p.e.r.a.s.m.i.a.n

ASSALAMUALAIKUM

pagi isnin bebaru ni bgn ja tdoq
tetiba mood rajin nak buat cake
terus ajak ellesya buat cheese cake
sekaligus merasmikan mixer baru ehhe
ni pon 1st time wat cheese cake tau

gah berdiri

disbbkan 1st time nk wat cheese cake so daddy beli butter yg agak mahal..
1st time jgk beli butter ni
ikutkan adunan butter x cukup lg 50gm so nureen topup guna mothers choice

sabar menanti

putar ellesya putar hingga kembang
ni takot mixer lari ke smpi ellesya kena pegang??
hahhaha sbb mixer yg kami pinjam kat mak x der stand mcm ni so myb ellesya agak pelik bila x perlu pegang


bila butter dh cukup kembang masukkan telur sebijik demi sebijik

cantik clr dia kan.. gebu jerr tgk

amboi sakan ellesya smpi baring2 g2

last masukkan tepung yg siap diadun dengan serbuk cheese
nureen beli tepung yg siap juz tambah butter & telur saja


sedia utk dibakar

suhu 180'C

wahhhhhhhhh........ dah nak masak la

sape lg klau bkn ellesya la ni
nak jgk dia cucuk hepi besday & lilin tue

ada yg terliur x?


pergghhh...
 ptgnya bila daddy blk mkn ckp sedap & cake nmpk cantik, :)
best ke guna mixer baru???
hehhehe mesti la kannnnnn

EL klau hg jd mai isnin lepas dapat la merasa cheese cake aku ni hehehe
ari ni bwk emir ke klinik desa utk checkup 2 bln :)
esok dh start keja rasa nak ja cuti lg huhuuu



Comments

kasihredha said…
bestnya cheese cake
ada mixer baru..lepas ni kena selalu buat cake lah kan...sure elly suke
umialya/k.tini said…
lamanya akak nak masak kek
eima said…
o0o cheese kek ni ... ingat kan guna sour cream bagai tu .... next tunjuk cara buat kek oreo cheese ek ....
eB said…
x kira, nk request kek oren guna mixer baru ms dtg sini nanti. ha3....

ps: tringat ar mixer hadiah kwn eB yg kwn pthkan sblom eB sedniri rasmikan. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... sedih3...

ps2: elly nmpk gayer master chef ;p
manja209 said…
waww...sedapnye cheese cake
bile la nak dpt mrase kek ang ni nureen..:)
ada kita dah terliur sedapnya dah lama tak wat kek....
mimie.. said…
waaaa sedapnyee.....nak sikitt ^_^
Kesuma Angsana said…
bestnyer... share ckit resepi u yang ni.. nampak sdp je
Imah Dinor said…
wah baru ptama kali buat dah menjadi...dah lama xbuat kek....rajin nureen ni....n selamat kembali bkrj hu.......
Zie said…
gebunya kek tu,,, nak cikit.,,,
baru beli mixer jugak senang kalau yg ada stand ni.,,, semangat dan rajin jer nak membaking,,
|| NaFiRaa || said…
bila tengok kek nih teringat plak kek oren nureen hari tu.. sedapnye~

eh.. dah abes cuti bersalin dah?? cepatnye masa berlalu.. nureen tak dapat cuti 3 bulan ke??
wantie said…
lamanya tak wat cake. ni mcm nak buat la pulak tengok nureen nya cake. hehehe
el said…
adoyaiiiiiiiiiii konpom rugi mak nenek aku x gi umah hang ritu..kalo x..ngan dulang2 tu aku bw balik..oooo aku igt ko buat sndiri..hang beli hat dah siap bancuh eh..sonang baitu ehehehe..lenkali aku rojer hang buat tuk aku nok..muahahaha

tp kek dia cantek lah woiiiii
cam ni nak beli lak mixer tu bape ratus
KhaiRin : anies said…
kalu sy jd dtg sn bln dpn (insya-allah) nureen kn buat sebijik tau! ;-)
watyz said…
wa.. naik gebu kek nye guna mixer baru.. hehehhe
nanakimie said…
nampak senang je,kalau nana buat xtau jadi tak..hehe.....rajen kakak sya tlg mummy ye:)
iizza said…
waa nampak sedap tul..terliur diwatnya...glupp
fieda said…
nmpk gebu la kek tu...

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017