Skip to main content

Posts

Showing posts from 2009

' 26 & 27hb DEC '

26HB Dec 2009 Di rumah mak ngah Ellesya n mummy melawat cucu sulung mak ngah.. sampai umah mak ngah dah tengah hari.. cucu makngah tgh lena.. ellesya nampk jer ckp baby..


Ini la cucu sulung mak ngah 'DAMIA DAYANA'.. di pangkuan ibunya.. baru berusia seminggu.. baru lepas minum susu.. lps ni ellesya ada kwn la..
Blk dari umah mak ngah terus ke car wash kat Awana.. dh semgu lebih mummy x basuh keta kotoq sangat.. lps basuh mmg berkilat la keta kesayangan daddy..

Tunggu turn la ada 3 bj keta tgh di basuh.. cuaca panas sgt tp kat c2 x panas ada kipas pas2 tempias aiq kot sejuk ja kat car wash 2..
Sebelah mlmnya.. ellesya mula kan operasi.. penuh mainan dia tuang kat dpn tv.. lps tuang msk plak dlm bekas 2.. nmpk ellesya kecik ja bila dok dlm bekas simpan mainan ribena..
Dah hampir kol 9mlm.. ellesya mula mengantuk.. Gd nite daddy, gd nite mummy, gd nite semua..
Mummy plak mula kan operasi mengemas blk brg mainan ellesya.. lps siap kemas on9 la.. ehehhe.. sempat lg dok edit2 gmbq n…

MY PRINCESS

Baju ni daddy beli masa nak sambut raya puasa thn ni tp x sempat pakai pon.. 19hb12 baru ellesya pakai nk p kenduri kat kg sebelah.. kami p ngan k.shima (pengasuh).. ellesya nmpk mummy bersiap2 ngan baju kurung dia pon ambik baju kurung suruh mummy pakaikan utk dia.. cantik la anak mummy ni..


Kol 12 tgh ari kami berjln la p umah pengasuh.. janji nk p kol 12.30 so lepak2 kejap kat umah k.shima sambil berposing2.. ni mcm nak pukul mummy jer.. payung sapa ni ellesya???

Aksi model payung wit rambut palsunya.. hehehe...


" AT QUEENSBAY MEET INTAN "

Cak!! puuhhhhh lega bleh masuk queensbay jua akhirnya.. merah pipi ellesya panas dlm keta aircorn keta problem ckit... dok cari parking sampai 1 jam.. ramai sgt org kat queensbay smpi nak parking pon jem.. ellesya maintain hepi bila msk queensbay.. meet intan kat level 2 jusco bhgn pinggan mangkuk..

Intan blanja ellesya mkn fun fries n nugget kat MCD.. nyumnyum.. sedap kan ellesya.. sampai mummy nak ambil gambaq pon x mau kalih..

Mummy ubah posisi mummy jer la baru nmpk muka ellesya tgh mkn nugget.. Tq aunty intan blanja ellesya..

Kami dh abis pusing2.. ni kat depan queensbay intan tengah tunggu husband dia.. yg kat sebelah intan 2 adik dia (lupa la nama hehe)..
Ellesya manja2 ngan aunty intan..
Ellesya nak p mana 2?? baik2 dpn 2 ada longkang kecik..

Knapa ellesya x mau tgk dpn.. khusyuk tgk apa pon x tau.. klau intan bwk anak dia lg best.. mesti ellesya suka dpt kwn..
Ellesya bergayut kerrr... mcm2 aksi la ellesya ni.. c u aunty intan n kakak 'adik'... ellesya pon dh nak bal…

" UMBRELLA "

Payung mickey mouse mummy beli utk ellesya.. cantik kan.. mummy kuaq masa break time ari khamis lepas nak p beli susu ellesya terserempak ngan payung ni.. ok nice so mummy beli la utk ellesya..
Masa kat umah ellesya x abis2 asyik dok belek payung yang mummy beli tu.. ellesya berusaha utk buka payung tu..
Inilah aksi ellesya membuka payung dari td x berjaya..
Dari ruang tamu sampai ke dapur ellesya berusaha utk buka payung tu.. usaha tangga kejayaan!!

Akhirnya pagi td mummy yg tolong bukakan.. bkn main lagi usung 1 umah dgn penuh bergaya.. berbagai aksi ellesya bersama payungnya siap buat mata lagi.. x smpi 5mnt mummy tutup blk payung 2.. org tua2 pesan x elok buka payung dlm umah.. x tau la knapa yg pastinya sbb kacau la klau org nak lalu takut terkena mata kot..


CONTEST LAF'S PERFUME

Blog LAFS PERFUME dengan sukacitanya memberi peluang kepada pelanggan dan pelayar laman blog ini untuk menyertai "Contest" sempena pembukaan blog ini. Hadiah yang ditawarkan adalah daripada koleksi-koleksi wangian. Hadiah yang ditawarkan bukan sahaja kepada pemenang "Contest" ini tapi juga kepada peserta-peserta bertuah.

1) Peserta pertama yang menjadi follower dan menyertai "Contest" ini dengan menghantar jawapan melalui email.
2) Pemenang Pertama, Kedua & Ketiga yang menjawab dengan betul dan tepat.
3) "3" Pemenang Saguhati.
4) Seorang pemenang bertuah "Lucky Draw" akan mendapat hadiah menarik!
Syarat-syarat penyertaan ialah:

*Anda wajib menjadi followers blog ini*
*Meletakkan link blog ini di dalam blog list/wall (Facebook) anda*
-http://lafs-perfume.blogspot.com-*Meletakkan imej dibawah sebagai link contest di ruang kiri atau kanan blog anda dengan tajuk CONTEST LAF'S PERFUME dan link kan ke contest lafs perfume*


*Letak ent…

" New Clothes"

Cantik kan baju daddy beli utk ellesya.. daddy beli dkt ngan airport ada ' butik factory outlet'.. cantik sgt mummy suka la pilihan daddy ni.. daddy mmg pandai pilih baju.. semua baju yg daddy beli cantik2.. x sabaq nak suruh daddy blk cepat2 nak bawak ellesya jalan2 pakai baju baru... Ellesya mesti suka bila tgk baju baru..

BABY WEARING BAJU MELAYU / BAJU KURUNG CONTEST

Jom join this contest!!! Gambar my dear wearing baju kurung di hari raya




Name : ELLESYA AFREENA MOHD NASIR.
Age : 1 YEAR 4 MONTH D.O.B : 27 AUGUST 2008 Email : nureen_345@yahoo.com Contact No : 012-5664446 Address : Next 164, Block J, Permatang Damar laut, 11960 Bayan Lepas, P.Pinang
Here's how to enter:
A) For ALL Bloggers (5 steps) 1. Firstly, become a follower of my blog by clicking the "Follow" button in my sidebar!
2. Subscribe to my blog updates by entering your email into the "Mailing List" box in the sidebar. 3. Put in our blog's link or banner into your website's sidebar or links page - just copy and paste the following code ;

Copy the code in my sidebar to your website to display this banner!



4. Write a post on your blog linking to this contest- "Baby wearing Baju Melayu/Baju Kurung Contest". Please include your kid's photo, name,age with your fullname, mailing address, contact number and email. 5. Then come back here and leave your…