Monday, May 3, 2010

"LABOUR DAY"

"Happy Labour Day" 01-May-2010 to all employee N employer.. Activiti kami di hujung minggu sentiasa sama.. klau x ke queensbay kami p la mana2 shopping complex.. utk cuci2 mata.. N paling penting bawa ellesya main2..



Sampai queensbay around 11.30am.. masih awai x ramai org.. ni bhgn jual alat2 dlm bilik air.. mummy nak cari bekas untuk bubuh berus gigi.. tp si ellesya ni bz ngan beg kecik ni.. dlm beg 2 ada set kasut mandi & yg seangkatan.. mintak mummy belikan untuk dia..


Lunch time.. kami order set yg sebelah kanan atas sekali.. "grilled mushroom chicken" yumyum... at secret recipi..



Ellesya : Mana nasi ni.. ellesya dah lapaq la... cepat la (sambil hentak sudu atas meja)


Ellesya : mummy, lambat lagi ka?? ellesya nak nasi..

Hmmmm dah sampai pon...
Tgk lapar betol anak mummy... x pandang kiri kanan dah.. trus mkn.. "Bismillahirohmanirohim"


After nasi desert plak.. icecream vanila with cream.. juz 1 scoop for ellesya.. x bagi mummy suap, nak suap sendri..


Sedap hingga menjilat sudu..


Mummy : nak sikit....
Ellesya : x boleh (trus suap dlm mulut)
Mummy : kedekut la ellesya ni..
Ellesya : hehheee

Dah kenyang, "playing time"..

Main kejar2 sambil pusing2 kat kaunter SK-II..
2nd day 02-May-2010

Kami p melawat baby Damia Dayana..

Baby ellesya nak bagi coklat ni..

Baby dengan ellesya dah sama besar pon.. Baby 4 bulan sama ngan ellesya yg 1Tahun 8Bulan..

Baby bangun la main ngan ellesya..

Baby Damia with her mother "mazni"..

Ellesya x mau baby sentuh badan dia.. tgk la siap dok mengelak lagi..
Dari umah pakngah kami nak singgah opis mummy jap ambik file tertinggal.. tp dipertengahan jln my brother "syeri" call, emergency.. timing belt keta putus tgh highway bukit tambun.. mummy trus ke sana.. Paktam, aiman, daniel N syakirah mummy angkut bwk blk umah sementara syeri repair keta kat workshop 'rodi' dekat bukit minyak..

(paktam,ellesya,daniel)
Balik naik feri.. happy sangat budak2 ni..

Smile...

Gaya ellesya atas feri sambil tepuk tangan..

Ellesya : Byebye aeroplane (kebetulan ada aeroplane)


Mainan yang dpt dr "happy meal" McD..

Ellesya main sungguh malam 2 sbb dpt kawan.. Daniel 5tahun.. dok main ngan laptop ellesya..

Pelampong soang satu.. main kejar2..

Ellesya tidor pkl 11pm.. lewat sgt2 selalu 9pm dh tidor.. dpt kwn nak main ja...

5 comments:

Fieza79 said...

queensbay lg...actually nureen ni tgal kat ner?

sm la kita asal cuti je ke shopping mall...kdg xbli pa pon..just cuci2 mata n rileks kt tmpat yg da aircond gitu..nk lari dr kepanasan skrg ni..

LYaFRINA said...

biasa ar nureen.. biasa lya pon window shopping @ k pantai j.. cuti pendek.mana sempat nk kemana-mana @ buat xtvt y best2.. y simple2 blh la kan???

waa..selera betul ellesya makan... kalo asya ssh la nk bg mkn..tp,,kalo tang aiskrim tu laju ar..lya pon wajib order aiskrim utk asya..kalo x..ssh la nk mkn..

'NuReeN' said...

fieza : nureen dok penang.. queensbay mmg tmpt yg sesuai sgt nk bwk ellesya jln2.. lgpon 5mnt jer dr umah.. sbb 2 suka lepak sana.. hehhe;))

lya : lya window shopping ada abg bleh jaga asya, nureen klau g ngan ellesya susah nk window shopping, bdk 2 suka sgt jln merata.. kena kepong.. kena bwk g tmpt2 yg dia suka..;)

Momma Mia said...

Halamak teruja nyer tengok ellesya dgn ice krim tuh...
nak satuu...

'NuReeN' said...

sedap tau icecream 2 lembut jerr.. ellesya nk mkn soang ja x mau kaci ckit pon kat mummy dia...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011