Friday, June 19, 2015

corn flake rangup berkismis nama diberi...

assalamualaikum..... 
autopublish

tudia... baru posa 2 ari, dh dok crita pasal biskut raya
hahahaa.... actually, en suami dh lama minta buat corn flake kurma
memandang isteri dia ni mls nk gelintir bulat2
so gugel la recipi paling mudah di abad ini hahahaa

emir sgt rajin nak membantu tau
byk kali dia mintak nk tarok adunan tu dlm corn flake & gaul2
mana la mummy dia ni nak bg kan... kang ada yg jatuh ke lantai
so... kacau dlm bekas udah lerr k....

ni hasil mummy dia dh masukkan, so emir ambik kesempatan la hihii
kakak sya siap tanya, emir!!! (perghh tegas) besar esok nak jd chef ka??
emir paham ker soalan kakak?? tp emir juz ulang jer sebut chef... :P

nin dia hasilnya...

dpt jugak 3 bekas... sekarang dh tinggai sebekas jer kat umah
sbbnyer ni bukan biskut raya yerr
juz buat kudap2 depan tv jerr.. mmg rangup.. sape berminat nk wat sbg kueh raya
sila tgk recipi di bawah yerr
tq pada guiltypleasure-recipes.blogspot.com sbb share recipi yg super duper sng & sedap :)

sukatan dlm oz.. so 1oz = 30gm... sila darab sendiri yerr bila nak sukat hahaha
cuma nureen kurangkan 10gm gula.. utk kurang manis :)


ni cara2nya... senang kan :)
selamat mencuba :)

yg tau senang sebab adik nureen dh buat masa raya haji thn lepas :P


 ___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


11 comments:

mama tisya said...

fav biskut ni..kdg2 kalo wat blum bakar dh masuk mulut hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nureen,
waaaaaaaa
nampak sedap
cepat benor deme makan sampai tinggai sebakang sajork yer

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

tak penah makan lagi cornflake kismis gini... nampak cam best jer. nak buat malas n kite takde oven hehehe

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi jumaat
bestnya.. anum pun nak try nanti

eima said...

MACAM NK TRY JE ... NK KIDNAP RESEPI TU

el said...

nti nak try wat tuk wat sekut raya

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nureen...Selamat berpuasa dr kak atie.Wah!!Semangat nak buat kukis tu...takpe ambik mood dulu..hihi

Dhiera nadhirah said...

family saya punye kuih cornfalkes pun buat gini

adianiez AIDA said...

mudah...
pasti sedap sebab cornflakes, kan?
aida lom ada masa nak buat kuih ni hu hu hu :(

sue sue said...

wahhh menarik dan nampk super yummy! Tapi sukatan pakai oz plak!
nak try laaaaa..!

singgah blogwalking! salam ramadhan! :)

Khai♥Rin : anies said...

kalau dah mengadap tv smbl mengunyah mmg x sedar bleh habis 3 botol ;-)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011