Monday, June 29, 2015

Jejari Roti Coklat Celup Nestum

assalamualaikum..... 

sebelum posa ri tu nureen ada g 1 butik kat bayan baru
ada la beli 1 biskut ni
memang sedap
tup2 bila nureen join letmasak dlm instagram
ada org up recipi biskut ni
pergghhhh.... boleh try ni
:P


Ingredients

5 keping
roti
½ bar
coklat masakan
1 cawan
nestum
1 sdb
marjerin
2 sdb
susu pekat

Instructions
1.       Potong roti berbentuk jejari dan bakar pada suhu 180°c selama 15 minit.
2.       Sementara itu masak coklat masakan secara double boiler.
3.       Masukkan susu pekat dan marjerin bersama coklat masakan sambil kacau rata.
4.       Celupkan roti bakar tadi ke dalam coklat dan salutkan dgn nestum
5.       Biarkan coklat mengeras dan bole lah di hidang.


jom, bleh try sbb simple jer hihiii....
___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Friday, June 26, 2015

#airTanganSuami8Ramadhan

assalamualaikum..... 

semalam... mak goyang kaki la dpn TV kan
sambil layan si eshal yg makin ligat skrg ni
meh kita tgk.. apa menu kami semalam

siakap besau mak beli semalam siap siang yerr
sonang & cpt la nak masak

tu dia.... daddy bab membako2 ni mmg terror


presentation tu wajib hihiiii

ati2... tu tab pon ado skali hahahaa
sayangnya pic dh siap lupa plak nak snap... 
dh tinggai tulang baru teringat hahhaa
yg pasti, anak dara & teruna nureen tu mkn punya la byk
mmg sronok tgk...
mau tidak... anak dara mkn 3 kali tambah nasi
anak teruna nasi sejemput tp x terusik pon dok meratah ja ikan tu sambil mulut
"uuummmmm daaaappppp (sedap)"
tq daddy :)
ikan bakar terbaekkkk di dunia :)


 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Thursday, June 25, 2015

we luv U DADDY!!!

assalamualaikum..... 


besday daddy thn ni jatuh dlm bln puasa
so nk beli kek sebijik mcm membazir plak kan
 daddy request faveret kek dia
maap yerr... tayang kek awai2 pagi hihiii
 cuppucino cheese cake, baked cheese cake (feveret besday boy)
 choc cheese cake & strawberry cheese kek (ellesya pilih)

anak2 ber wefie ngan besday boy...
cian eshal... kurang sihat.. GWS 
di balik tabir.. puas gak nk dpt pic yg semua tgk camera :P

so dah celebrate besday boy
mummy buatkan dessert ni... maap lerr presentation x secantik recipi di bawah
hihiii
yg pastinya sedap ooooo.......

pic asal dr blog

AIR BUAH COCKTAIL

1 tin buah-buahan campuran ~ fruit cocktail

1 tin susu sejat

2 tin susu air ( guna tin susu sejat tadi untuk sukatan air)

3 sudu besar tepung kastard
1 cawan gula
Secukupnya agar-agar siap atau sumi
Ketulan ais secukupnya
secubit garam
1 sudu teh esen vanilla 
Satukan air, susu, gula, tepung kastard, secubit garam dan sedikit esen vanilla dan masak atas dapur dengan api sederhana hingga mendidih
Senantiasa kacau adunan supaya kastard tidak melekat di dasar periuk
Bila dah didih, sejukkan
Setelah benar-benar sejuk, masukkan dalam mangkuk, letakkan sumi jelly dan buah-buah cocktail
Letakkan juga ketulan ais bila menghidang nanti
Jika suka boleh perahkan juga jus lemon atau hirisan lemon di dalamnya



selamat mencoba :)
 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Tuesday, June 23, 2015

moga panjang umur, murah rezeqi.. amin

assalamualaikum..... 

to beloved husband....
HAPPY BIRTHDAY...
Thinking of you on your birthday
 and wishing you all the best!
 I hope it is as fantastic as you are
 you deserve the best and nothing less




