Friday, June 15, 2012

peluang yg ditunggu2x

ASSALAMUALAIKUM

sabtu lepas kami g tesco shopping barang2 dapur 
skali merangkap lunch kat sana
dan utk pertama kalinya ellesya dpt meyusukan emir

ellesya tue tunjuk mainan la
nak p main tp nureen tak bagi
ni jgk saat yg sgt2 ellesya inginkan
nyusukan emir
nureen 100% nyusu bdn so mananya ellesya 
dpt nyusukan emir bila d umah
so bila time keluar mcm ni ja la ellesya berpeluang kan

suka tgk emir minum susu 
puting botol ni sama mcm puting nenen tau
so sng la nak njagor emir minum susu botol

control senyum plak dia

tapi mata tue asyik ja tgk tmpt mainan


daddy khusyuk dengan chicken chopnya

aik, baju ellesya dh bertukar la
sbb dia terkencing dlm sluaq hahahha
daddy lupa nak bg pakai pampers b4 kuaq td
slalu kat umah ja ellesya x pakai pampers tp bila kuaq kami bg pakai
tp ntah ptg tue daddy lupa

emir kekenyangan & nyenyak ja tdoq atas tmpt tue
org panggil apa ya alas tue


24 comments:

kak tini (umialya) said...

pandainya bagi susu pada adik

eB said...

gayer kakak mithali tuh... :)
tapi mmg kan? kalo bb nih, kiter x leh bagi puting besa... aeeky jerk so far anak2 eB yg teror... trus leh guna puting besa. kakak ngan abang dier x mo... siap kalo puting nenen tuh x mo yg color coklat... nk yg puteh jerk. hik3

Kakzakie said...

Suka benar Elly dapat bagi adik susu. Naluri kakak nak jaga adik ada...

el said...

x tersedak ke emir mnm cam tu..bgslah kakak...byk sng lah mummy kamoo nti eh hehe

KhaiRin : anies said...

terkencing dlm seluar tp tkr bj? hehehehe
alahai ellesya... wat kite senyum je pg ni..

p/s da tgk apa2 yg x kena dgn komen (blog) rs nyer mmg x de tkr apa2... (sbnr still pelik knape jd mcm tu ;)

Zie said...

Pandai dia pegang botol baby...

suka jgak guna trolyy macam ni dulu, tapi itulah kat tesco je ada kan tapi limited pulak tu. kadang je ada,,,

e!ya said...

kakak yg rajin..senang mummy nk shopping kan!!

manja209 said...

kakak yg bagus...gud gil..:)
tp yg xblh blahnye...tgn tu sempat duk tunjuk ke lain..hehehe

fieda said...

mmg kakak yg baik ni..

LYAfrina said...

WAH... emir dah jalan-jalan..

**nureen..sori lama x singgah sini.. lya lama x bw & update blog sesekali sbb krg sht... brg nureen tu lya x pos lagi sbb bru2 nikan lya sibuk dgn operation..

Mamamya said...

bagusnya kakak...rajin tlg jaga adik ;) geram sungguh tgk pipi emir yg gebuss tu...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bagusnya kakak jaga adeq, siap tolong bagi susu lagik, good girl la kakak ni

Fieza79 said...

elly tgh bagi susu perahan kan nureen...baguss..kena ajar jgk bagi thru botol sb nti nk kena tinggal kan..

wantie said...

amboi.. kakak yang baik ni. bagus le, pas ni leh suruh lagi. ati ati jgn sampai emir tersedak.

sue zainun said...

rajin kakak ellesya nih..hehe..tp mata tu mmg pandang ke lain je ye..hihi

Imah Dinor said...

rajin anak dara sorang ni...cepat besar dah kuar soping2 ye....

ct rahani said...

bagus la kakak ellesya.. boleh diharap jaga adik.. adik pulak lena jer tido.. sng nak bawak jenjalankan.. :)

Mrs. Norrie said...

Chomell sangat kakak bagi adik susu...

*BW PTG JUMAAT YG TENANG *

Qhaifa Nur said...

gud kakak boleh selalu kuar kalau cam ni sambil tu bole jaga adik.......

|| NaFiRaa || said...

pandainye nyusu adik dia.. boleh diharap dah anak dara nureen nih..:)

iizza said...

comeynya ellisya..mesti excited dia nak bagi susu tu..:)

Kesuma Angsana said...

pandai sungguh si kakak ni ye bagus2!

Myra Jay said...

Rajinnya kakak Ellysya...


Walau dia nak p main tapi adik tetap diutamakan dulu :)

eB said...

gambar tuh x celar sgt la nureen. ellynyer rmbt ttp muker. :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011