Wednesday, May 26, 2010

"GENAP 3TAHUN"

Genap 3tahun usia perkahwinan kami N dikurniakan seorang cahaya mata yang sangat comel diberi nama ELLESYA AFREENA MOHD NASIR.


30hb Mei 2007 majlis persandingan di rumah pengantin perempuan..
Aksi2 2 pengantin di ari persandingan..
09hb June 2007 majlis menyambut di rumah pengantin lelaki...

Happy anniversary daddy.. moga perkahwinan kita kekal hingga akhir hayat.. mummy luv daddy N ellesya soo much... emuah peluk cium dari mummy utk daddy N ellesya..

Tuesday, May 25, 2010

"Nak G School"

Ellesya : mummy kakak lisya nak p school..
Mummy : klau nak p school pon tgu la pagi k.. mlm2 mana school buka.. tp knapa nak p school kakak bawak beg lego???


Tengok la gaya anak mummy galas beg lego dia.. daddy tgk la mummy baru jerr kemas rumah kakak lisya dah sepahkan balik..

Bila mummy tegor dia gelak plak.. bila gelak mata mcm daddy, jadi kecik.. hehehee..
Ni dok main lompat2 plak atas beg lego dia..

Monday, May 24, 2010

"Pose With Bicycle"

Ready... smile.. cheese...



Dah mula minat naik basikal.. klau blk kg ja sure dia cari2 mana basikal daniel ni..



Pose ngan daddy skali..

"Bear Wearing Pampers"

Lepas sembahyang trus ellesya ambil bear, katanya nk pakaikan pampers.. kain sembahynag pon x dikemasnya..
Ellesya : Cara2 untuk pakaikan pampers baby bear.. mula2 letak pampers dlm keadaan ready N ambil baby bear letak atas..

Ellesya : lekatkan pelekat pampers mcm ni..



Ellesya : pastikan tidak terlalu ketat N dah siap..

Ellesya : seisi bergambar pulak with mummy...

::: CREATIVE AWARD ::::

Creative award from fieza
Tq so much.. fieza slalu bg award kat nureen..
nureen jerr x der award nk bg fieza..
Tp creative kerr nureen ni??
x kisah kan janji blog nureen ni husband suka kan..
Penerima award Creative ini seterusnya adalah::: jengjengjeng.....

"Beli Wallet Untuk Daddy"

Queens food court.. sesampai jerr kat queensbay kami naik foodcourt level 3.. nak try mkn nasi AWANA CHICKEN BRIYANI.. dok edar pamplet nmpk cam menarik.. ellesya dah x sabar nk mkn siap pakai bip..

Ini lah dia Awana chicken briyani.. dlm nasi tu ada ayam masak kurma+lada hitam..


Nasi dah smpi yg ellesya dok gigit sudu tu knapa?? sat2 tgu pak njang ambil pinggan kosong..
Makan sambil melihat pemandang.. nunn di ujung sana nmpk x??? jambatan p.pinang...

Anak mummy dah lapaq.. Bismillahirohmanirohim....


lepas makan pergi main plak.. x der lain main kuda.. 3 round baru mau trun..

Masuk JUSCO nak beli wallet untuk suami tercinta tp x byk choice.. ellesya plak ternmpk lolipop.. mintak pak njang belikan 1 utk dia.. ni 1st time ellesya mkn lolipop.. x brapa nak pandai lg meleleh aiq liur smpi ketangan..

Betapa khusyuknuya ellesya dengan lolipopnya...

Singgah AL-IKHSAN jap, pak njang nk tgk kasut.. ellesya pon mula la berposing2..

Ni konon2nya lena la.. hehehee... dia konker krusi tu kat dia soang ja..

Ni aksi apa ni ellesya??? happy sgt dpt baring atas sofa empuk nih.. Bila dah x dak yg mummy berkenan trus ajak pak njang p GURNEY..

Gambar ni dalam keta kami dah nak blk dr GURNEY.. wallet daddy dah dapat.. tunggu kemunculan n3 pasal wallet daddy k.. wallet 2 mummy beli sempena besday daddy bln dpn N juga sbg ganti wallet daddy yg hilang bebaru ni... Dekat GURNEY mummy blanja A&W dkt ellesya N pak njang.. klau daddy nak nti kita p k...

Mkn3x... ayam goreng.. nyum2nyummy...

Amboi... tajamnya jelingan mata ellesya ni... klau x mau bg milo kt mummy pon jgn la smpi nk jeling2..

' Miss Daddy So Much'

Dari semlm ellesya asyik sebut jerr nama daddy.. bila daddy call N said byebye ellesya teriak ckp nak ikut.. mummy kena bwk ellesya pusing2 ngan keta sbb dia bebai N teriak2.. bgn ja pagi ni dia sebut lagi nama daddy.. trus trun katil N tengok picca wedding smbil sebut 'daddy'..

Bila mummy panggil trus dia tersipu-sipu malu..


Minum air sambil pegang muka daddy..

Renungan sayang dari ellesya untuk daddy sebelum mummy antar p umah pengasuh..

Friday, May 21, 2010

"Gimnastik N Drift"

Semlm... mummy kuaq ngan ellesya N my brother ke Giant.. saja nak bwk ellesya jalan2 N nak ellesya happy sbb masa p antaq kat umah pengasuh dia teriak nak ikut mummy naik keta.. nak p jalan2.. so sampai jerr Giant mummy bwk dia naik atas p main2 dulu.. tengok la muka dah xcited.. dia dah tau naik atas ada mainan..

mummy send pic ni kat daddy N daddy ckp ellesya layan drift.. sampai lentok2 kepala..


Turun bawah masuk Giant ellesya ternmpk ada budak pompuan dok main mcm ni so dia pon tiru la aksi budak pompuan 2.. ellesya ni nak jadi ahli gimnastik kerrr??? ada aksi ellesya lagi rendah badan dia hampir mencecah lantai tp mummy x leh nak snap sbb takut ellesya jatuh.. dah beli barang2 cikit trus balik.. minuman wajib beli ialah VITAGEN.

' At PIL House '

15 Mei 2010 9.00am..
On the way nak balik umah parent in law kat kedah.. P drive thru McD dlu beli breakfast.. ellesya nak minum milo guna coffee cup so mummy minum cepat2 N tuang milo dlm bekas tu.. kami sampai pkl 12.30tgh ari.. 3jam 1/2.. hehehe sblm balik kami p juru dulu jumpa member mummy ambil barang yg di order.. pas2 baru blk.. 7 kali berenti sbb ellesya nk 'nenen' (BF)..


Petangnya, mandi kolam.. kolam kecik ellesya x leh nak berenang.. Yg sebelah kiri my mother in law N sebelah kanan my sister in law..

Layan ellesya ngan kolamnya...

16 Mei 2010 4.30pm
Kami bertolak balik.. snap pic atas feri.. my mother in law follow kami balik penang.. ellesya suka sgt2 bila mummy ckp kita naik feri.. yeayea.. feri...

Dah x mau tengok camera.. ship2.. ada kapal besaq kat depan nuuunnnn...

Ellesya pose with Tok sambil byebye kat mummy..

:::: Feri Pulau Pinang::::

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011