 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Friday, June 19, 2015

corn flake rangup berkismis nama diberi...

assalamualaikum..... 
autopublish

tudia... baru posa 2 ari, dh dok crita pasal biskut raya
hahahaa.... actually, en suami dh lama minta buat corn flake kurma
memandang isteri dia ni mls nk gelintir bulat2
so gugel la recipi paling mudah di abad ini hahahaa

emir sgt rajin nak membantu tau
byk kali dia mintak nk tarok adunan tu dlm corn flake & gaul2
mana la mummy dia ni nak bg kan... kang ada yg jatuh ke lantai
so... kacau dlm bekas udah lerr k....

ni hasil mummy dia dh masukkan, so emir ambik kesempatan la hihii
kakak sya siap tanya, emir!!! (perghh tegas) besar esok nak jd chef ka??
emir paham ker soalan kakak?? tp emir juz ulang jer sebut chef... :P

nin dia hasilnya...

dpt jugak 3 bekas... sekarang dh tinggai sebekas jer kat umah
sbbnyer ni bukan biskut raya yerr
juz buat kudap2 depan tv jerr.. mmg rangup.. sape berminat nk wat sbg kueh raya
sila tgk recipi di bawah yerr
tq pada guiltypleasure-recipes.blogspot.com sbb share recipi yg super duper sng & sedap :)

sukatan dlm oz.. so 1oz = 30gm... sila darab sendiri yerr bila nak sukat hahaha
cuma nureen kurangkan 10gm gula.. utk kurang manis :)


ni cara2nya... senang kan :)
selamat mencuba :)

yg tau senang sebab adik nureen dh buat masa raya haji thn lepas :P


 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Wednesday, June 17, 2015

char koay teaw penang

assalamualaikum..... 
autopublish

klau mai penang x mkn char koay teaw mcm x lengkap jugak kan
so memandangkan weekend lepas daddy standby
so kami mmg lepak umah ja la
cuma mlm ahad tu daddy ajak dinner kat luar
jommmmmmmmmmmmm.......
kami terjah medan mkn yg baru buka area gelugor

eshal baru bangun tidoq masa ni
daddy & emir g order makanan

tu sbnarnya kdai kawan daddy
so kami lepak mkn kat cni
tu daddy yg seluar merah tu... emir kat sebelah berpjamas putih

nk letak jugak pic yg daddy snap hihiii

sementara tunggu makanan smpi kami posing lagi
x der herannya camera 2 beradik tu bila dpt game

fresh orange & carrot susu

ni namanya ubat batuk
hahahaa.... emir & ellesya kebetulan mmg baru jer dok batuk2
yg uniknya ABC dia bulat canggini hihii
emir dok kecur air liur dh la tue bila mummy suruh tunggu jap nak snap hahaha

licin la 2 beradik ni bedal :P

ni offcoz la ellesya... speggthi carbonara fvret selamanya hahhaa

khusyuk jerr mkn..
pic char koay teaw lupa plak nk snap
yg pasti koay teaw kerang dia mmg sedap :P



 
selamat menyambut ramadhan al-mubarak & selamat bersahur..... 

 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Tuesday, June 16, 2015

S.E.R.U.N.D.I.N.G.......

assalamualaikum..... 

mai tgk cni kaih
nureen nak promote ckit ni

puasa kan dah dekat
sesuai benorlah kan klau ada serunding ni masa bersahur
berselera dengan nasi panas2..
mkn untuk berbuka pon boleh.. klau untuk raya lagi la sedap kan4x
SERUNDING KAMPUNG LAUT KELANTAN
ni memang sedap baq hanggggg....

boleh whatapp / sms kak yanie yer di 012-9218016
atau singgah d blog kak yanie
http://aliaharyanie.blogspot.com/
bukan setakat serunding jerr ada tau...
so nak tau boleh la singgah kat link atas tu yerr


serunding ikan


Alhamdulillah... 
moga bisness k.yanie bertambah maju.. amin

 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011