ellesya ajak mengeteh...

assalamualaikum..... 
autopublish

daku muncul kembali...
skrg ni dh kurang update blog kan
x per la janji jalan jugak...

dah 2 minggu ellesya ajak mengeteh
so sabtu mlm lepas, mummy ckp kat daddy 
so daddy stuju.. kami tunggu daddy blk dr workshop kwn dia
sbb daddy slalu g tolong2 repair & belajar sekali repair keta
sng la klau pa2 jd kat keta kami kan hehehe

dkt pkl 10mlm bru daddy balik
ellesya dh landing atas katil tp bila ckp nk p minum tea tarik & roti canai
terus senyum....
emir ni beria2 kan, mcm la pandai baca menu2 tue
sbb tgk kakak sya ambik menu, dia pon nak jugak

kakak sya yg slamber....
 tengok menu bagai nak order mcm2 walhal roti canai jerr hahhahaa

sebelum menu sampai, layan dlu telatah anak2
 daddy srh kakak sya baca doa makan
bila suruh emir tadah tangan boleh plak dia buat mcm tu

daddy dok tunjuk apa tue?

perasmi mlm tue
daddy tgk jerr emir cicah roti canai ngan sambal
pedas tu sambal tue
skali kunyah sekejap jer dia dh luahkan
menu daddy plak roti & sup ayam
nak ambik kambing kot emir nak mkn jugak....

 kakak sya dh berpeluh agaknya... buka n ikat sweater kat pinggang
tp sikit pon kakak sya tak cicah kuah dhal tue
katanya takut pedas
hihiii... kakak sya x brapa mkn pedas berbanding emir

 bila jus belimbing dh smpi, mmg itu la yg emir akan pulun
dah x layan roti canainya

 so daddy suapkan bila dh siap mkn

tp nmpk mcm mummy jer yg mengeteh kot... hahha
yerr la tea tarik satu jerr... jus belimbing n orange utk daddy, kakak sya & emir....
amboiii bolatnya mak yong

 kakak sya dh semakin layu
bila daddy dh carikkan kecik2, baru emir mau mkn
sampai licin dia bedal tau 
 suka3x....
ni lah piccas yg nureen share dlm instag mlm tu
hehheee

2 3 kali gak kakak sya tersenggguk
tak sure dia saja atau mmg betoi2 mengantok

sebelum balik, sempat lagi emir dok kacau air dia tue
amboiii... ligat dok pusing haissshhh....

tq daddy, layan anak beranak mengeteh mlm tue

 __________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

Comments

Amboiiii ngeteh xajk sy pn..... ;)
Sue Bee said…
sedapnya dia gi ngeteh..
Kakzakie said…
Yelah Daddy pun tahu tak lama lagi mummy dah kena duduk rumah lama mana ada peluang nak mengeteh memalam satu family...
Nad MamaZN said…
sama mcm zakwan..suka bebeno ngeteh hehe
mai has said…
pandai ellesya ajak maknye mengeteh.besar2 nnt ajak gi Chillis pulak...hehe
mai has said…
pandai ellesya ajak maknye mengeteh.besar2 nnt ajak gi Chillis pulak...hehe
eima said…
kami pun suka mamak sfahim tu hari2 nk mkn kedai mamak je sbb mama die mls masak . ajak pi kedai melayu jgn hrp die nk ... bebebl manjang ...

mak butong kurang2kan muinum teh .. tkt HB low karang hihi teh kan anti oxidan
Myra Jay said…
Memang nampak berisi Nureen..
Apapun tak care ye Makyong..hehee

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017