Tuesday, September 30, 2014

tahnik & cukur rambut

assalamualaikum..... 
autopublish

genap 7ari eshal d tahnik @ buka mulut
sekali bercukur..


tok ayah @ wan sebelah mak yg akan kami jemput untuk tahnik
sblm ni 2 beradik tu, tok ayah akan tahnik skali bercukur
mata dah kurang jelas, so tok ayah cuma bertahnik
sapa yg akan cukur rambut eshal????

majlis dimulai dgn bacaan doa

eshal diam jerr...

sambil mendengar bacaan doa...

gd girl la...

uikkk siap menguap...
kakak n abg peneman setia

emir dh dpt game... usung ja la...

tahnik bermula dengan kurma n air zamzam
sedap tgk eshal dpt merasa manisan

tgk.... smpi muncung mulut2 x mau lepas jari tok ayah

skali lagi

pertama kalinya, daddy sendiri mencukur rambut anak

sebelum & selepas

emir pelik agaknya
tgk adik dia dh botak... hihiii

dah botak terus bagi mandi

botak pon berjemaah yerr... hihiii...


Thursday, September 25, 2014

cerita berpantang ari ke2 hingga ke6

assalamualaikum..... 
autopublish

kami berkampung d INS 2ari
hihiii.... buat mcm umah sndri yerr

riuh rendah 2 bradik ni....


utk yg dh tgk dlm IG nureen
ada yg bleh teka nama baby kan..

 eshal asheeqa binti mohd nasir
nama bunga dlm syurga yg dicintai...
hari ni daddy akan g register...

sweetkan....
kakak sya dpt geng.....


emir plak makan masa nk biasakan diri
mula2 dia mcm larikan diri
lama2 baru ok

kali ni nureen berteman k
adik nureen pon tgh berpantang
awal 4ari dr nureen
so berjemaah la kami....hihii

pagi2 dok kejutkan baby....

sebelum tidoq



masa ni bru pas berebut nk ribakan baby

tgk la... emir x lepas peluang tau...

yg ni plak dok pakat tolak kepala nk srh baby tgk muka masing2...

Wednesday, September 24, 2014

haiiiii.......

assalamualaikum..... 
autopublish


update dr anset jerr...
laptop x bw blk
mgu dpn bru nk mtk asben tlg bw blk kg
sng nak update blog


Thursday, September 18, 2014

welcome..... junior in da houselllllll

assalamualaikum.....
autopublish.....

welcome junior
17 sept 2014 8.45pg
ins specialist hospital alor star, kedah
baby girl 2.4kg














Friday, September 12, 2014

pisang goreng cheese nun dari taiping....

assalamualaikum..... 
autopublish

alahaiiii
semakin hari semakin slow berblog
nak bw apa ntah lagi... masa & keadaan yg kurang mengizinkan

mmmm.... layan jerr la n3 ni yerr
dh rata2 kita tau pasal pisang grg cheese ni kan
so dh alang2 kami terjah taiping, ada taklimat ckit
so masa otw balik teringat blogger kak alona
so ckp kat member jom kita cari

 sapa yg g taiping bleh a singgah
tepi jln jerr
dekat kemunting, selepas station minyak petronas sebelum kem vatalion
klau dr arah highway la kan
tak pon call ja no tertera nak tau mana lokasi

 pelbagai pilihan

 bukan grg pisang jerr ada cempedak pon ada yerr
tp kami beli pisang... tgk bro tue tarok susu, choc, cheese
ikut la apa kita nak

 ni nureen punya
yeeaaa.... akhirnya mak yong dpt apa yg d idamkan
cheese susu.... sangat rangup kalau makan terus lps beli yerr
klau bw blk... lembik @ lemau la ckit kannn

ni member punya
nureen rasa gak ckit, sedapppppp... choc cheese
x rugi beli... klau nureen x lunch lagi rasa sekotak ni bleh abis sorang jerr bedal
hahahhaaa.....

 __________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

Wednesday, September 10, 2014

ellesya ajak mengeteh...

assalamualaikum..... 
autopublish

daku muncul kembali...
skrg ni dh kurang update blog kan
x per la janji jalan jugak...

dah 2 minggu ellesya ajak mengeteh
so sabtu mlm lepas, mummy ckp kat daddy 
so daddy stuju.. kami tunggu daddy blk dr workshop kwn dia
sbb daddy slalu g tolong2 repair & belajar sekali repair keta
sng la klau pa2 jd kat keta kami kan hehehe

dkt pkl 10mlm bru daddy balik
ellesya dh landing atas katil tp bila ckp nk p minum tea tarik & roti canai
terus senyum....
emir ni beria2 kan, mcm la pandai baca menu2 tue
sbb tgk kakak sya ambik menu, dia pon nak jugak

kakak sya yg slamber....
 tengok menu bagai nak order mcm2 walhal roti canai jerr hahhahaa

sebelum menu sampai, layan dlu telatah anak2
 daddy srh kakak sya baca doa makan
bila suruh emir tadah tangan boleh plak dia buat mcm tu

daddy dok tunjuk apa tue?

perasmi mlm tue
daddy tgk jerr emir cicah roti canai ngan sambal
pedas tu sambal tue
skali kunyah sekejap jer dia dh luahkan
menu daddy plak roti & sup ayam
nak ambik kambing kot emir nak mkn jugak....

 kakak sya dh berpeluh agaknya... buka n ikat sweater kat pinggang
tp sikit pon kakak sya tak cicah kuah dhal tue
katanya takut pedas
hihiii... kakak sya x brapa mkn pedas berbanding emir

 bila jus belimbing dh smpi, mmg itu la yg emir akan pulun
dah x layan roti canainya

 so daddy suapkan bila dh siap mkn

tp nmpk mcm mummy jer yg mengeteh kot... hahha
yerr la tea tarik satu jerr... jus belimbing n orange utk daddy, kakak sya & emir....
amboiii bolatnya mak yong

 kakak sya dh semakin layu
bila daddy dh carikkan kecik2, baru emir mau mkn
sampai licin dia bedal tau 
 suka3x....
ni lah piccas yg nureen share dlm instag mlm tu
hehheee

2 3 kali gak kakak sya tersenggguk
tak sure dia saja atau mmg betoi2 mengantok

sebelum balik, sempat lagi emir dok kacau air dia tue
amboiii... ligat dok pusing haissshhh....

tq daddy, layan anak beranak mengeteh mlm tue

 __________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011