Wednesday, October 31, 2012

wordless wednesday

assalamualaikum
autopublish

will be a racer???




Tuesday, October 30, 2012

Eid al-Adha - Eid Mubarak - 10 Zulhijjah 1433H

assalamualaikum
autopublish

alhamdulillah
berlalu sudah 10 zulhijjah @ aiduladha kita
seisi bergambar tak semeriah aidilfitri
jom layan beberapa keping gambo yg sempat nureen snap :)

sehari sebelum menyambut aidiladha
en.soami, mak & abg bertungkus lumut menyiapkan lemang

 
di pagi raya
sementara menunggu en.soami pulang dr menunaikan solat aidiladha

rumah pertama yg kami kunjung
ellesya as a PhotoG 
rumah tok teh, antara rumah yg wajib kami kunjung di pagi raya

mak teh @ mummy zara & soami terchenta

ada besday cake la, made from mak long
mana besday boynyerr
ellesya suka sgt nk snap gambo cake ni

tok teh ada wat kenduri korban & akikah cikit pagi tue

 ellesya mintak nureen snap gambo dia tgh berlari2

 sweet la anak dara ni

emir mengantok sudahhh..
merengek2 la cikit pagi tue

ellesya marahkan tok long a.k.a mama besday boy sbb dukung zara
mintak tok long bagi zara kat mak teh
hahhahaaa....

 ni apa hal plak, ellesya marahkan sapa ni?

ni la besday boy, anak bongsu mak long 
alahaiii masam nya muka knape ni??

 ellesya wit cucu menakan tok teh :)
tok teh mana? alahaii lupa snap daaa
 sempat bergambo sekejap
tapi kami anak beranak x der plak bergambo

 zara silau mata kot tue pasal pejam jerr mata dia

 kunjungan ke dua
kami ke umah tok nureen sebelah mak
tapi gambo tok nureen x snap sbb tok x pakai tudung hehhee

ellesya bila jumpe kezen nureen mcm ni la
seb baik kakak munifah sporting hehhee

 mintak snap lagi utk yg pakai tudung plak
 mmg ellesya mudah @ senang berkawan

peace yalll...
terselak sudah kain tue...
pas raya kat umah tok kami terus balik n relax2 kat umah jerr..
:) 






Monday, October 29, 2012

bila chicken rice shop tutup kami terjah.......

assalamualaikum
autopublish

last week
bila plan ahad kami terjah queensbay nk lunch kat chicken rice shop
skali tutup sbb renovation huuuu
so berubah arah ke siam xpress


1st makanan ellesya yg smpi dlu

beria2 mkn walhal rasanya ada la dlm 3 4 sudu je
pastu ckp dh kenyang sbbnya dia byk minum aiq maggo tue

nureennyerr, basil fried rice with fried chicken kot nama dia lupa la
tapi tomyam dia perghhhh mavelous...

daddy, tomyam fried rice ke pataya fried rice ntah

nureen sempat snap pic ni ja
lain2 dah x sempat sbb emir x mau duduk, mengantok
so daddy bwk emir jln2 kejap
kami 2 jek teruskan makan smpi licinnnn
sedappp...... 

selamat kembali bekerja :)
apa crita raya aidiladha kali ni
klau sempat n3 kami esok yerr :)

Thursday, October 25, 2012

bila anak2 merajuk daddy la tukang memujuk

assalamualaikum
autopublish


ahad lepas
emir asyik merengek
letak bawah ja menangis,
ellesya plak merajuk sbb masa kami g  queensbay tengah hari tu,
dia ada bekenan swimming suit & mainan
minta belikan tp tak dapat
so moncongnya smpi ke umah la

emir plak merengek sbb jatoh katil hehhee
salah nureen jugak lupa sendal ngan bantal
seb baik katil tak tinggi paras betis jer
so nureen kena la marah ngan daddy
diam 1000 kata sbb tau salah sndrik :P

tq daddy, pujuk balik anak2 bila depa asyik merengek


ikan ellesya jadi perhatian

apa yg ellesya cuba buat tue??

marahkan emir sbb tarik rambut dia
walhal bkn emir yg tarik tapi daddy hahhaha

pastu main kejor2 plak

daddy dh pancit
penat la kejor ellesya sambil dukung emir hahhaa

emir mula nak merengek balik

so nureen terus tangkap emir
tangkap gambar la
nmpk tak apa yg coba nureen sampaikan
hahhaha
gigi emir yg dah mula nmpk
sebenornya dah nk naik 2 batang
tp satu batang yg nmpk clear lg satu baru nmpk cikit

seee.... walaupon agak blurrr

marah la dia.. hahhaa

lagi nureen coba snap

yessss... dah diam tapi x nmpk gigi la

layan main atas katil ngan daddy plak

sukanya tgk pic ni comel la anak saya hehehe
emir sedikit selesema

terkejut ker???

dahi kena gigit nyamuk daaaa

golek sana golek sini

dah angkat pungkoq nak merangkak

ellesya yg dok layan cartoon kat depan soang2 terus masuk bilik bila dgr kami dok bergelak sakan

join emir main golek2 atas katil

daddy mula nyakat emir

emir dh kebam bibir, geram la tue

yesss.... tarik rambut daddy kuat2 k

huiii.... kasi tendangan kat tengkok daddy ker??

emir kena gomoi

tarik lagi emir tarikkkkk

sukanya dia...

klau bleh semua jari nak masuk dalam mulut

mau tak gugur rambut nureen
emir mmg main air liur buat bubble lagik

dpt plak dia pegang tali camera mummy yerr

ellesya datang lagi

rambut ellesya plak kena tarik

terus pakai benda alah tue
siap wat muka gini suruh nureen snap
hahhaha

ellesya suka gomoi2 ngan emir sbb emir dh pandai main skrg ni

bila dia golekkan emir ke kanan & kiri mengekek2 emir gelak


emir nak turun katil la


tgk dah kecini
bila kena sekat ngan nureen pandai plak dia gelak yerrr

dok ushar daddy yg tgh layan game rasanya

sbb carpet ni la emir suka sgt nk turun katil
cantik kerr???

ada yg dia aim tue...
n3 hari ni mmg banyak gambar emir kan
suka sgt nureen nak snap byk2 pic dia hehhee


********************************************

buat semua rakan2 blogger
kami MLF ingin mengucapkan 


nureen AL hari ni sempena nak menyambut aidiladha

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011