Thursday, May 31, 2012

balik penang

ASSALAMUALAIKUM

ahad lepas genap 44 hari
hari terakhir berpantang nureen dah balik penang
dan tmpt pertama yg kami singgah sebaik jejak kaki di pulau ni adalah..............................................

QUEENSBAY
mulanya ellesya x bg tau emir duduk dlm stroller dia nih
puas dipujuk akhirnya bila ellesya nmpk KFC dia dah mula lapar
ok, klau nk mkn KFC kena bagi emir duduk dlm prem
terus ellesya stuju :)

emir dh nangis la..... apasat muka aku tue, x ready la..

happy la ellesya dh lama dia x jejak kaki kat cini kan
tambah plak dia dok merindui tmpt mainan dia
tapi kami x singgah pon sbb emir mcm x selesa :P
cuma sempat gak nureen beli sehelai jeans miki utk ellesya sbb tgh less skrg ni :)

dan esoknya hari ke 45
nureen ngan ellesya x brapa sedap perut tp tetap boleh g queensbay tau ehhehee
kali ni kami terjah la tmpt mainan ellesya

emir lena dibuai mimpi2 indah walaupon kat c2 bising amat
ellesya asyikkkk ngan game :)

ditemani daddy yg baru lepas bayar beberapa keperluan 
emir yg kami beli.. 
yg bestnya baby kiko punya wet tissu less la.. 
2 bungkus rm9.90 la..
perggghhh mmg murah sgt2

bleh ye emir lena walaupon bising
tapi kat tempat yg agak kurang kebisingannya dia x mau tdoq la plak

b4 balik kami g beli sedikit keperluan dapur
sementara kami dok tunggu daddy dok massage kaki
ellesya sempat lagi posing2 kat c2..
alahai x der tmpt lain ke nk posing????

wat mcm umah sndri yerr

pergghhh... empuk ker???
cantik x jeans baru ellesya
nureen beli saiz utk budak 5thn
so kena la lipat cikit kaki dia & boleh pakai lama cikit kan

ha... dah nmpk kan nureen ada kat c2 jerr
nureen agak berisi belum kembali sepenuhnya kepada asal :)

Wednesday, May 30, 2012

simple celebration

ASSALAMUALAIKUM


genap 5thn usia perkahwinan kami nureen masih lg dlm pantang 
yg ke 43 hari
so nureen x dpt la nk prepair apa2
so apa yg mampu nureen buat hanyalah simple calebration ni

5 slices for 5 years

ellesya yg sgt2 xcited
nureen plan nk celebrate mlm tp ellesya dh x sabar nk mkn cake
sbb tue nureen mcm serabut jerr hahhaa
nureen snap terlindung emir
so mintak tlg adik snapkan :)

mcm ellesyanya besday plak gayanya kan

td senyum mata x tgk camera tgk cake so snap 2 kali hahhaa

:)

ropanya ada suprize la dr daddy
nantikan yerrrr

Tuesday, May 29, 2012

t.u.d.u.n.g

ASSALAMUALAIKUM

sekarang ni mcm2 fesyen tudung dok ada kan
tp nureen masih tetap setia ngan BAWAL hehehe
saja nak wat n3 ni - koleksi ellesya bertudung 
jom layannzzzz











anak mummy & daddy dh besar
:)


Monday, May 28, 2012

kunjungan zura

ASSALAMUALAIKUM

ari ni cukup 45 ari, nureen dh abes berpantang
cuma kena la pantang mkn jgk lagi kan...

ahad minggu lepas
kami dikunjungi rakan blogger
zuraiwan  bersama tersayang irfan
tq zura sudi terjah teratak mak aku :)

 irfan yg dh 7bulan
baru dpt jumpe.. b4 ni tgk dlm blog jerr
sebenarnya irfan dh mengantok
bila ellesya nmpk irfan minum susu botol dia pon mintak mak tok dia buatkan

 emir dh bangun, so dpt la aunty zura dukung
hai emir, ushar lain mcm jerr kat aunty zura tue

 nureen ajak zura lepak kat dpn boleh minum2
ellesya mula jeles
nak jugak dia berimpit duduk sebelah zura

 candid time, masing2 muka blurr

 gini la jdnya bila nk ambik gambo paling cun

 marah benar ellesya kat zura bila diusik nak bawak balik emir

 ellesya x lepas2, ttp duduk berimpit tepi zura

 bila ellesya jd PG
hehhee... ni adik ipar zura
dah 8 bulan preggy

dan irfan baik punya lentok
mmg mengantok sgt tue
skali lagi thx ya zura sudi jenguk kami :)


Saturday, May 26, 2012

happy 5th anniversary

ASSALAMUALAIKUM


when U make a sacrifice, 
U are sacrificing not to each other 
but to unity in a relationship
U are my endless love
TQ so much DA
happy 5th anniversary




Friday, May 25, 2012

U-tube

ASSALAMUALAIKUM

bila si kakak suka layan Utube, emir pon tompang sekaki la yerr





Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011