Friday, August 29, 2014

30 syawal.... jamuan raya d opis...

assalamualaikum..... 
autopublish

opis nureen ni mcm trend dah
mmg slalu hujung2 syawal la kami akan buat jamuan raya
alhamdulillah, sambutan yg sgt menggalakkan dr staff opis & team contractor

kakak sya mmg wajib la join
ni last dh kakak sya join sbb thn dpn dh start msk sekolah
mana bleh suka hati jekk nak cuti kan
dah dkt 2 minggu tau, kakak sya asyik tanya jerr
bila jamuan raya kat opis mummy??
hihiii...
sempat kami berselfie sblm smpai opis

sampai jekk mmg bertungkus lumus la 
potong lemang, buat air asam, susun atur segala tapiiii..... gambo ni
nureen x prasan pon, bila masa bdk opis candid
mulut dok ngomel apa pon x tau hahaha

bila dh tau, renyeh sampai ketelinga tuee, hahhaha
nureen potong lemang ni mulanya ber2 ngan kak ros
pastu kak ros buat keja lain, potong sorang2
rasanya dkt 7btg jgk la nureen potong

mentang2 depa ni ada monopod...
sana sini bergambo.. bolatnya mak yong...................

tue dia, kibas yg dah siap di golek kat balik pulau
ni 1st time nak mkn kibas 
sedap isinya...

kak fauziah potong penuh gaya ooooo....

 majlis belum mula ellesya dh ngap dulu, tembikai & lemang
lemang @ pulut mmg faveret ellesya
pastu kibas plak.. siap mai habaq kat mummy yg kibas tue sedap la mummy, hahhaa
3 makanan tue jerr ellesya ulang mkn
nasi ke apa semua dia x mkn

 layan menu utama kami, nasi arab, kibas golek, ayam bakar dan
air asam tue campoq ngan kerisik
nureen yg cadangkan tau
mmg sodap teramat lah, dari kak ros

 untuk kuah, kari ikan & dalca kosong

 lemang & rendang yg membangkitkan suasana raya

 puding kastad marble offcoz la nureen yg buat hehee
samprit bahulu & maruku kami beli jer kan
kek lapis sarawak kak sofia bawa

majlis di mulakan dengan ucapan ringkas dr bos nureen
tgk la ellesya kat blkg tue
merajuk ngan mummy g duduk kat krusi tue
merajuk sbb nak buka tudung, nureen tak bagi hahaha
abes jerr bos bg ucapan nureen srh la buka, klau tak muka masam jerrr
dia plak klau jumpa bos nureen, manja kemain tau
siap bleh duduk atas riba lagi

sementara tunggu tetamu lain ambik makanan
kita bergambo dulu
kami seunit tapi tak seopis

 antara tetamu yg hadir
staff2 telekom d gelugor & unit nureen d bkt mertajam
serta team contractor

bila masa la kena candid nih...
tgk la masing2 dok nganga ja hahhaaa

last part, kaum adam yg kena basuh membasuh yerr....
bagus3x... hihiii
__________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

Thursday, August 28, 2014

turns 6y on 27.08.2014....

assalamualaikum..... 
autopublish 


Ya ALLAH
jadikanlah anakku ellesya afreena org yg solehah & taat beribadah
panjangkanlah umurnya, lapangkan rezeqinya
cerdaskan akalnya dan terangilah kalbunya
kurniakan ilmu yang banyak & bermanfaat
serta sihatkanlah jasmaninya
dengan Rahmat Mu yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang
AMIN.......

kebetulan mlm selasa lepas
kami bawak anak2 terjah queensbay
biasa la, mana lagi klau bukan bawa depa main2 kat cni

 
bila kakak sya dh dpt gang, emir main la sorang2

keta dah abes org naik
so kongsi yerr

elok kami singgah toyrus, ellesya minta hadiah....baru teringat tau
yg esoknya 27/8 besday ellesya
Ya ALLAH... mcm mana la bleh lupa nih
walhal minggu lepas dh planning nk wat kek ngan dia
so memandangkan kami dh dlm toyrus
besday girl, sila la pilih hadiah yerr

xcited sgt tgk byk keta2 comel tergantung
rambang oooo emir nk pilih....
tp tgk pic ni emir yg lebih2 kan
dia peluk smpi 5 bijik keta tau... tp kami beli 1 jerr hihiii

besday girl pilih ngan penuh gaya
emir pon tompang skali kan....

 mmg ini yg dia nak sgt2
sbb nureen ada tunjukkan video & pic tisya anak aimi @ mamatisya dlm IG
main barbie ni
so ellesya cari semlm terus jumpa
ok besday girl dpt hadiah ni.... xcited blk terus nak mandikan barbie ni
tapi daddy tak bagi sbb dah lewat mlm
hujan plak mlm tue kan so esok jerr yerr
 
sempat jugak kami belikan kek comel ni buat besday girl
kek tiramisu... sedap sgt

kebetulan mak yong mmg teringin nk mkn macaroon tu
so mmg srh kakak sya n daddy belikan kek ni 

mummy ni, asyik nak ambik gambo jerr
bilanya nak potong kek
x der tiup2 lilin bagai yerr, lilin tue juz hiasan hehehe

Bismillahirohmanirrahim.......
kami layan mkn kek semlm... 2 potong mak yong mkn
besday girl sepotong jerr
pastu cepat2 simpan sbb emir dah nangis2 mengantok masa ni hehehe

happy birthday kakak sya....


