Tuesday, December 29, 2009

' 26 & 27hb DEC '

26HB Dec 2009
Di rumah mak ngah
Ellesya n mummy melawat cucu sulung mak ngah.. sampai umah mak ngah dah tengah hari.. cucu makngah tgh lena.. ellesya nampk jer ckp baby..



Ini la cucu sulung mak ngah 'DAMIA DAYANA'.. di pangkuan ibunya.. baru berusia seminggu.. baru lepas minum susu.. lps ni ellesya ada kwn la..

Blk dari umah mak ngah terus ke car wash kat Awana.. dh semgu lebih mummy x basuh keta kotoq sangat.. lps basuh mmg berkilat la keta kesayangan daddy..


Tunggu turn la ada 3 bj keta tgh di basuh.. cuaca panas sgt tp kat c2 x panas ada kipas pas2 tempias aiq kot sejuk ja kat car wash 2..

Sebelah mlmnya.. ellesya mula kan operasi.. penuh mainan dia tuang kat dpn tv.. lps tuang msk plak dlm bekas 2.. nmpk ellesya kecik ja bila dok dlm bekas simpan mainan ribena..

Dah hampir kol 9mlm.. ellesya mula mengantuk.. Gd nite daddy, gd nite mummy, gd nite semua..

Mummy plak mula kan operasi mengemas blk brg mainan ellesya.. lps siap kemas on9 la.. ehehhe.. sempat lg dok edit2 gmbq n print sbb printer kat umah 2 jarang2 guna so kena la panas2kan slalu cm dok panas keta jgk la...

27HB Dec 2009
Keesokkan harinya pula nak bwk ellesya p tesco beli barang2 dapur ckit.. sblm kuaq kemas umah dlu ngan si comel 2.. ellesya kemas2 umah terjumpak spek mata daddy yg guna utk mesin rumput.. melaram la dlu..

Cewah..

Blk dr tesco mummy bg ellesya tdoq n mummy buat la sup sayur bayam faveret ellesya.. 2 mgkuk ellesya mkn nasi n sup sayuq.. sedap kan mummy msk..
Khusyuk betoi la anak mummy ni mkn...


Jemput mkn daddy.. sedap ni nyumnyum...

Lps mkn nasi mummy grg plak fries kat ellesya.. dr bgn tdoq td x henti2 mkn.. ni pon faveret ellesya.. anak mummy kena dok sopan ckit len kali klau nk mkn k..


Ptg 2 cuaca mmg panas.. mummy buka baju ellesya juz bg pakai underware jerrr... 2 tisu dapur ellesya usung 1 umah x tau nak letak mana.. mummy nak simpan dia x bg.. biaq jer la ellesya main tisu 2.. ke hulu ke hilir di heretnya tisu n beg tazmania dia.. penat dok usung berenti kejap n tisu 2 dia jadikan kerusi.. hehehe...


Mlm ni ellesya pakai baju baru lagi.. minie mouse misical.. 2 x lain tgk iklan kat tv la 2.. pa yg menariknya iklan 2 pon mummy x tau..



Saturday, December 26, 2009

MY PRINCESS

Baju ni daddy beli masa nak sambut raya puasa thn ni tp x sempat pakai pon.. 19hb12 baru ellesya pakai nk p kenduri kat kg sebelah.. kami p ngan k.shima (pengasuh).. ellesya nmpk mummy bersiap2 ngan baju kurung dia pon ambik baju kurung suruh mummy pakaikan utk dia.. cantik la anak mummy ni..



Kol 12 tgh ari kami berjln la p umah pengasuh.. janji nk p kol 12.30 so lepak2 kejap kat umah k.shima sambil berposing2.. ni mcm nak pukul mummy jer.. payung sapa ni ellesya???


Aksi model payung wit rambut palsunya.. hehehe...



Friday, December 25, 2009

" AT QUEENSBAY MEET INTAN "

Cak!! puuhhhhh lega bleh masuk queensbay jua akhirnya.. merah pipi ellesya panas dlm keta aircorn keta problem ckit... dok cari parking sampai 1 jam.. ramai sgt org kat queensbay smpi nak parking pon jem.. ellesya maintain hepi bila msk queensbay.. meet intan kat level 2 jusco bhgn pinggan mangkuk..


