Thursday, May 31, 2012

balik penang

ASSALAMUALAIKUM

ahad lepas genap 44 hari
hari terakhir berpantang nureen dah balik penang
dan tmpt pertama yg kami singgah sebaik jejak kaki di pulau ni adalah..............................................

QUEENSBAY
mulanya ellesya x bg tau emir duduk dlm stroller dia nih
puas dipujuk akhirnya bila ellesya nmpk KFC dia dah mula lapar
ok, klau nk mkn KFC kena bagi emir duduk dlm prem
terus ellesya stuju :)

emir dh nangis la..... apasat muka aku tue, x ready la..

happy la ellesya dh lama dia x jejak kaki kat cini kan
tambah plak dia dok merindui tmpt mainan dia
tapi kami x singgah pon sbb emir mcm x selesa :P
cuma sempat gak nureen beli sehelai jeans miki utk ellesya sbb tgh less skrg ni :)

dan esoknya hari ke 45
nureen ngan ellesya x brapa sedap perut tp tetap boleh g queensbay tau ehhehee
kali ni kami terjah la tmpt mainan ellesya

emir lena dibuai mimpi2 indah walaupon kat c2 bising amat
ellesya asyikkkk ngan game :)

ditemani daddy yg baru lepas bayar beberapa keperluan 
emir yg kami beli.. 
yg bestnya baby kiko punya wet tissu less la.. 
2 bungkus rm9.90 la..
perggghhh mmg murah sgt2

bleh ye emir lena walaupon bising
tapi kat tempat yg agak kurang kebisingannya dia x mau tdoq la plak

b4 balik kami g beli sedikit keperluan dapur
sementara kami dok tunggu daddy dok massage kaki
ellesya sempat lagi posing2 kat c2..
alahai x der tmpt lain ke nk posing????

wat mcm umah sndri yerr

pergghhh... empuk ker???
cantik x jeans baru ellesya
nureen beli saiz utk budak 5thn
so kena la lipat cikit kaki dia & boleh pakai lama cikit kan

ha... dah nmpk kan nureen ada kat c2 jerr
nureen agak berisi belum kembali sepenuhnya kepada asal :)

19 comments:

eima said...

mmg besh kan bila dpt keluar ...ye la lama tu kena pantang mmg enjoy

kasihredha said...

kejap je pantang da habiskan...sure rindu je nak jalan2 kan

Nens Collection said...

NNT KENE PANTANG KAW2 LER KAK NUREEN..TP KALO KAK NUREEN,XDE GAYA NK GEMUKNYE..HEHE

BB EMIR MCM MUKA KAKAK SYA LA..COMEL..;)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah best nya pi jenjalan ek, kita dari dulu minat stroller cam adeq nureen punyer tu, tapi hubby minat brand Haldford....hu hu...tunggu anak 2nd nak beli gak camni warna merah

eB said...

hik3.... QB ttp dihati yer? :)

manja209 said...

Syok kn da abes pantang...
dpt jln&shoping tu yg xsabar..hehehe

el said...

lepas gian dua branak ni hehehehehe

Fieza79 said...

wahh berjalan sudah sekian lama berkurung..hehee

Anum said...

kes lepas geram nie

wantie said...

dah habis pantang. tahniah.

amboi shopping dah si emir tu.

Bui Junaidi said...

MASA DH HABIS PANTANG LAH PALING BEST..MCM DH TERLEPAS DARI IKATAN..HEHE

Afida said...

hip2 horeyyyy!!!merdeka :)))) wahhhh dah jln sakan nie..bl stat masuk opis ?

|| NaFiRaa || said...

Dah abes pantang dah.. kejap jer rasa.. bb emir pon dah start jalan2 yer.. :)

watyz said...

kejap je dh abis pantang kan...

ct rahani said...

abis pantang memang nak berjalan je kan.. sama jugak sy dulu.. suker tgk pics emir lam stroller tue.. comel sgt2.. :)

KhaiRin : anies said...

cm ne perasaan nureen? dulu g QB ber3 lani da ber4

Gieyana said...

whhh....dh bw bebi jenjalan..:-)

MamaEma said...

ooohh, memang dah habis pantang yer..cepatnya masa berlalu..amboi terus terjah queensbay habis pantang..

Che Rosliza Che mat said...

Dah habis pantang terus jalan-jalan ya...hihihi

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011