adrian (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011