juga buat zara.. hepi besday....
__________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera
assalamualaikum..... autopublish

Wednesday, August 27, 2014

open house & besday party

assalamualaikum..... 
autopublish

balik jer dr pulau aman
kami terjah open house & besday party umah bos daddy
perut mmg sengkak sgt...
ni nak mkn lagi, perghhhh....

bos daddy (puan yati) celebrate besday 2 anak laki
sorang setahun sorang 3 tahun...

ellesya awai2 lagi dh mkn laksa
mummy relax dlu... layan emir mkn dlu
bg perut ada ruang ckit hihiii

dah kenyang kami terjah gurney plaza
jarang2 skali kami terjah cni
daddy nak g usha brg ps4 kot, tu kami singgah
kebetulan plak dr umah bos daddy kami naik ferry
so dekat sgt la ngan gurney
main puas yer anak2...

sronok kan
naik boat, naik ferry, jln2 gurney

last yerr... jom kita blk rehatkan badan
yeaaaahhhhh......
 __________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

Monday, August 25, 2014

PULAU AMAN..... kami datang!!!!

assalamualaikum..... 
autopublish

dah lama tau pendam hasrat nak terjah pulau aman
so weekend lepas, baekkk punya planning
sebelum mak yong bersalin kannn...
elok benor lah.. hihihii...
kebetulan plak bos en suami pon ada open house ptg sabtu tu
mmg thorbaeeekkk lah

sampai dah kat jeti dia...

 mcm modellah...
kami posing dlu kat jeti sementara tunggu daddy parking kereta

 nin dia harga tiket boat yerr
mmg murah sgt2...

 amboi kakak sya... posing x kalah okehhh....

 jom kita serbuuuuu
cuaca sgt2 lah baik...

 sempat lagikan.. tp anak2 dh x pandang camera
x sabar nak naik boat

 sorang2 yer.. hati2 :)

 peluk ketat2...

 dkt 2 minggu tau ellesya tak sabar nak naik boat
dpt naik kali ni mmg dia hepi sgt2

masing2 muka hepi jerr kan

 kami jerr yg dok bergambo atas boat tu tau
hihiii

 emir cukup berani, nak duduk sorang2 tak bagi sgt kita pegang dia
mana boleh.. bahaya la cik abg oiitt....

 nmpk tak.. dlm 5minit jerr dh sampai

 lekaih2 posing sblm turun dr boat

 perkampungan yg kecil...

 tq2...

 laju jerr emir.. siap lompat2 lagi

 antara yg ada d sini

 salah satu chalet yg kami singgah
apa yg 3 beranak ni dok tgk?????

 ada anak ikan todak ropanya hihiii....

 lagi pusing2 perkampungan
emir terpegun... ada burung la..

 sampai ke hujung jalan kami terjah

 ni chalet yg paling sempoi...

berehat sekejap hilangkan penat
tgk la berpeluh2 2 beradik ni

mak yong pon semput k hihiii

 emir dok panggil mummy nak tunjuk apa ntah kat hujung sana???
nmpk x belakang kami tue jambatan ke2 p.pinang  :)

 posing sorang2 yerr

sempat lagi kan....
mak yong dah 33minggu tau... 

 bila dh nmpk playground mmg wajib la singgah

 berpeluh2 emir main....
hepi sgt

 dah tgh hari... jom kita isi perut....
apa yg fames kat cni???
sapa tau???

sempoilah restron dia....


 antara menu yg disediakan...
nmpk x???

 pemandangan meja makan kami mengadap laut

 kakak sya dok study kerr

 sedapnyyaaaaa.....

sementara makanan nak sampaikan
kita basahkan tekak dulu

solero faveret kakak sya...

 bkn stakat sejenis icecream tau
dekat 5 jenis budak2 ni mkn hihiii


sirap laici & limau asam boi

Alhamdulillah..... rezqi kami
mee udang

untuk anak2 order nasi goreng udang

emir dh nmpk nasi, mmg laju la..
lapar la belum mkn dr pagi td...

dah x pandang kiri kanan tue
laju jerr dia menyuap... sedap kan

nasi belum habis, pow mee udang mummy plak
mkn smpi ke hidung hahhahaa

emir mkn pedas berbanding kakak sya
slamber jerr dia mkn, klau makanan yg berkuah mmg fvret emir
 
kakak sya mkn ckit jerr, katanya pedas
bz ngan kertas kerjanya

 nmpk tak udang mak yong
byk ooooo.... hahahhaa
sbb kami laki bini mkn smpi 2 pinggan sorang tau
jgn x caya hahhaaaa....

lepas jer selesai mkn kami terus cargas
sbbnya hari nak hujan
sat g x sempat plak nk blk ke pangkalan hihiii


yeaaa... kami dh selamat sampai ke jeti tanah besar
nmpk kat blkg tue... mmg hujan dh turun dengan lebatnya
belum sampai kat kami lagi

sebelum kami gerak ke destinasi seterusnya
2 beradik tue wajiblah tukar baju dulu
dh berlemuih... tgk emir, masuk ja dlm keta dh menguap
masa ni dh pkl 1ptg...
so singgah masjid dulu sebelum serbu ke open house!!!!

tq sooo much daddy, tunaikan permintaan isterimu sblm bersalin
hihiiii
 __________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011