Posts

Showing posts from April, 2015

cars besday cake for emir.....

Image
assalamualaikum.....  autopublish
ceria tgk raut wajah besday boy malam khamis minggu lepas minat sgt dia ngan McQueen tau masa bawa kuar kotak kek dr petiice, dia ok lagi tpi bila nmpk jerr pic atas kek tue apa lagiiii...... ceria + tak terkata la...  special utk anak teruna blueberry delight cake ni skali utk dinner yerr semua hasil tapauan... hihii... mak x sempat la nak masak lps balik keja huhu
even dia dh sgt teruja ngan kek cars dia tue tp tetap setia ngan u-tube cars mcQueen dia lagi kan...
jom..... seisi potong kek.. besday boy dah besar la, nak potong sendiri
 tersentuhnya pisau tu kat icing kek, kemain kuat dia gelak hahahhaa, tgk la pegang pisau pon hujung2 jerr.... 1st time kan bagi potong sendiri tp tak terpotong pon abis, camno nak mkn kek???? .. hahaha
so potong ngan daddy k... tu pon kemain marah daddy pegang pisau ngan dia eshallllll..... tumpang xcited utk abam emir kan nanti besday kamo nak wat skali kakak sya kerr??? 
Bismillahirohmanirrohimmmm......... abam emir g…

kena buli??????

Image
assalamualaikum.....  autopublish
planning nak ajak picnic, postpone yer anak2
tp 2 beradik tu dh x dpt picnic daddy ttp bw jgk mandi pantai kejap
seb baik la umah dkt jer ngan pantai kan
sekejap pon dh berbaloi
janji anak2 hepi :) balik mandi pantai masing2 lapar so corn flake wit milk 2 mangkuk hahahaa.... :P
otw nak balik kampung dh eshal asyik dok jenguk jer abam emir pakai spek, so nureen bg eshal pakai jgk  hahahaa tu spek ellesya, dh lama cr x jumpak, dok kemas2 bilik jumpak plak dulu mmg ellesya ratu spek arr mcm2 design ada, abis patah hahhaa.... 
kan abam emir dh pandai selfie hihiii
ni dah kira kena buli ngan mummy la ni :P
smpi umah mertua, kena buli lagi hahahhaaaa.....

di sebalik tabir :P
lepak2 santai sambil layan video aeroplane emir.. ;)
dah letih kena buli, terus lena....

ahad, lepas zohor kami balik penang
skrg ni ptg slalu hujan lebat
so kami ambik jln balik awal ckit
sampai jek kat umah smbhyg asar terus ajak anak dara buat dadih
mmg dh lama dia dok ajak buat


x sab…

besday boy simple celebration...

Image
assalamualaikum.....  autopublish
planning mcm2 utk besday boy
x pe, plan2 kita laksanakan OK
hihii...

baek punya dok posing, emir masa ni x tau lagi ari tu besday dia tp dia macam dpt rasa jer kan naluri besday tu kuat agaknya hahhaaa
agak last minit preparation tgu yerr.. kita celebrate lagi pas ni k besday boy dh x nmpk cupcake comel yg kakak sya belikan dia nmpk hadiah dia besau.. haha yg terkejutnya, besday boy nyanyi lagu besday ngan mulut yg tertutup kiranya humming la kan hahahaa
cepattttt... kita serbu tgk hadiah dari daddy xcited jgn ckp la kan koyak2 tak boleh minta kakak sya koyakkan
jaga2... bos kecik dh datang... eshal tgk jer gelagat kakak n abg dia kan

tengok senyuman kegembiraan yg x terkata dr besday boy bukan senang nak snap gambo dia statik mcm ni tau dpt plak ketapi pjg ni kan suka la dia, crita choo choo train tu mmg fvret la jugak sama la thomas & friends pon hihii
cepat buka.... dah pasang segala rail alaaaaaaaaaaa nureen lupa la snap pic emir tgh main semua…

emir areeq turns 3.. ;)

Image
assalamualaikum.....  autopublish


 _____________________________________________________________________
Sihat itu Jihad TEROKAI RAHSIA SEBENAR  bersama QASEH GOLD

singgah sebentar.... >@

Image
assalamualaikum.....  autopublish
:) muncul kembali... dah masuk bln april nooo cepatnya masa berlalu... meh la layan random photo by henpon kecek aku nih hahaha
anak dara ni x mau senyum plak... makin cerdik makin ligat dlm usia 6 bulan dh boleh duduk, merangkak & berdiri hihii
ni kat mana nih kami terjah clinic desa kejap bw eshal cucuk utk 6m dh lewat 2mgu dr date sebenarnya, mak bz nokk, x sempat emir tue dok peksa buku merah aunty mana la yerr

 layan emir yg ber wefie... eshal 6m 2 week = 6.4 kg & 67cm tinggi wahhh..... sronok dgr kan :)
sempat lagi snap sebelum kena cucuk 
ni pic lama, dh sebln lebih rasanya ker pic ni dah masuk blog?? ntah lerr yg pasti emir is da very caring brother ok...
dah kenyang susu mula nk pejamkan mata kannnnn....
kemain lagi kan... layannnnzzzzzz
kami 4 beranak jer... kakak sya tak ikut
mulanya roti sapu butter tabur gula castor pastu mula la akai dia, gula castor masuk botoi susu plak dah.. hoishhhh
pastu ada hati nak bw roti mkn kat dpn sambi…