Wednesday, June 13, 2012

p.e.r.a.s.m.i.a.n

ASSALAMUALAIKUM

pagi isnin bebaru ni bgn ja tdoq
tetiba mood rajin nak buat cake
terus ajak ellesya buat cheese cake
sekaligus merasmikan mixer baru ehhe
ni pon 1st time wat cheese cake tau

gah berdiri

disbbkan 1st time nk wat cheese cake so daddy beli butter yg agak mahal..
1st time jgk beli butter ni
ikutkan adunan butter x cukup lg 50gm so nureen topup guna mothers choice

sabar menanti

putar ellesya putar hingga kembang
ni takot mixer lari ke smpi ellesya kena pegang??
hahhaha sbb mixer yg kami pinjam kat mak x der stand mcm ni so myb ellesya agak pelik bila x perlu pegang


bila butter dh cukup kembang masukkan telur sebijik demi sebijik

cantik clr dia kan.. gebu jerr tgk

amboi sakan ellesya smpi baring2 g2

last masukkan tepung yg siap diadun dengan serbuk cheese
nureen beli tepung yg siap juz tambah butter & telur saja


sedia utk dibakar

suhu 180'C

wahhhhhhhhh........ dah nak masak la

sape lg klau bkn ellesya la ni
nak jgk dia cucuk hepi besday & lilin tue

ada yg terliur x?


pergghhh...
 ptgnya bila daddy blk mkn ckp sedap & cake nmpk cantik, :)
best ke guna mixer baru???
hehhehe mesti la kannnnnn

EL klau hg jd mai isnin lepas dapat la merasa cheese cake aku ni hehehe
ari ni bwk emir ke klinik desa utk checkup 2 bln :)
esok dh start keja rasa nak ja cuti lg huhuuu



19 comments:

kasihredha said...

bestnya cheese cake
ada mixer baru..lepas ni kena selalu buat cake lah kan...sure elly suke

umialya/k.tini said...

lamanya akak nak masak kek

eima said...

o0o cheese kek ni ... ingat kan guna sour cream bagai tu .... next tunjuk cara buat kek oreo cheese ek ....

eB said...

x kira, nk request kek oren guna mixer baru ms dtg sini nanti. ha3....

ps: tringat ar mixer hadiah kwn eB yg kwn pthkan sblom eB sedniri rasmikan. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... sedih3...

ps2: elly nmpk gayer master chef ;p

manja209 said...

waww...sedapnye cheese cake
bile la nak dpt mrase kek ang ni nureen..:)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ada kita dah terliur sedapnya dah lama tak wat kek....

mimie.. said...

waaaa sedapnyee.....nak sikitt ^_^

Kesuma Angsana said...

bestnyer... share ckit resepi u yang ni.. nampak sdp je

Imah Dinor said...

wah baru ptama kali buat dah menjadi...dah lama xbuat kek....rajin nureen ni....n selamat kembali bkrj hu.......

Zie said...

gebunya kek tu,,, nak cikit.,,,
baru beli mixer jugak senang kalau yg ada stand ni.,,, semangat dan rajin jer nak membaking,,

pena rozie said...

mai ckit...

|| NaFiRaa || said...

bila tengok kek nih teringat plak kek oren nureen hari tu.. sedapnye~

eh.. dah abes cuti bersalin dah?? cepatnye masa berlalu.. nureen tak dapat cuti 3 bulan ke??

wantie said...

lamanya tak wat cake. ni mcm nak buat la pulak tengok nureen nya cake. hehehe

el said...

adoyaiiiiiiiiiii konpom rugi mak nenek aku x gi umah hang ritu..kalo x..ngan dulang2 tu aku bw balik..oooo aku igt ko buat sndiri..hang beli hat dah siap bancuh eh..sonang baitu ehehehe..lenkali aku rojer hang buat tuk aku nok..muahahaha

tp kek dia cantek lah woiiiii
cam ni nak beli lak mixer tu bape ratus

KhaiRin : anies said...

kalu sy jd dtg sn bln dpn (insya-allah) nureen kn buat sebijik tau! ;-)

watyz said...

wa.. naik gebu kek nye guna mixer baru.. hehehhe

nanakimie said...

nampak senang je,kalau nana buat xtau jadi tak..hehe.....rajen kakak sya tlg mummy ye:)

iizza said...

waa nampak sedap tul..terliur diwatnya...glupp

fieda said...

nmpk gebu la kek tu...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011