Posts

Showing posts from June, 2012

recipi puding roti

Image
ASSALAMUALAIKUM
wahhh dah rasa mcm chef la plak bila ada yg mintak recipi hehhee walhal bkn recipi sndrik pon nureen pon ambik dr blogger wahida
untuk  zura@nafiraa & hazell yg request recipi dan sahabat2 di alam maya yg lain ni dia recipinya hehehe coba tau

untuk puding

4-5 kpg roti
( tapi nureen letak byk, balance yg buat icecream grg)

BAHAN A
1 tin susu cair
4 sudu besar gula
sedikit esen vanilla
2 biji telur
2 sudu besar butter

hiasan
kismis / choc chip / choc rice

cara2nya :
1. roti dipotong kecil2 & tarok dlm tin pembakar
nak lagi sedap roti tue sapu ngan butter dlu
2.  blendkan semua bhn A
klau ikutkan recipi asal butter hanya utk disapu pada roti
tapi nureen tak sapu pon butter tue
sbb tue nureen blend skali butter tue hehehe
3. tuang campuran bhn A kedlm loyang td
taburkan kismis / choc chip @ rice
bakar @ kukus lebih kurang 1/2jam
nureen bakar jek sbb malas nk wat periuk kukus

sos kastad
2 sudu tepung kastad
400ml susu segar (dutch lady ke HL ke x kisah)
1 1/2 sudu gula perang
s…

besday boy blanje???

Image
ASSALAMUALAIUKUM
oppssss... nak bagi tau ni ada yg jeles la pasal n3 nureen hari ni sape ya?? hehhee...  si dia yg jelessszzzz adalahmyra @ mj tapi dgr crita myra pon bakal ada agenda yg sama kan agendanya pasal makan2 la kami belum abes lagi celebrate besday boy kali ni besday boy yg belanje.... best kan dimana????
di sini.... last kami mai cini 27 august 2011 masa besday ellesya so 25 june 2012 kami singgah lagi ehhehe
muka mummy anak 2 yg alwayz nk interprem
ditemani insan2 tersayang suka la tgk pose ellesya
emir pon apa kurangnya...
x lama lagi bleh lawan kakak dia berposing hehhee

sementara menanti hidangan nureen ni biasa la kan  harus la snap pic byk2 tp huhuuuuu.... bila sampai cini baru nureen perasan yg  battery camera dh low so guna anset daddy je la snap pic kali ni klau camera anset nureen gambar x brapa cantik mmm apa yg kami mkn kali ni
adakah ini yg slalu kami makan bila ke haagen dazs??? mmmm... awalnya mmg plan nk mkn fondue tp rasa nk ubah selera la plak
adakah 4 menu di atas???
masih sabar …

icecream goreng

Image
ASSALAMUALAIKUM...
bila ramai rakan blogger dh buat icecream grg nureen pon apo lagi nak jugak la buat so bila bhn2 semua dh ado mlm ahad lepas bila emir dah tdoq nureen & ellesya pon bertungkus lumus la daddy plak g mancing lepas gian la setelah 11bln x memancing masa nureen preggy & berpantang :)

nureen dok buat ellesya dok mkn hahhaa

dah siap tp x brapa kemas sbb guna cwn yg biasa ja..
so simpan dlm freeze la yerr
esk baru nk grg
recipi ambik dari blogger myra @ mj

tengah hari baru nureen grg
perghhhh mmg sodaplah.. sejuk & rangup
cuma rasa mcm x leh mkn byk je

ellesya plak dia nk mkn roti jek x nak mkn icecream
aik pelik la plak kan slalu pantang nmpk icecream


ni plak balance roti, nk buang sayang
so nureen buat puding roti
recipi nureen ambik dr bloggerwahida

kismis x dak so nureen ganti ngan choc rice

bersoskan kastad
perrgghhhh.. sesuai utk mereka2 yg tgh diet rasanya...


kesinambungan celebration besday daddy

Image
ASSALAMUALAIKUM
panjangnya tajuk n3 ari ni hahhhaa... bukannya apa, sbb n3 semlm kami juz mkn cake je kan so nureen rasa mcm x cukup sempurna klau x g makan2 kan so sabtu 23/6/12 bila bangun ja pagi tue daddy tanya apa plan??? so nureen ajak g Jusco Perda nak blanja mkn Ayam Penyet tapi skali ayam penyet x buka la huuu so kami ubah selera sebelum tue..................
wajib la bawak ellesya g main2 dlu... kami ke jusco mmg nak cari brg utk emir sebenarnya apa brg tue???

sementara nureen teman ellesya dok main2 kat c2 Daddy : "kami kaum lelaki nak g jalan2 cuci mata yer" amboiii.... emir pon nk cuci mata ke?
kami makan kat cini la bila AP tutup chicken rice shop
ellesya mmg x leh nmpk simbol BR mmg wajib la beli yg set junior
coffee panas nureen dah smpi, ellesya yg bz dok bubuh gula & creamer peach tea utk daddy & ellesya
menu kami ptg tue ayam masak hijau, sawi bersos tiram,  kerabu mangga, ayam roast + bbq
nureen yg mkn dlu sepatutnya kena la bagi besday boy yg rasmi kan hahhaa
turn besday b…

celebrate besday daddy

Image
ASSALAMUALAIKUM
Alhamdulillah.. apa yg di plan menjadi jumaat lepas 22/6/12, masa lunch hour nureen g queensbay bkn nk beli barang tp nak booking cake utk mlm harinya nak celebrate besday daddy 23/6/2012 S.U.p.r.i.Z.E
mulanya plan nk beli ja cake tu & celebrate kat umah tapi klau celebrate kat sana kan lagi best daddy mmg x tau plan nureen smpi jek kat sana nureen wat relax ja kat mana???? BR...  ellesya mmg wajib la icecream pink @ purple daddy pelik apesat nureen ajak duduk plak?? slalu beli ja kat ellesya kami terus bwk ellesya g main
Daddy : "mummy tempah cake ke??" Nureen :"hehehe..." 
amboi besday boy ni, tue gaya nak bg tau  kata mata daddy & emir sama la tue hahhaha
ni la dia cake yg nureen book daddy mmg suka clr hijau & kebetulan tinggal sebijik ni ja yg hijau lagipon tak byk choice kat c2
TQ sil.. nice pic
ellesya tetap nk cucuk jgk hepi besday tue candle kami ambik utk 29tahun tp x plak kami cucuk hahaha daddy ckp dia tgk gambo dia yg ni nmpk kurus la iyo la tueeee..…