Intan blanja ellesya mkn fun fries n nugget kat MCD.. nyumnyum.. sedap kan ellesya.. sampai mummy nak ambil gambaq pon x mau kalih..


Mummy ubah posisi mummy jer la baru nmpk muka ellesya tgh mkn nugget.. Tq aunty intan blanja ellesya..


Kami dh abis pusing2.. ni kat depan queensbay intan tengah tunggu husband dia.. yg kat sebelah intan 2 adik dia (lupa la nama hehe)..

Ellesya manja2 ngan aunty intan..

Ellesya nak p mana 2?? baik2 dpn 2 ada longkang kecik..


Knapa ellesya x mau tgk dpn.. khusyuk tgk apa pon x tau.. klau intan bwk anak dia lg best.. mesti ellesya suka dpt kwn..

Ellesya bergayut kerrr... mcm2 aksi la ellesya ni.. c u aunty intan n kakak 'adik'... ellesya pon dh nak balik..


Ellesya sampai umah kol 7.45pm.. mummy bath dlu n smbhyg maghrib baru mummy lap badan ellesya n bg pakai baju baru linda bagi baju gmbq buah strawberry.. baju ok tp sluaq 2 yg besaq ckit n kena lipat 2-3kali..



" UMBRELLA "

Payung mickey mouse mummy beli utk ellesya.. cantik kan.. mummy kuaq masa break time ari khamis lepas nak p beli susu ellesya terserempak ngan payung ni.. ok nice so mummy beli la utk ellesya..

Masa kat umah ellesya x abis2 asyik dok belek payung yang mummy beli tu.. ellesya berusaha utk buka payung tu..

Inilah aksi ellesya membuka payung dari td x berjaya..

Dari ruang tamu sampai ke dapur ellesya berusaha utk buka payung tu.. usaha tangga kejayaan!!


Akhirnya pagi td mummy yg tolong bukakan.. bkn main lagi usung 1 umah dgn penuh bergaya.. berbagai aksi ellesya bersama payungnya siap buat mata lagi.. x smpi 5mnt mummy tutup blk payung 2.. org tua2 pesan x elok buka payung dlm umah.. x tau la knapa yg pastinya sbb kacau la klau org nak lalu takut terkena mata kot..



Thursday, December 24, 2009

CONTEST LAF'S PERFUME


Blog LAFS PERFUME dengan sukacitanya memberi peluang kepada pelanggan dan pelayar laman blog ini untuk menyertai "Contest" sempena pembukaan blog ini. Hadiah yang ditawarkan adalah daripada koleksi-koleksi wangian. Hadiah yang ditawarkan bukan sahaja kepada pemenang "Contest" ini tapi juga kepada peserta-peserta bertuah.


1) Peserta pertama yang menjadi follower dan menyertai "Contest" ini dengan menghantar jawapan melalui email.
2) Pemenang Pertama, Kedua & Ketiga yang menjawab dengan betul dan tepat.
3) "3" Pemenang Saguhati.
4) Seorang pemenang bertuah "Lucky Draw" akan mendapat hadiah menarik!

Syarat-syarat penyertaan ialah:


*Anda wajib menjadi followers blog ini*
*Meletakkan link blog ini di dalam blog list/wall (Facebook) anda*
-http://lafs-perfume.blogspot.com-*Meletakkan imej dibawah sebagai link contest di ruang kiri atau kanan blog anda dengan tajuk CONTEST LAF'S PERFUME dan link kan ke contest lafs perfume*



*Letak entry khas tentang Contest ini beserta link entry contest ini di blog/wall (facebook) anda*
*Emailkan jawapan anda beserta link blog anda kepada..*
lafs_perfume@yahoo.com
*HANYA jawapan yang tepat dan betul akan dipilih dan slogan yang terbaik*
*HANYA jawapan melalui email sahaja diterima*
*Tinggalkan komen anda di entry contest ini melalui blog atau facebook saya tanda anda menyertai contest ini cth "hai saya dh anta email (alamat email & nama)" *
Maklumkan pada saya anda mendapat info contest ini melalui blog atau facebook
*Tarikh tutup contest ialah 10hb Jan 2010*


Hadiah-hadiah yang ditawarkan:-


Pemenang pertama akan mendapat :-
1) Set women one atau set women two (pilihan pemenang)
'DAN'
2) Set men one atau set men two (pilihan pemenang)
'DAN'
3) Sebotol diantara 24 wangian LAF's (5ml). (pilihan pemenang)
Semua diatas bernilai RM68!!!

