Posts

Showing posts from November, 2009

CONTEST SI MANJA BERKACA MATA

Image
CONTEST SI MANJA BERKACA MATA
~ STICKY MODE ~



Untuk makluman, Contest ini dianjurkan Oleh :
Blog Ummu Mishkah


Ikuti langkah berikut dan anda berpeluang memenangi hadiah yang pastinya digemari oleh kaum ibu!! Buat satu entry pasal contest ni dengan title Contest Si Manja Berkaca Mata dan jangan lupa linkkan entry ini dalam post anda.
Upload gambar si manja anda yang berusia 1 hari hingga 4 tahun dengan aksi berkaca mata. Hanya sekeping gambar untuk seorang peserta diterima kay... jadi silalah pilih gambar anak anda yang anda rasakan terbaik.
Nyatakan nama dan umur si manja anda.Jangan lupa letakkan banner contest ini di entry dan side bar blog anda.Tinggalkan komen anda di sini dengan link entry blog anda.Contest ini akan dinilai oleh Mr Hubby aka Abu Mishkah.Keputusan adalah muktamad dan akan diumumkan pada 20 Disember 2009.
Apa lagi!! Dapatkan gambar terbaik anak anda sekarang dan sertailah contest ini. Contest ini akan ditutup dengan rasminya pada 10 Disember jam 11.59 malam.




Ellesya Afreen…

FEVER 2

Image
"3 ari Ellesya demam"
20hb noV 09
Demam ellesya still x ok... my mum in law mai umah.. 9 am hsband ckp suruh bwk ellesya blk jitra n jmpk doc yg mummy bersalin ari 2.. nti daddy smpi airport memb tlg ambik n blk jitra soang jer..



ok mummy stuju.. on the way blk demam ellesya dh ok ckit.. but still 37'C.. ok dr pg td 40'C..


ellesya hepi x nmpk cam demam.. tp bdn panas..


mummy jelum kpala ngan aiq.. towel yg atas kpala ellesya 2 mmg basah.. nk bg suhu cpt trun..


daddy arrive around 5pm.. ellesya hepi nmpk jer daddy trun dr keta ellesya dh tunjuk2 nk p kat daddy.. mulut ellesya asyik sebut jer nama daddy dr semlm lg...


manja sungguh ngan daddy.. dok tunjuk adiah yg daddy beli kat ellesya..


21hb nOv 09


mlm 2 demam naik blk dr 38'C ke 40'C.. trus bwk p hospital.. doc pesan just bg dia tdoq ngan pampers jer pas2 jelum kpala dia sekerap yg mungkin.. tgk pg ni mummy trus bg bju yg nipis2 jer.. penuh tekun ellesya main ngan pinggan mangkuk barney daddy beli sbg adiah bg…

FEVER

Image
"FEVER"
semlm bdn ellesya dh mula rasa panas trus bg 'paracetamol' ok.. lps antaq kat k.shima dlm kol 10pg mula panas blk n k.shima bg lg 'paracetamol' tp panas x surut cuma ellesya main cam biasa x nmpk cam demam.. kol 2pm call k.shima n tanya about ellesya.. k.shima ckp better bwk g klinik trus blk bwk ellesya p s'pore children clinic at bukit jambul.. suhu bdn so high 40'C.. doc mskkan ubat dlm pungkuq.. n give ubat minum skali..
otw antaq ellesya blk singgah beli termometer n check skali lagi kat farmacy dh trun 39'C.. hepi ckit.. pas2 smpi jer umah k.shima check skali lagi mmg trun trus jd 36.9'C... kol 4pm msk keja blk.. cuma skrg kena follow up suhu bdn ellesya.. hope she get well soon...



ni la ellesya masa kat klinik dok tgu nak ambik ubat.. bkn main suka lg naik keta..



penuh bergaya naik keta ijau kuning ni.. mmg ellesya anak jati kedah kan.. hehehehe...

Sebelah mlmnya ellesya call daddy suruh blk cpt2 ellesya demam n rindu daddy sgt…

Di kampung..

Image
Smpi kg kol 9pm.. lps ambik imadi kat bus station trus blk ujan plak mlm 2.. smpi ja kat kg ellesya bru terjaga dr tdoq yg indah.. 2 mnt smpi wan pon smpi ngan imran (cezen) dr kl.. tu ellesya pegang botoi sabun hotel yg wan bwk blk.. dok main2 ngan sabun 2.. bru bgn tdoq ceria la.. nk bg tdoq plak susah sbb nk main ja.. kol 10 lebih bru tdoq slps di paksa n di pujuk.. ckp kat ellesya esk main lg...

sblm msuk tdoq sempat lagi tgk tv.. ada la pa2 iklan yg menarik minat dia 2.. suka tgk iklan dr tgk crita.. tambah2 iklan tomtom bak, mcm2 aznil, jgn lupa lirik yg mana ada aznil suka sgt.. pas2 iklan susu dutch lady ngan iklan pampers.. semua yg ada budak2 ellesya suka..


sebelah siang dok main senapang abg daniel.. "fire fire"... daniel n adrian dh blk kl so tinggal la ellesya main soang2.. semua mainan ellesya yg punya!!..


ellesya memberi arahan kpd askar2 nya (leg0) bersiap sedia utk berperang!!!... wahhh... bkn main lg ellesya ngan senapangnya.. (pinjam danielnya)


mcm makcik2 dok …