Monday, March 31, 2014

convention : 2nd day, kita enjoyyyyy!!!! b4 check out

assalamualaikum.....
autopublish 

hari ke 2
kecian plak nk kejutkan anak awal2 pagi
yerr kan, penat la pg ptg mandi kolam kan

8.30pg bila daddy ckp "sapa nak mandi kolam"
2 2 terus angkat kepala bangun
semangat klau bab mandi kolam kan
kuaq ja dr bilik, 2 beradik ni main kejar2 dpn koridor
pastu ntah mcm mana pas lari emir peluk kakak sya & terjatuh
kepala terkena la pintu c2..
lari terus dptkan mummy sambil nangis2...
hero mcm mana ni?

ri tu menu nasi kerabu
tapi tak sesedap nasi dagang semlm

kueh mueh & roti

yeahhh pulut + kelapa (nyoq) + ikan masin ni sodap
hampir habis dikerjakan dek mummy hehhee

laksa johor.. perrrggghhhh mmg sedap
masa mummy dok melantak sensorang
3 beranak dok berendam la

g2 la emir... dia lebih suka nak mandi kolam org dewasa

kakak sya plak baru jer join daddy & emir
b4 tu kakak sya dpt gang...
last b4 kami check out jap g bleh tgk pic gang ellesya

tgk emir
tergelak tau nureen masa dok draft n3 ni
kaki x smpi ada hati tue

daddy support dari bawah
kakak sya plak panjat belakang daddy

yesss... berjaya jugak naik ketebing

hahahaaa... sampai senget2 kepala emir nak elak dr air tue

pastu dok buat mcm ahli bomba plak kan

sronok tgk air tue dok memancut

lagi cubaan nak berenang

tgk la.. turun sendiri tau.. walaupon tau kolam tu dalam
sronok ker dok menjerit panggil daddy suruh pegang.. hahhaaaaaaa

mummy kekenyangan 
mls nk join mandi kolam
mandi dlm bilik ja la

muka malas jerrr kan hehee

kakak sya berenang sendiri

gaya spiderman plak
nak seberang jalan

u-turn plak dia

dlm emir dok main sensorang, kakak sya pon nak join

keterujaan emir ngan air pancutan tue

dr pic ni mcm gaya mcm org besar kan

siap landing atas tangga tu lagi
dr dlm air nmpk la emir duduk kat tangga tue

mummy rancak dok bersembang ngan Manager Perak Pn Haslina

dr jauh mummy snap pic last 3 beranak berendam
syg kan camera gegar ckit time ni

kami dh ready nak balik....
2 beradik berjersi kelantan
gomo kelantan gomo

emir mmg suka sungguh tawaf

kakak sya letih la tu nk duduk dlm stroller
tp mummy lebih refer biar emir yg duduk sbb jap g kat lobby x larat nak kepong...

ni la gang ellesya masa kat pool tadi

last b4 kami gerak balik
ni la dia lobby hotel :)
hotel ni bertaraf 5 bintang tau

tq en daddy, sbb luangkan cuti 2 ari untuk join convention mummy ni
pasni klau ada lagi, join tau hehehe :)


___________________________________________________________________________________
jom singgah

Thursday, March 27, 2014

convention : di hari presentation

assalamualaikum.....
autopublish 

18 mac 2014... bermulanya cerita ICC kami
wajib la breakfast dlu kan

sedap tau
nasi dagang dia ngan ikan kayu msk kari tu
lembut sgt nasi dia
pastu steak daging tu pon mavelous sgt

nureen ni klau g hotel mmg wajib pekena bubur nasi ni tau
byk lagi menu lain yg nureen tak termakan pon

antara dessert2 yg ada
tp nureen x sempat pon nak mkn
sbb dok suapkan emir
ellesya jer mkn dessert yg sblh kanan tu

tgk la.. siap pakai baju renang tau

menu wajib jugak buat anak dara ni

b4 nureen gerak masuk dewan, sempat la snap wit emir
emir x brapa mau mkn sbb dok nmpk pool
so nureen kena dukung kuat2 tgu daddy mkn jap


dah masuk dewan


bila nureen masuk dewan jerr dpt wassap dr daddy
sambil tgk anak mandi, daddy berbreakfast sepuasnyerr
cantik kan pic ni
hehhee

merah tak kami
ni la unit nureen ACCESS MAINTENANCE PULAU PINANG
yg paling depan Pn hazlina (bos), Tuan Hj Kamil (GM) dan En Amran (AGM)
nmpk tak nureen yg mana 1? kami 3 org jerr pompuan dlm unit ni, tak termasuk bos la kan hehehe

Kami peserta ke 7 present
sayangnya, masa memb2 tgh present ni la camera nureen wat hal
so byk gambo x cantik
juz yg ni jerr ok ckit

sementara tue...
daddy emir & ellesya dlm bilik dok layan tab plak
lepas mandi kolam mandi dlm bilik la plak kan
puas arr mandi manda ri tu

aksi bila daddy jd baby sitter
hahhaa

check out pkl 1ptg
so daddy tunggu kat lobby sementara mummynyerr majlis nak tamat
sbb plan asal nak blk 18hb jugak
last minit daddy tukaq plan balik esoknya

daddy blom lunch.. ajak lunch skali segan katanya
so daddy mkn kek kat lobby

pas mkn, bawak emir lepak tepi pool

memandangkan member nureen blk hari tu
so kami stay la bilik depa
untuk 2nd bilik ni under TM la, masa 1st day tu kami bayo sndrik :)

masa majlis pengumuman sape yg juara dlm presentation tu
nureen x der sbb join memb g kedai mainan
memb ajak sbb dia nak belikan mainan utk anak2 dia
so join jerr la
katanya murah kat c2... :)

utk tempat pertama & ke2 mmg dpt kat team penang
kami saguhati jerr... penang ada 4 team wakil ke icc national ni
yg 3rd x sure plak mana ntah hehehe

malam tu.. bersantai lah kami d cini lagi...
daddy dok tgh memggoogle kedai mkn, nak tapaukan utk dinner kami mlm tu
rojer member2 yg pernah mai cni, pastu rojer abg nureen 
terdekat ngan kami, sbb daddy mls nk bwk keta juz nak jln kaki
daddy terjah stadium ja la
c2 pon byk gerai cuma nk cr yg sedap tu la..
x pe pasni kita google siap2 k, hehe.... :)

balik jerr dari tapauan
daddy ckp nak g tgk bola kat stadium
kebetulan mlm tu kelantan VS club dr vietnam

meriah ngan fan clubnya

daddy g sorang2 jerr
mls nk ajak kwn2 dia yg ada gak join ICC
ada lagi yg stay c2 sama2 ngan kami hehe

bukti daddy ke stadium hehhee

sementara tu... kami dlm bilik
emir melayan moto barunya

kakak sya plak dpt mixer ni
suka la sgt2.. tp mana kakak sya???

mcm2 la aksi emir...
keta menan tetap dia angkut msk hotel tau hehhe

pastu layan game plak
tetap game keta hehhee

patut la sepi
kakak sya awal2 lagi dh lena pas kenyang mkn nasi
letih main pool la kan

hahaha.... tersadung kat gaung yerr

perghhh bas pon willy tau

daddy dh balik, belikan jersi kelantan kat 2 beradik ni
terus try pakai hehhee
kakak sya pakai esok jer la k :)

________________________________________________
jom singgah

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011