Wednesday, August 20, 2014

tempat yg buat anak2 happy.... dannnnn susah nk keluar!!!!

assalamualaikum..... 
autopublish

sape yg familiar ngan blog nureen ni
mmg dh tau sgt la kannn
tempat mana lagi kami tuju klau bukan queensbay!!!!

mak yong kan dah x larat nk jalan laju2
so biar la anak2 pegang tangan daddy jerr sng nak control kan
berjalan beriringan sambil emir melompat2 kecil

tgk la ke'hepi'an anak2 kami
biar depa main puas2, kami laki binik bleh la berehat & bercanda hahhaa

emir tu patut duduk ngadap kakak sya tp x mau..
nak buat mcm dia tue driver yerrr

kakak sya suka melukis kebelakangan ni
dpt papan tue, x lepas la
so emir main la sorang2

yg peliknya, emir mlm tue
dok (masuk keluar)2x dari keta menan tue dh lebih 20kali rasanya
awat tak tau, dok buat lagu tue
bila panggil dia jeling2 jerr 

kali ni rasa senang nak ajak emir keluar dr PG tue
sblm ni, melalak menangis kuat oooooo
dah la kami terlupa bw stroller
ropanya x dak stroller dia lagi sng nk ajak keluar yerr
yg ketinggian tue mcm x betoi jerr...

masuk kedai hardware kejap kannnn
kat lantai pon ok.. hihii

ni lagi satu perangai emir
mmg sebijik macam daddy
sgt2 minit dengan kereta, x kisah la iklan keta ka, cerita yg berkaitan ngan keta ka
khusyuk abesss...
kena panggil byk kali baru mau ganjak dr c2...



 __________________________________________________________________________________ 
jom singgah

#getshera
r />

Tuesday, August 19, 2014

random makanan jamu tekak hehehhe

assalamualaikum.....
autopublish

pagi2 layan mata yerr....
gambo random by phone jerr.... x sempat edit dh hehehe
  
tq daddy....
kambing bakar tapauan dr open house
daddy bw balik masa g open house umah member
bw blk yg masih belum bakar so daddy bakar by oven hehhee
mavelous sgt2...

nasi tomato udang
sedap wehhh.... beli kat psr mlm dpn umah jerr
sblm ni x dak, mgu pertama pas raya baru nmpk akak tu jual

sup sawi faveret anak2
sng bila wat sup mcm ni anak2 mmg mkn byk, puas ati tgk depa mkn

dh lama teringin, tgk ig #fareydah..
terus order... perghhh rangup beb... sedaplahhhh

bila tgk member post k.teaw kungfu terus tergoda ngan sayur2 dia
tp x suka plak bila k.teaw tue di salut ngan telur
so terus tukar menu dinner, mee bandung

anak teruna ni mmg mkn pedas... teman mummy mkn kan

breakfast ngan gang opis kat gerai bwh jerr
sedappppppp.... k.teaw grg ni

daddy teringin nk mkn soto
so mak yong plan2 masak d umah 
kebetulan pagi sabtu mak call nak mai umah 
so terus g kedai cari bahan basah...
ni 1st time buat tau... sambil masak smbil tgk recipi 
nureen ikut recipi blogger azie & kakina

pg tue daddy join sukan TM dulu...
daddy dpt no 3 dlm ping pong
tahniah2.. :)

puas ati tgk suami, mak abah adik & adik ipar mkn bertambah
yg rasmi soto ni offcoz la emir, semangkuk dia mkn...
pujian melangit tue d terima hehehe

mak bawakkan rambutan & dokong dari kampung
tq mak abah.....

ahad mlm.... daddy laju2 g beli dominos pizza
mak yong dah x brapa larat nak masak..
masak ikut mood jer skrg ni hehhee

menu dinner semalam
bila bff ahlam ckp ladna pon sodap byk sayur
so mummy request daddy belikan k.teaw ladna
perghhh puas ati sayur mmg byk :)



jom singgah

#getshera
r />

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (7) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (26) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) chef daddy (3) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (147) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (56) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) family (15) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (2) kampung (24) kashmir (2) kenny rogers (4) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (4) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (1) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) queensbay (26) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (6) raya (40) recipi (19) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (2) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tasek (2) times square (3) TLF mag cover (1) TM (17) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (25) western (1) ww (30) zara (5) zara amal daniel adrian (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011