Posts

Showing posts from February, 2012

bila kami di kampung....

Image
ASSALAMUALAIKUM...
dari McD lagi ellesya x putus cakap nak bagi rabbit makan carrot sampai muncung mulut2 bila kami masih x sampai2 kat kg sampai ja dh tgh hari ellesya tetap request lg bila ckp tgu la petang cikit.. ellesya dah tak reti duduk diam,  kehulu kehilir dia dlm umah bila petang tiba.....
rabbit ni baru berusia 2 minggu kata pak ngah bulu dia pon baru ja tumbuh cepatkan rabbit ni membesar
rasanya rabbit ni dlm ketakutan sbb ellesya bg mkn carrot dia x mau la
ellesya : rabbit ni suka kat sya la....
pose ngan rabbit kesayangan
bila dah x mau mkn carrot ellesya mintak tlg daddy ambilkan daun & bunga kertas utk dia bg rabbit makan alahaii... rabbit makan ke bunga tue?
daun ya la rabbit makan tp bunga??

ellesya buat sapu2 atas badan rabbit
merahnya mata dia....
pose paling cute dr ellesya & rabbit :)

usung ke meja plak
rabbit tue susah nak jln masa kat atas meja ni
licin barangkali sbb bila dia jln mmg nmpk kaki dia x leh statik...

masuk dlm sangkar jumpak ibu & bapak rabbit plak
dlm san…

keranamu pancake...

Image
ASSALAMUALAIKUM...
weekend  masa yg sgt2 sesuai utk bersama yg tersayangkan jom kita mulakan crita weekend kami 
keranamu pancake!!!!???? apa cerita disebaliknya??? daddy.... mlm b4 kami blk kg daddy request nk BreakFast kat McD katanya teringin nk makan pancake sbb x pernah mkn yg McD punya klau perasan la.. slalu nureen jek ngan ellesya yg dok g BF McDkan so seawal 9 pagi sabtu lepas kami gerak ke McD sebarang Jaya hehehe... nureen pernah tersilap tau MJ dah betulkan sbb nureen ckp ni McD Seberang Prai hahhaa
kami ambik box A breakfast family  sampai ja ellesya dh nmpk playground
sooo... excited la mkn dlu cepat2 sbb kami cakap klau nk main kena makan dlu

tertunai sudah impian & harapan daddy hehehe

dulu nureen soang2 ja suka minum coffee ni tp bila skali daddy pon try minum dia pon dh terpukau sedapkan.. ni blum tambah gula & cremer lg :P
dah kenyang laju jerr g main masa ni tgh ramei.. mmg friendly tol ellesya x kira umur semua dia kawan.. nureen dh x larat nk bangun so snap dr jauh ja hehhee dad…

terjah siam xpress kali ke 2

Image
ASSALAMUALAIKUM...
bila nk start n3 ja terdiam 1000 kata dah x tau nk start ayat apa hahhaa
kita straight to da point k crita mlm jumaat lepas kami terjah queesnbay lagi :P dinner kat sana.. dlm dok x dak idea nk dinner apa asben ckp kita mkn kat siam xpress ja la k nureen ok aja janji kenyang kan :) jom layannzzzz....
setibanya kami, daddy & ellesya bz dok pilih menu nureen bz dok jd PG sampai kena marah ngan daddy hehhee... ye la dah pkl 9 lebih kan, kang kedai nak tutop x leh mkn :P

amboiii... sampai mcm tue skali ellesya belek menu yerr
ehhehe... tergelak nureen tengok mimik muka ellesya ni..
menu x cmfrm lagi, ellesya plak dok main2 ngan bayang2nya
asyik benor tgk daddy pilih menu dah siap order daddy kuaq kejap selesaikan urusan dia & nureen dok melayan la karenah ellesya 
ni ada la akal dia nak buat apa tue????
sempat nureen snap deco dlm restoren tue
hahhaa... dok bawah meja katanya nak tdoq
pastu naik atas kerusi smbung tdoq purak2 lagi
tapi bila aiq kami dah smpi laj…