Pemenang Kedua akan mendapat:-
1) Set mixed one, set mixed two atau set mixed three (pilihan pemenang).
'DAN'
2) Sebotol diantara 24 wangian LAF's (5ml). (pilihan pemenang)
Semua diatas bernilai RM39!!

Pemenang ketiga akan mendapat :-
1) 2 botol diantara 24 wangian LAF's 5ml. (pilihan pemenang)
'DAN'
2) Sebotol diantara 24 wangian LAF's 4ml (pilihan pemenang)
Semua diatas bernilai RM28!

'3' Pemenang Saguhati akan mendapat:-
Sebotol diantara 24 wangian LAF's 5ml (pilihan pemenang) bernilai RM10.

Peserta pertama yang menyertai contest ini:Sebotol diantara 24 wangian LAF's 5ml (pilihan pemenang) bernilai RM10.

Pemenang Lucky Draw:-Hadiah misteri untuk pemenang!!!


GOOD LUCK


Wednesday, December 23, 2009

" New Clothes"

Cantik kan baju daddy beli utk ellesya.. daddy beli dkt ngan airport ada ' butik factory outlet'.. cantik sgt mummy suka la pilihan daddy ni.. daddy mmg pandai pilih baju.. semua baju yg daddy beli cantik2.. x sabaq nak suruh daddy blk cepat2 nak bawak ellesya jalan2 pakai baju baru... Ellesya mesti suka bila tgk baju baru..

Sunday, December 20, 2009

BABY WEARING BAJU MELAYU / BAJU KURUNG CONTEST

Jom join this contest!!!
Gambar my dear wearing baju kurung di hari raya





Name : ELLESYA AFREENA MOHD NASIR.
Age : 1 YEAR 4 MONTH
D.O.B : 27 AUGUST 2008
Contact No : 012-5664446
Address : Next 164, Block J, Permatang Damar laut, 11960 Bayan Lepas, P.Pinang

Here's how to enter:

A) For ALL Bloggers (5 steps)
1. Firstly, become a follower of my blog by clicking the "Follow" button in my sidebar!
2. Subscribe to my blog updates by entering your email into the "Mailing List" box in the sidebar.
3. Put in our blog's link or banner into your website's sidebar or links page - just copy and paste the following code ;


Copy the code in my sidebar to your website to display this banner!




4. Write a post on your blog linking to this contest- "Baby wearing Baju Melayu/Baju Kurung Contest". Please include your kid's photo, name,age with your fullname, mailing address, contact number and email.
5. Then come back here and leave your message in my shoutbox or comment box.

B) For NON Bloggers (3 steps)
1. Firstly, become a follower of my blog by clicking the "Follow" button in my sidebar!
2. Subscribe to my blog updates by entering your email into the "Mailing List" box in the sidebar.
3. Send an email regarding this contest to your 3(three) friends and 'CC' it to anaktoublogspot@yahoo.com . Please include your kid's photo, name,age with your fullname, mailing address and contact number.

Rules, regulations, and other important stuff:
1. Open to Newborn - 6 years old child, Malaysian residents only.
2. Contest ends on January 10th at 11:59 PM.
3. Winner will be chosen the following day. Winner has 48 hours to respond to my notification email, or a new winner will be chosen in their place.

Prizes :

1st Prize :
1 set of Swarovski Crystal Bangles + 1 set of Pearl Malay Shirt Button (worth RM40)





2nd Prize :
1pc DISNEY-Popeye Tshirt Black suitable for 3 - 5years old (worth RM25)







3rd Price :
2 pcs NISSEN Kids Underwear suitable for 2 - 5 years old (worth RM15)







Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011