Tuesday, June 9, 2015

copthorne orchid.penang... destinasi kami

assalamualaikum..... 
autopublish 

tema : blue black white..
wahhh.. siap ada tema lagi

 masing2 x tau mana daddy nak bawak
daddy ckp kita balik kampung k
emir mcm biasa.. hepi go lucky

ellesya...... agak moody
x pa.. kita tgk moody dia smpi mana hahhahaa


s.e.p.e.r.i.z.eeeeeeeeeeee...................
kemain hepi la anak dara tue, yg tadi dok monyok ja
bila kami park ja dpn hotel baru kejutkan dia yg tgh malas2
dok landing kat seat blkg...
menjerit2 la dlm keta sbb bw g lepak hotel
mmg dh lama dia minta..
dan mmg lama pon kami x bw budak2 tidoq hotel
x yah jauh2, dekat pon x per, bg budak2 tu "janji hotel" hahhahaa


hihiiii..... suka mummy tgk pic ni
walaupon 2 2 serius tp moment tu yg penting kan2....
xcited masing2 jgn ckp la
x putus2 ellesya say tq kat daddy & mummy

melawat kawasan ituew wajib... hahahaa..... ni bknnya apa
check ada x swimming pool... offcoz la daddy book hotel yg ada pool
yg tu pon tujuan sebenar kan

lampu dia.. tueeee diaaaa

x abis lagi ke melawat kawasan abam emir oittt...
tu dok baca pamplet mcm terror hahhaa

tq pokcik melayan karenah bdk2 ni
siap tolak smpi lif hahhaa
kat tangan emir tu nmpk x???
mmg x lekang la kereta kat tangan dia.. p mana pon usung
x usung rindu la sat g hahahhaa

dh smpi pon bilik kamiiii
yeaaaaa..... emir & kakak sya siap susun sandal depa dlm trolly uncle tu
oittt... mummy suruh susun kat tepi dinding la.. trolly tu uncle akan bw trun

melompat ja la abam emir bila jumpak katil 
gini la... kakak sya plak akan buka segala drower cari pen kertas segala

ala2 menari pon hado tgk gaya kakak sya...

eshalllll....... chakkkk..... alolooo, syeronok la tueee....
ni 1st time kan lepak hotel

ruang make up yg santai

petang2 layan mata jap hahhaa

layan mata ngan budak tecik ni
hiaaappppp.... hahhaa

:)

asar belum masuk lagi la anak2...
sabo yerr.. jap g kita turun
pkl 4 dh tukar baju tau

restling la 2 beradik dulu

emir mundar mandir la.. dok pujuk nk turun bawah

tungguuuuu... tu daddy tgh sembahyang...

terjun time!!!!!!!

tenang jerr... x ramai org
kami g cni seminggu sebelum cuti sekolah
tu pasal kot x ramai

model cilik posing jap sblm berendam
kemain kamooo yerr, smpi terlenggak

dh bosan ker asyik dr td jd pemerhati

emir pon nakkkk.... kakak sya jerr yg dok pakai gogel tu kan
nmpk tak jejaka S tue... hihii
x sangka plak, bertemu jodoh ngan blogger zuraiwan di cni
unplanning kan :)

swim puas2 k

emir x cukup brani nk swim.. takat tengkok jerr :P


ok, eshals turn...
xcited jugak bdk tecik ni...
laju jer jln dr tangan mummy...
emir siap nak tolak eshal msk dlm kolam.. dia ingat eshal terror mcm dia ker hahaha

kembang lobang idung emir aih... nk kata dok selam , tak jugak....

kakak sya minta izin nk dokong eshal msk kolam
mmg idok lerr mummy nak bagi kan
belum bleh d harapkan lagi kakak oiiii

acececeeee.... model tecik masuk kaki la dlu kan

yeaaaaaa......

ni jgk 1st time eshal msk kolam
di usia 8bulan setgh :)

turn daddy plak melayan model tecik 

mmg hepi sgt2 3 beradik tu tau
lepas gian mandi kolam

puas mandi, masuk siap2 k
nak rest  n relax... 

nk order makan kerr???

