Friday, October 5, 2012

bila anak dapat ibu pon tompang dapat jugak

assalamualaikum
autopublish

ellesya moncong satu malam tue bila kami nk kuaq jalan2 kat queensbay
sbbnya dia nak jugak sport shoes mcm emir
bertali....
kebetulan sport shoes dia mmg dh agak ketat
tapi bila buka almari kasut ellesya nmpk hill biru kain jeans nureen ada reben kat dpn
so dia ckp nk kasut mcm mummy plak
jadi daddy ingatkan dia mmg nk hill la
daddy bawak terjah 'cartoon network' punya kedai
nk carikan kiki lala utk ellesya

mulanya dia nak jerr bila daddy tunjuk kasut ni
tapi bila dh pakai kat kaki lain plak....

tgk la moncong 2 beranak ni 
sama kan...
ellesya moncong sbb katanya x nak plak

sbbnyerr dia nk kasut yg fully pink
ahhaha.. nureen ckp dh abes saiz
so nureen crita la kat asben
sebenornya ellesya nk kasut bertali mcm kasut emir
so kami terjah converse

bersemangat waja anak dara ni nk try kasut yg dia pilih sndri

emir diam tanpa kata
sbbnyerr baru bangun tdoq hehhee

dah dok panggung2 kpala nk duduk

jom layan daddy & ellesya yg tgh mencoba kasut baru



bila tgk kat rak ni
nureen ingat ellesya akan pilih yg paling kiri tue
pink + purple
tapi tidakkkk... tetap fully pink dia nak

 sambil menunggu daddy siap pakaikan ellesya kasut tu..
kami 2 bergedix santai sekejap
bila ambik gambo gini nmpk gemok plak yerr hehhe

hug daddy ketat2 sbb belikan kasut kesukaan

dari saiz 7 tukaq 8 last saiz 9 baru ok

lagi kami ber 2
emir nak jugak ker???

tak abes lagi ker dok bg pakai kasut tue


dah bleh pakai terus duduk dlm prem
aiii org kasut baru kena la jln sndri
ehhehe

tgk... pura2 tidoq plak

posing cikit dlm kedai



dah sattle bab ellesya
daddy ajak singgah scholl plak
sbbnyerr slipar nureen yg scholl dh nazak sgt
yerr la hampir 5thn tau nureen pakai slipar tue
maksudnya lebih kurang usia perkahwinan kami
& umur ellesya hehhee

malu2 kucing la kunun

kaki sapa la ni

puas dok belek2..
tak byk pilihan
so kami pilih ja la yg ni....

dah segak pon kaki ituewww...

dari dlm cermin tau gambo ni

ni budak pantang nmpk cermin hehhee

kami berdua yg dpt kasut baru mlm tu harus b gedix seketika
ni la dia..
tapak dia sgt2 lembut & selesa :)

lps beli kasut ellesya ckp dia lapaq
nnmpk ja j-co terus suruh singgah
ellesya ja yg mkn, kami setakat segigit 2 ja

2 bijik donut yg sama utk ellesya

suap mummy, daddy & tok (mil)
emir tgk jer yerr

emir dok garu2 kpala yg x gatai
tue tandanya mengantok

suka sgt biarkan icing donut tue penuh kat bibir mcm lipstik

emir kat blkg tue dh melompat2
mmg emir kuat melompat skrg ni

bersemangat tol ellesya mkn yerr

emir geram tgk donut yg balance lagi satu, nak mkn kerr???

ni la dia kasut buah hati kami
ellesya nak yg bertali mcm kasut emir
so dpt la yg sama mcm emir kan

emir dah mula tumbuh gigi bawah
2 mlm lps bdnnyerr panas cikit
skrg dh ok

18 comments:

eB said...

kst nureen nmpk slesa :)
elly kembali pd full pink la nmpknyer yer? hik3

Anum said...

yezaaaaaaaaa... ibu dapat gak :)

manja209 said...

cntik kasut...hehee
aik,da tumbuh gg da emir?damia blom lg

Nens Collection said...

hehe..comel2!..mest pink ye..

Ros said...

Assalamualaikum Nureen,

Seronok sangat ellesya tu dapat kasut baru macam emir he.he...maknya pun sama he.he..

watyz said...

wa..sakan shopping... :)

Arina Shamsul said...

anyonyonyo...comelnya si ellesya dan emir :)

Alycia said...

amboi.. comey kasut pinknya ;)

Qhaifa Nur said...

suka sangat tgk anak2 pakai kasut paten gitu...smart tau...
nnti beli utk aesih laaa......

wantie said...

hahaha.... tak kan anak je dapat mummy pun nak le jugakkan.

terbaik!!!

Zura@Iwan said...

nk sm gk ngan emir tu..hehe...nasib baik converse ada pink semua..hehe..

#emir nk tumbuh gg dh...nk masuk 6bln kan dia?

|| NaFiRaa || said...

ini yang best nih.. mummy pon dapat tempias sekali.. kekekeke

Imah Dinor said...

wah mst nak sama jugak dgn adik kn...kasut nureen nmpk selesa sgt...

Zie said...

Amboi sama kasut dia cam emir... belom belikan rayyan kasut..hu. hu
cepatnya tumbuh gigi.. sian demam...
rayyan plak selsema.. demam belom pernah lagi..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik kasut elly..pandai dia pilih..Girl & pink tak dpt dipisahkan.. :)

Bui Junaidi said...

MAAF BYK2 TAU,SBB DH LAMA BUI X SINGGAH..

ANAK DARA KITA NI SAMA TAU,KALAU BAB KASUT,TAK NAK PILIHAN KITA,MESTI NAK PILIHAN SENDIRI..HUHU

Everything's Everythings said...

Wahh bestnya bershopping kasut ^^
memang minat pakai kasut sneakers ni dari sekolah dulu smpai sekarang kalau beli kasut mesti pesen ni jer ;P
cantik pun cantik..

fieda said...

cun la kasut dorang..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011