tua dia masing2 muka x mandi turun breakfes.. hahaha
emir kurang sihat, mlm tu demam ckit
pg ni xcited la nk mandi kolam lagi kan
besfes pon laju2 jerr

dh la mummy, cepat la, eshal nak mkn ni

pic mknan x dan nk snap
yg sempat 2 ni jerr


kami kecini lagi
melayan 2 beradik yg x kan cemuih swim hahaha

eshal wajib kena tunggu giliran kan

daddy sebenornya g nk belikan bola
sekali g beli life jacket @ flotter ni

emir mcm agak rimas


jommmmmmm

emir lari2 nak naik... takut
tgk kakak sya, relax jerrr

tapi, bila dia dh mai peluk2 mummy smbil nangis2
ambik kekuatan nk msk kolam besar
penuh gaya melangkah berani

mummy still posing ngan eshal :)

yeaaaaaaaaa.... emir dh berani...
anak teruna tu lambat ckit nk panas hahaha

mula2 mcm ni la, peluk ja daddy kan
tgk jap g plak cam na

mummy jer x leh join msk kolam
wajib pakai swimming suit, mummy x dakk...

jummpppp!!!!

tq daddy... anak2 hepi sgt2

eshhhaaaalllllll...... tenggelam muka.. hahaha

eshal ni kan, bila kita gelak kat dia, dia pon gelak sekali
mcm dia paham jugak... hahhahaa

mata pon dh x leh buka yerr

jom, eshal ngan mummy layan kolam budak2 dh la kan

mummy pegang jacket tu ja hihii
eshal dh mula rimas.. yerr la, muka dia asyik terlindung ja

so free jacket juz swim wit kaki mummy
hahahaa


ni la bila emir dh ada kekuatan...
x yah dh nk peluk2 daddy... s
sndri swimm... x caya????
scroll bawah lagi...

model kolam renang

sya ready to jump

yeaaaahhhh....

kan5x.... emir dh x mau peluk daddy
semua sendiri.... dia akan meniti sepjg kolam tu sndri...
hahaha... daddy siap ckp mcm ketam plak dok meniti gigi2 kolam :P

swim3x....

mummy cukup la sekerat jer kan
melayan eshal yg teruja ngan kolam

dahhh.... 2jam setgh tau depa tu berendam
tue dia... kecut jari tangan kaki semua
eshal jerr berendam ada la dlm 15minit kot

tq sooo much daddy...
simple & short vacation :)
yg penting anak2 dpt swim :)

 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD


10 comments:

mama tisya said...

sronok la bdk2 dpt mandi manda dlm kolam

Nurzakiah Hanum said...

bestnya seronok anak2

lieyalatif said...

betul tu nureen..budak2 ni senang nak tackle kan...bawak gi hotel yg ade pool...mmg 'hidup' laa dieorg...kite tgk pun tumpang hepi sbb anak tersenyum riang....pulun mandi laaa selagi ade mase kan....pastu naik bilik lapooo kebulur...makan semua licin hahaahahah tu lieay suke tu....

senang gi awal sebelum cuti sekolah nureen, org tak ramai...tgk pool pun tak sesak....

sue sue said...

wahhhhh penang! syurga makanan...hihi..anak main air suka! tapi kalau soh mandi pnyalah bercinta!




Singgah Blogwalking....:)

nak mudahkan kerja rumah?Jom baca ni:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/06/basic-h-membantu-memudahkan-kerja-ibu.html?showComment=1433744253588#c6972630485172196856

eima said...

budak ni bw pi kolam pun dah hepi dah kan ... tido hotel tak de kolam pun hepi jugak

Syeeda said...

Bestnya dapat mandi kolam ye..

el said...

kemain life jacket depa hehe

syawalsimpsons said...

seronok la bebudak dapat berendam ni kan

+ e.z + said...

wallah. sangat jeles tau :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nureen,
saaamlaaaaaaa kita
kena pi cotik dok hotel kat penang sajork yang boleh fullfill minat anak berendam non stop kan3
kalo pi tempat orang mestila kita mak pak yang sebok nak jalan sana sini, & hotel buat tido sajork
he3

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011